TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Årets beste TV’er

Årets TV-er byr ikke bare på enda fetere bildeopplevelser, de er også blitt enklere å bruke, slik at du får full kontroll over din egen underholdning.

forfatter
Publisert 06.11.13 - 06:17

2012 introduserte begrepet Smart TV for mange, men det er først i 2013 vi har sett de smarte løsningene falle på plass. For hva er egentlig vitsen med internett-tilkobling og kraftige dual eller quad core prosessorer i TV-en hvis det ikke kan brukes til noe fornuftig?

I år har de smarteste TV-produsentene gjort hjemmeleksen og funnet nye måter de kan berike TV-opplevelsen vår på. TV-en er fortsatt ment som en kilde til underholdning, men er blitt mer interaktiv gjennom videotjenester, applikasjoner og spill. Du kan i større grad bestemme selv hva du vil se på, når du vil. TV-en og nettbrettet knyttes tettere sammen. Du kan fjernbetjene TV med nettbrettet,  TV-bildet kan deles med nettbrett og mobil, og likeledes kan TV-skjermen vise bilder fra håndholdte enheter.

4K TV
I 2013 har det også skjedd en aldri så liten revolusjon innen bildekvalitet: De nye 4K TV-ene representerer fremtidens TV-format. Teknologien er foreløpig fersk, men prisene er allerede på vei ned, og 4K ser ut til å få raskere fotfeste enn mange kanskje hadde trodd. Grunnen til det er åpenbar for alle som har sett bildekvaliteten med egne øyne: Det blir nesten som å gå fra SD til HD nok en gang! Med fire ganger så mye bildeinformasjon som Full HD (3840 x 2160 piksler mot 1920 x 1080 piksler) byr 4K på et langt klarere og skarpere vindu mot virkeligheten.

 

Mens vi venter på at OLED-teknologien skal bli allment tilgjengelig på forbrukermarkedet, har produsentene altså lykkes i å skvise enda bedre ytelse ut av den aldrende LED-LCD teknologien. Men fortsatt er det noen bildeentusiaster som tviholder på plasma, og vi kan ikke protestere på det: I år har vi sett noen av de beste plasmaene noensinne.

 

LG47LA667V_990

Årets beste TV, budsjett LCD

LG 47LA667V

Koreanske LG fortsetter å være Samsungs ivrigste utfordrer, med flust av smarte og velutstyrte TV-apparater.

LG 47LA667V

47LA667V kommer med hvit ramme, kombinert med en sølvstripe på undersiden. Den har en stilig buet sokkel med klips for skjult kabelmontering på baksiden. Rammen rundt skjermen er syltynn, og gir illusjonen av et bilde som ”svever”. LGs etter hvert berømte ”Magic Remote” pekefjernkontroll gjør TV-en befriende enkel å betjene – spesielt når man skal navigere i de mange smart-tjenestene. LG er velutstyrt på app-siden, og flere av appene er tilpasset pekefjernkontrollen. For eksempel går det raskere å skrolle i filmvalget på Netflix enn mange av konkurrentene. Tjenestene laster raskt og effektivt.

Bildekvalitet
47LA667V leverer meget imponerende bildekvalitet til prisen, og bærer preg av at LG har gått seriøst til verks med bildebehandlingen. Selv standard bildemodusen er god, med rike, nyanserte farger uten å bli overmettet. Bildet er dessuten svært skarpt, uten å overdrive konturene altfor mye. LGs egen TruMotion interpolering fungerer også bra – den jevner og glatter ut bevegelsene uten at bildet ser kunstig ut.

Dette er en god allround-TV som også egner seg fint til filmtitting. LG gir deg også tilgang til å trimme flere avanserte bildeinnstillinger i Ekspertmodus. Betraktningsvinkelen er også god. Bildekvaliteten er en ting, men fjernkontrollen setter prikken over i-en. Dette er definitivt en av de mest brukervennlige TV-ene i prisklassen!

