TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Alt om Samsungs 2014 TV-modeller

Samsungs nye 2014-modeller er snart tilgjengelig i butikkhyllene. Her er alt du trenger å vite!

forfatter
Publisert 18.03.14 - 13:45

Samsung er et TV-merke som nyter stor popularitet her hjemme, kjent for god bildekvalitet og brukervennlighet, men også nyskapende design. Den koreanske produsenten har lenge vært en viktig trendsetter i TV-markedet, og i år legger de stor vekt på at flatskjermen ikke lenger skal være flat, men buet!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Buede TV-skjermer
Bueformen introduseres på flere av Samsungs modellserier i 2014, og det samme gjelder bildepaneler med Ultra-HD-oppløsning, som i år blir tilgjengelig på langt flere modeller enn tidligere.

Produktsjef for TV hos Samsung Nordic, Magnus Nilsson, tegner og forklarer hensikten med bueformen.

Buede skjermer er mye brukt i alt fra flysimulatorer til store kinolerret, men hva er egentlig hensikten med å krumme en TV-skjerm? Lyd & Bilde besøkte Samsung i Stockholm, hvor nordisk TV-produktsjef Magnus Nilsson ga oss bakgrunnen for bueformen.
– En av fordelene ved å ha en bueformet TV-skjerm er at hele bildeoverflaten får en tilnærmet lik avstand til seeren. Dette gir en bedre bildeopplevelse, spesielt for personer som sitter ute på siden, fordi ytterkanten av bildet vender inn mot dem. Bildet vil også oppleves mer helomsluttende, med mindre refleksjoner fra omgivelsene, sier Nilsson.

Bueformen Samsung har valgt, har en krumning som gir optimal virkning ved en normal betraktningsavstand på 3-4 meter.

Nilsson kunne også fortelle at Samsung har tatt i bruk noen bildebehandlings-triks for ytterligere å utnytte bueformen. Funksjonen Auto Depth Enhancer analyserer bildematerialet, og gjør elementer som ligger i forgrunnen skapere enn de som ligger i forgrunnen. Alt for å fremheve dybdefølelsen i bildet.

Samsungs produktsjef var for øvrig enig i Lyd & Bildes observasjoner om at fordelene med bueformen kommer best frem på skjermer av stort format, gjerne 65 tommer eller mer.

Samsungs UHD-modeller, her representert ved 65HU8505, vil støtte Netflix i 4K-oppløsning ved lansering.
Samsungs UHD-modeller, her representert ved 65HU8505, vil støtte Netflix i 4K-oppløsning ved lansering.

Flere Ultra-HD modeller
Nest etter bueformen blir også større utvalg av 4K/Ultra-HD oppløste TV-er en viktig trend i år. 2013 var på mange måter et «prøveår» for det nye bildeformatet, men i år kommer både utvalget av TV-er, tilgangen på innhold og ikke minst prisene til å bedre seg. Samsung samarbeider med en rekke innholdsleverandører, og deres 4K-modeller vil være klar for den nye 4K-tjenesten fra Netflix når de lanseres i løpet av april/mai.

Twin tuner og oppgradert smart-opplevelse
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Samsung har forbedret både smartfinesser og tilkoblingsmuligheter på de nye 2014-modellene. Nær samtlige av TV-ene kommer med en ny ”Smart Control” fjernkontroll med pekefunksjon (kjent fra bl.a LG sin Magic Remote), som forenkler navigering rundt om i menyer og smartfunksjoner.

TV-ene har dessuten fått økt prosessorkraft, og bildedelen har fått støtte for videokomprimeringen H.265/HEVC. På tilkoblingssiden støtter Samsung nå både HDMI 2.0, USB 3.0 og den mobile overføringsstandarden MHL 3.0. Flere av modellseriene bruker en separat «One Connect» koblingsboks, med kun en enkel kabel mellom boks og TV.

Flere av de mer påkostede Samsung-modellene får dessuten to innebygde TV-tunere, med dobbel kortplass som støtter krypteringsstandarden CI+. Det innebærer at man kan installere to programkort i TV-en, se på ett program mens man tar opp et annet (PVR-funksjon).

2014 Evolution Kit
Samsung lanserer to oppgraderingskit for eldre smart TV-skjermer i 2014. Den ene for Full HDTVer med intern kortplassering (7 og 8-serien fra 2012/2013), og en for fjorårets Ultra-HD skjermer med separat koblingsboks (F9005). Begge oppgraderer skjermene til 2014 funksjonalitetsnivå, inkludert støtte for HDMI 2.0. Begge kitene kommer også med den nye Smart Control fjernkontrollen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Modellserier

HU8505 (4K/Ultra HD)

Samsung UE65HU8505
Samsung UE65HU8505

Arvtageren i Samsungs populære designserie blir selvfølgelig buet. I tillegg får den et Ultra HD bildepanel (3840 x 2160) og kommer med ekstern One Connect-boks med tilkoblinger som støtter HDMI 2.0/HDCP 2.2/MHL 3.0 og HEVC/H.265 videokodeket.

H8005 (Full HD)

Samsung UN65H8005
Samsung UN65H8005

Den ”alminnelige” 8-serien H8005 blir buet den også, men her har bildepanelet vanlig Full HD oppløsning, og tilkoblingene sitter internt i selve TV-en. Smartfunksjonaliteten ivaretas med en Quad Core+ prosessor, og Samsung-skjermen har hurtigstartfinessen Instant ON som gjør at TV-en starter og er klar til bruk på bare 2 sekunder.

HU7505 (4K/Ultra HD)

Samsung UN55HU7505
Samsung UN55HU7505

I 7505-serien finner vi litt rimeligere Ultra-HD skjermer med tradisjonell flat fasong. Modellutvalget spenner fra 48 og helt opp til 75 tommer, med innebygd støtte for HDMI2.0, HDCP2.2, MHL3.0 og HEVC (H.265).

H7005

Samsung H7005
Samsung H7005

Den alminnelige 7-serien byr på flate skjermer med Full HD oppløsning. Bildekvaliteten skal likevel være utmerket takket være Samsung Ultra Clear bildepanel med den allerede kjente lysstyringsteknikken Micro Dimming Pro. PÅ 7-serien er eksternt videokamera tilleggsutstyr.

H6000

Samsung H6475
Samsung H6475

6000-serien er som vanlig fornuftig prisede modeller, som takket være prispress fra de høyere modellseriene er blitt riktig så velutstyrt. 6000-serien inkluderer den nye Smart Control fjernkontrollen med både touch, gyrosensor og akselerometer for en rask og intuitiv betjening av smartfunksjonene.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

10 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Vi tester den nye 2022-modellen av The Frame Årets versjon av Samsung The Frame ser enda mer malerisk ut, takket være en mattere skjermoverflate. Den kan også snus på høykant!
Nye QLED TV-er fra... Sharp? Sharp er tilbake i Norden og presenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og innebygd lyd fra Harman Kardon!
TCL lanserer 98-tommer til rekordpris Drømmer du om ordentlig kino hjemme? TCL slår et slag for de virkelig store TV-skjermene med 98C735.
LG avslører ny design-TV En potensiell utfordrer til Samsung The Frame?
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend