Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Android-TV fra Sony i 2015

Sony er klar med TV-er basert på Googles platform i 2015. I tillegg får TV-ene både PlayStation Now og Remote Play.

Skrevet av / 07.12.14 - 15:37
Android-TV fra Sony i 2015

700 dollar blir startprisen for å skaffe seg et helt nytt Sony-tv basert på Googles nye Android TV-platform. I tillegg til Android kommer det nye Sony-tv med både PlayStation Now og Remote Play. Det betyr at man vil kunne spille PS2- og PS3-spill direkte på TV-en via en nettskytjeneste, ved å koble til en trådløs håndkontroll. Man vil også kunne streame spill fra sin nettverksoppkoblede PlayStation 4 konsoll til TV-en, selv om konsollen er fysisk tilkoblet en annen TV.

PlayStation Network er foreløpig ikke i lansert Europa, men Remote Play er tilgjengelig fra dag én.

Google lanserte Android TV i forbindelse med Google I/O utviklerkonferansen i juni, og det dreier seg om en tilpasset versjon av det mobile operativssystemet Android Lollipop- hvilket bør gjøre det enkelt for utviklere å konvertere eksisterende mobil-apper til tv-formatet. Android TV vil også få samme funksjonalitet som Chromecast, slik at man kan bruke nettbrett eller mobil til å søke frem innhold (i f.eks. Netflix eller Viaplay) og deretter få filmen direkte opp på storskjermen.

nexus-player

Utover Sony er også Sharps og Philips på vei med nye TV-er baseret på Android TV (Philips lanserte sine første Android-TV-er (basert på den eldre Android JellyBean plattformen) i 2014). Også Googles egen Apple-TV utfordrer Nexus Player bygger på den nye plattformen.

Her kan du lese mer om Android TV.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips 2024 TV-modeller

Her er de beste (og villeste!) TV-ene vi fikk se i Las Vegas

Blendende og sylskarp!

0
Scroll to Top