Les testen her

 

Philips55PFL8008S12_990

Årets beste TV, toppklasse LCD

Philips 55PFL8008S/12

Philips 55PFL8008 er en stilig blanksvart TV som har imponerende svartnivå til LED å være…

Philips 55PFL8008

Philips 55PFL8008 er en velutstyrt modell med særdeles smakfull design og tresidig Ambilight omgivelseslys. Rammen er i svart krom, og gir TV-en et mer eksklusivt preg. Byggekvaliteten er godt ivaretatt, med eksempelvis en sokkel i solid støpejern i stedet for plast.

Bildekvalitet
Philips kommer med gode bildeinnstillinger fra fabrikk. Forhåndsinnstillingene ISF Day og Night er kalibrert etter bransjestandarden 6500 kelvin. Fargegjengivelsen er både nyansert og nøyaktig. Detaljer i ansikter kommer tydelig frem uten at bildet blir grovkornet. Det er også betydelig mer kontrast og liv i bildet her enn hos de rimeligere modellene. Svartnivået merkbart mørkere og byr på bedre dybdefølelse. Til prisen leverer 55PFL8008 utvilsomt et feiende flott bilde!

Philips har også gitt lyden fra TV-ene sine et merkbart løft i år, og 55PFL8008 er ikke noe unntak. Lyden fra de bakovermonterte høyttalerne er vesentlig fyldigere og mer åpen lydkarakter enn de billigere TV-ene i testen. Philips-TV-en har attpåtil litt bassgjengivelse, noe som høyner opplevelsen på film og musikkprogrammer.

Det finnes TV-er med flere smarte finesser der ute, men for deg som setter bildekvaliteten høyest passer Philips 55PFL8008 midt i blinken!

Les testen her 

 

SonyKDL55W805_990

Årets beste TV, high-end LCD

Sony Bravia KDL-55W905

Bravia W905 er Sonys nye toppmodell blant Full HD TV-er, og med teknikk hentet fra de nye 4K TV-ene leverer W905 en usedvanlig heftig fargegjengivelse!

Sony KDL-55W905

Bravia 55W905 kommer med ny slank design og mange nye finesser om bord. Deriblant Triluminos, et nytt bildepanel laget for å klemme enda bedre farger ut av den aldrende LCD-teknikken.

Bildekvalitet
I standard bildemodus er det tydelig at Sony ønsker å vise frem de nye fargene sine for alt de er verdt. Detaljer med rød, grønn eller blå farge kommer veldig sterkt frem i bildet, uten at fargebalansen lider for mye av det, noe som er uvanlig for LCD å være. Det er helt klart en uvant følelse å se en LCD-basert TV med så klare og sterke, men likevel balanserte farger!

Når vi bytter fra Standard til Kinomodus blir den litt overdrevne kuløren borte, og de nesten magiske røde, grønne og blå fargenyansene dempes betraktelig. Forklaringen er at flere av fargenyansene Sony-skjermen er i stand til å gjengi, ikke finnes i det originale kildematerialet. Triluminos-teknikken er nemlig utviklet med tanke på fremtidens 4K Ultra HD-format. For å ta i bruk de ekstra fargene, har Sony nylig lansert spesielle ”Mastered in 4K” Blu-ray filmer, kodet med deres eget fargerom XV Color som har vesentlig flere farger enn standard Blu-ray.

Sony Bravia W905 er en nyskapende TV med til dels suveren fargegjengivelse. Når i tillegg svartnivået og kontrasten er helt i toppklassen, fremstår W905 som en TV vi trygt kan anbefale til film, serie og spillentusiastene.

Les testen her

 

Panasonic_TX-P60ZT60E_1

Årets beste TV, plasma

Panasonic TX-P60ZT60

Plasmaen over alle plasmaer

Panasonic TX-P60ZT60

Panasonic TX-P60ZT60 er Panasonics beste plasma og en TV i den absolutte referanseklassen.

