Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

Alt om Samsungs 2018 TV-modeller

Samsung lanserer et bredt spekter av spennende TV-er i 2018, og den avanserte QLED-serien utvides med flere nye modeller.

Skrevet av / 08.03.18 - 08:51
Alt om Samsungs 2018 TV-modeller

Samsung holdt kortene tett til brystet under årets CES elektronikkmesse i Las Vegas. Selv om vi fikk se flere spennende konsepter, deriblant en TV med 8K oppløsning og en 146″ stor TV-vegg med moderne LED-teknologi, var det lite å spore av konkrete 2018-modeller.

Les også: Første kikk på Samsungs 2018 TV-modeller

Nå får vi endelig vite mer: Under en event i New York onsdag hadde Samsung sin globale TV-lansering for 2018.

Samsung har lenge vært en av trendsetterne innenfor TV-segmentet, og selv om konkurrenter som LG haler innpå, er den koreanske kjempen fortsatt størst i verden når det kommer til TV. Stikkordene for suksess har vært bildekvalitet, brukervennlighet og smarte designløsninger, som vi etter alt å dømme kan vente oss mer av i 2018.

Dette er vår mest innovative og sofistikerte lansering noensinne. Lanseringen av disse modellene svarer definitivt på designinteressen som vi ser blant dagens TV-kjøpere, sier Tommy Nilsson, ansvarlig for TV/AV i Samsung Norden.

Den nye Q9-serien fra Samsung kombinerer ekte LED-baklys (Direct Full Array) med smart design. (Foto: Samsung)

QLED vs OLED

Mens mange av konkurrentene satser på OLED, har Samsung gått i motsatt retning. I fjor lanserte de QLED (LCD med kvanteprikker – Quantum Dots) for å ta opp kampen med erkekonkurrenten LG og deres imponerende OLED-skjermer. Samsung mener rett og slett at LCD-teknologien har størst potensiale i det lange løp, spesielt ettersom kravene til lysstyrke, fargegjengivelse, oppløsning m.m bare ser ut til å øke. Og de kan ha et poeng med det: På CES fikk vi se noen riktig lyssterke prototyper som fikk OLED-skjermene til å blekne i forhold!

Fjorårets QLED-modeller ble ingen ubetinget suksess, og greide ikke hamle opp med OLED på alle områder. Siden da har Samsungs ingeniører jobbet på spreng med årets nye modellsortiment, som tar sikte på et aldri så lite ”comeback” i high-end klassen! Blant forbedringene finner vi en ny panelkonstruksjon, Direct Full Array bakgrunnsbelysning, en oppdatert One Invisible Connect-kabel, i tillegg til nye smarte funksjoner som forenkler installasjonsprosessen.

Ambient Mode

GJENNOMSIKTIG TV: Den nye Ambient Mode gjør at TV-en går i ett med bakgrunnen. (Foto: Samsung)

Det er vanlig å henge TV-en på veggen, men har du hørt om å vise veggen på TV-en før? Samsung legger stor vekt på at TV-en skal gli best mulig inn i omgivelsene, og denne gangen har de tatt det bokstavelig. Den såkalte Ambient-modusen lar deg knipse bilde av veggen med mobilen, og vise den som skjermbakgrunn når TV-en står i standby. På denne måten vil skjermen virke gjennomsiktig. Har du bare en hvit og kjedelig vegg? Ikke fortvil. Ovenpå bakgrunnen kan du velge å vise klokke, værinformasjon og lignende, eller legge opp et bilde av familien. Alt er bedre enn at TV-en ser ut som et svart hull!

Skjulte kabler

Samsungs populære One Connection tilkoblingsboks får også en etterlengtet oppgradering i 2018: Den sender nå både strøm og signal til TV-en gjennom en felles, tynn (0,34 milimeter) fiberkabel. Standardkabelen er 5 meter lang, mens en 15 meters versjon kan kjøpes som ekstrautstyr. Kontakten er helt flat, slik at den flukter på med baksiden. Dermed blir det enda lettere å henge TV-en på veggen med (nesten) usynlig kabel. Samtidig kuttes den lille connect-boksen fra de rimeligere modellene: Disse får i stedet en smart ”Cable Management” som lar deg trekke opptil 4 HDMI-kabler ned gjennom foten.

