Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Apple kjøper Kinect-teknologi

Apple kjøper selskapet bak den avanserte bevegelsesteknologien i Microsoft Kinect.

Skrevet av / 26.11.13 - 12:13
Apple kjøper Kinect-teknologi

Apple har bekreftet kjøp av det israelske selskapet PrimeSense for 2.2 milliarder kroner. PrimeSense har utviklet en chip-teknologi som kan fange opp tredimensjonale bevegelser, og står bak den avanserte bevegelsesteknologien i Microsoft Kinect, tilbehør til spillkonsollene Xbox 360 og den kommende Xbox One.

PrimeSense bruker spesielle sensorer som fanger opp objekter i bevegelse, og ved hjelp av programmering kan man omsette disse bevegelsene til kommandoer. Det israelske selskapet er blant de fremste i sitt felt og innehar en rekke patenter som Apple nå kan dra nytte av.

PrimeSense_sensor1-225x150
Primesense bevegelsessensor.

Smart TV fra Apple?

Det er foreløpig usikkert hva Apple vil bruke det nyervervede selskapet til, men det spekuleres i om teknologien vil være aktuell for en kommende TV-satsing fra Apple. Bevegelsesteknologi er allerede tatt i bruk av Samsung på deres Smart-TVer, med varierende hell. Oppkjøpet av PrimeSense kan gi Apple en fordel når de skal utvikle brukergrensesnittet for en eventuell ny TV. Kanalvalg og andre funksjoner kan da styres med hendene i stedet for fjernkontrollen. Slike bevegelsessensorer vil også kunne tas i bruk på iPhone mobiler og iPad nettbrett i fremtiden.

Kilde: Times of Israel

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

Lyd & Bilde
Scroll to Top