Plasma-TV-er har i en årrekke vært førstevalget for de aller mest kresne bildeentusiastene. Men de samme entusiastene felte nok en liten tåre da Panasonic kunngjorde planer om en gradvis nedtrapping av plasmaproduksjonen. Som et plaster på såret har Panasonic lansert en splitter ny referanse-TV: Den nye toppmodellen ZT60, som skiller seg fra de alminnelige VT60-serien med et spesielt utvalgt ”Studio Master” panel for best mulig bildekvalitet!

Bildekvalitet
60ZT60 overrasker med svært god kontrast og lysstyrke, selv i et fullt opplyst rom. I tillegg er det påfallende lite speil-effekt i overflaten enten man sitter rett foran skjermen eller ut på siden. Dette er en plasma-TV som tar seg godt ut i alle slags omgivelser og lysforhold.

Det overlegne svartnivået gir en fenomenal dybde i bildet, spesielt når vi snurrer favorittfilmer som Star Trek i Blu-ray spilleren. Stjernehimmelen med tusenvis av små stjerner på en uendelig bekmørk bakgrunn er kanskje den ultimate testen på reell kontrast. Det er i slike praktiske tester at ZT60 briljerer. Toppmodellen fra Panasonic gir en formidabel dybde og livaktighet, ikke bare i rolige, mørke scener, men bevarer også roen i de mer kaotiske hvor det skjer mye på en gang.

TX-P60ZT60 er en TV for deg som vil ha det lille ekstra når det gjelder bildekvalitet, og er villig til å betale for det. Og så lenge OLED glimrer med sitt fravær, er dette en av de beste TV-ene du faktisk kan kjøpe!

Les testen her

 

 

SonyKD65X9005_990

Årets TV

Sony 4KTV

Sonys 4KTV er definitivt en av årets feteste TV-er!

Sony KD-65X9005

Sonys har vært en ivrig pådriver for 4K formatet både i kinosammenheng og nå til hjemmebruk. Toppmodellen 65X9005 har en oppløsning på 3840 x 2160 piksler og bygger på konvensjonell LCD-teknikk, med LED kantbelysning. Designmessig er den flott å se på, og selv om de sidemonterte høyttalerne gjør den noe bredere enn andre 65-tommere, er det verdt det for lyden sin skyld.

Bildekvalitet
Førsteinntrykket er som med hvilken som helst storskjerm: Bildet fyller en stor del av synsfeltet, stort nok til at man må flytte blikket litt for å ta inn hele handlingen. Forskjellen mot andre store TV-er er at Sony 65X9005 gjengir bildene uten synlige sagtenner, bildekorn eller rutemønster av noe slag. Oppskaleringen fra HD til 4K skjer svært effektivt, takket være Sonys kraftige 4K X-reality Pro bildechip. Selv Netflix-innhold ser bra ut, vel og merke hvis filmmaterialet er av tilstrekkelig kvalitet.

For kunne å teste TV-en med vaskeekte 4K video hadde Sony sendt oss en harddisk full av 4K demomateriale, inkludert klipp fra filmer som Total Recall og Spider-Man. Og vi kan ikke si annet enn… Wow! Det sylskarpe bildet gir nesten en slags 3D-effekt i seg selv, uten at man behøver 3D-briller! Bildet byr på en mengde av detaljer, men det er sømløsheten og følelsen av glass som forsvinner, som gjør en ekstra dimensjon sammenlignet med oppskalert Blu-ray-materiale. Øynene slapper mer av, og det blir nesten som å se inn i et vindu mot virkeligheten.

Dessverre tar demokuttene altfor fort slutt, og det er lite annet 4K-materiale  å oppdrive i øyeblikket. Men en ting er sikkert, dette vil vi se mer av!

Les testen her 

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Følg Lyd & Bilde