Enklere oppsett og dedikert spillmodus

Samsung har lagt vekt på at TV-en skal være enkel å sette opp. Auto Detection kjenner igjen kilden som er koblet til, og fjernkontrollen One Remote kan programmeres til å styre andre enheter. Easy Setup lar deg sette opp TV-en raskt via mobilen, og dele alt av brukerkontoer og abonnementer i en fei. Samsung frir også til spillentusiastene med en dedikert spillmodus (Auto Game Mode): som sikrer lavest mulig forsinkelse. Det antydes en input lag på rekordlave 15,6 millisekunder!

 

Her er et utvalg av de mest spennende modellene for 2018:

 

Q9FN

Samsung QE65Q9FN. (Foto: Samsung)

Endelig er Samsung tilbake på rett spor med en skikkelig toppmodell! Den nye Q9F retter seg mot bildeentusiastene med stram, minimalistisk design og avanserte tekniske løsninger. Bildepanelet er av typen 4K LCD med ekte LED-baklys (Direct Dimming), Quantum Dots og mange andre godsaker. Samsungs ingeniører har for eksempel utviklet et nytt skjermfilter(Ultra Black 2.0) som reduserer refleksjon av omgivelsene. Innsynsvinkelen skal også være forbedret fra forrige modell. Videre hevdes det at TV-en klarer å gjengi 100% av DCI-P3 fargerommet, samt hele 2000 nits med lysstyrke! Hvilket er imponerende hvis det viser seg å stemme. Sniktitten vi fikk på CES virket lovende, og oss til å få toppmodellen på testbenken.

Samsung Q9FN kommer i 55”, 65” og 75” utgave.

Veiledende priser:

  • Samsung QE55Q9FNAT: 29.990 kr
  • Samsung QE65Q9FNAT: 39.990 kr
  • Samsung QE75Q9FNAT: 59.990 kr

 

Q8F/C

 

Samsung QE65Q8CN.(Foto: Samsung)

Q8-serien fra Samsung er en modell hvor design står i fokus. Den ekstra slanke TV-en dropper det direkte baklyset fra Q9, til fordel for en noe enklere kant-LED løsning. Den må også klare seg uten det nye Ultra Black-filteret. Ellers er dette en topp-spekket modell med alle de nye finessene om bord, inkludert QLED bildepanel med kapasitet for 1500 nits, den nye ”usynlige” kabelen + koblingsboks, Ambient mode med lyssensor, samt en utvidet, superrask spillmodus (Auto Game mode).

Q8 kommer i både flat (F) og buet (C) versjon, i 55” og 65” størrelse.

Veiledende priser:

  • Samsung QE55Q8FNAT: 21.990 kr
  • Samsung QE65Q8FNAT: 31.990 kr
  • Samsung QE55Q8CNAT: 22.990 kr
  • Samsung QE65Q8CNAT : 32.990 kr

 

Q7FN

Samsung QE65Q7FN. (Foto: Produsenten)

Oppfølgeren til fjorårets populære Q7-serie blir en prisgunstig inngangsbillett til QLED-teknologien. Den får veldig mye til felles med 8-serien spek-messig, men kommer kun i flat versjon med en mørkere ”gun metal” finish og rettvinklet fot. I likhet med de dyrere modellene har den også dobbel TV-tuner for bakkenett, kabel og parabol, inkludert PVR-funksjon.

Samsung Q7FN kommer i 55”, 65” og 75” versjon.

Veiledende priser:

  • Samsung QE55Q7FNAT (55 tommer): 19.990 kr
  • Samsung QE65Q7FNAT (65 tommer): 29.990 kr
  • Samsung QE75Q7FNAT (75 tommer): 44.990 kr

 

NU8005

(Foto: Produsenten)

Her tar vi steget ned fra high-end modellene i Q-serien til den såkalte ”Premium UHD” klassen. Det innebærer blant annet noe enklere bildepaneler uten Quantum Dots, og den separate koblingsboksen sløyfes til fordel for direkte tilkoblinger. Samsung har imidlertid sørger for en smart skjult kabelløsning (Cable Management) på baksiden. NU8005 er for øvrig en godt spesifisert TV med dobbel TV-mottaker og opptil 1000 nits i lysstyrke.

NU8005 kommer i 49, 55, 65, 75 og 82 tommer!

 

 

NU7475

(Foto: Produsenten)

Her er vi i ”bang for the buck” klassen der en del av de mer luksuriøse finessene er kuttet for å få ned prisen. NU7475 må klare seg uten twin TV tuner og har noe lavere lysstyrke. Dermed er ikke dette den åpenbare HDR-skjermen. Her får du imidlertid Samsungs lynraske Auto Game mode til en fornuftig pris.

Samsung NU7405 kommer i 43”, 50”, 55” og 65” utgave.

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top