Search
Generic filters

Alt om Samsungs 2014 TV-modeller

Samsungs nye 2014-modeller er snart tilgjengelig i butikkhyllene. Her er alt du trenger å vite!

Samsung er et TV-merke som nyter stor popularitet her hjemme, kjent for god bildekvalitet og brukervennlighet, men også nyskapende design. Den koreanske produsenten har lenge vært en viktig trendsetter i TV-markedet, og i år legger de stor vekt på at flatskjermen ikke lenger skal være flat, men buet!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Buede TV-skjermer
Bueformen introduseres på flere av Samsungs modellserier i 2014, og det samme gjelder bildepaneler med Ultra-HD-oppløsning, som i år blir tilgjengelig på langt flere modeller enn tidligere.

Produktsjef for TV hos Samsung Nordic, Magnus Nilsson, tegner og forklarer hensikten med bueformen.

Buede skjermer er mye brukt i alt fra flysimulatorer til store kinolerret, men hva er egentlig hensikten med å krumme en TV-skjerm? Lyd & Bilde besøkte Samsung i Stockholm, hvor nordisk TV-produktsjef Magnus Nilsson ga oss bakgrunnen for bueformen.
– En av fordelene ved å ha en bueformet TV-skjerm er at hele bildeoverflaten får en tilnærmet lik avstand til seeren. Dette gir en bedre bildeopplevelse, spesielt for personer som sitter ute på siden, fordi ytterkanten av bildet vender inn mot dem. Bildet vil også oppleves mer helomsluttende, med mindre refleksjoner fra omgivelsene, sier Nilsson.

Bueformen Samsung har valgt, har en krumning som gir optimal virkning ved en normal betraktningsavstand på 3-4 meter.

Nilsson kunne også fortelle at Samsung har tatt i bruk noen bildebehandlings-triks for ytterligere å utnytte bueformen. