Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Android TV blir til Google TV

Googles nye TV-plattform kommer til Sony og andre Android TV-er i 2021.

Skrevet av / 01.10.20 - 10:45
Android TV blir til Google TV

I forbindelse med høstlanseringen av nye produkter, deriblant den nye Chromecast med Google TV, presenterte Google et helt nytt brukergrensesnitt for TV og underholdning kalt Google TV.

Den nye plattformen kan best beskrives som en komplett TV-guide, der man får full oversikt over tilgjengelig underholdning fra alle tjenestene man abonnerer på  (f.eks Netflix, HBO, Disney+ osv) i tillegg som YouTube og direktesendte kanaler. Alt ligger organisert etter hva man best liker å se på. Google TV vil også være integrert med Google Assistant, slik at du kan bruke stemmen for å søke etter filmer og serier du vil se på.

Google TV fungerer som en startskjerm der du har full oversikt over underholdning fra ulike plattformer. (Foto: Google/YouTube)

Kommer til Android TV-er i 2021

Den nye TV-plattformen er ikke bare forbeholdt selskapets nye Chromecast-dongle: Google kunngjør på sin blogg at de også vil rulle ut Google TV til eksisterende Android TV-er fra Sony og andre produsenter, fra starten av 2021. Dermed kan trolig Philips, TCL, Panasonic og andre som benytter seg av Android operativsystemet også nyte godt av Googles oppdatering.

Med Google TV skal det være enkelt å søke seg frem til innholdet man vil se (Foto: Google/YouTube)

Obs! Etter det Lyd & Bilde forstår, vil ikke dagens Android operativsystem opphøre. Google TV kjører angivelig på operativsystemet Android OS 10, men lanseringen kan tolkes som at fremtidige Android TV-er kan bli omtalt som Google TV-er.Uansett: Navnet skjemmer ingen, og den nye plattformen ser ut til å være et skritt i riktig retning hva brukervennligheten angår. Dagens Android TV plattform har blitt relativt god, men har tidligere fått kritikk for å være veldig Google og YouTube-sentrert.

Introduksjonen av Google TV kan tolkes som at Google for alvor vil inn i TV-markedet og fungere som «navet» for alle typer underholdning, uavhengig av om det er spill, streaming eller direktesendt TV, nyheter og sport. 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

Lyd & Bilde
Scroll to Top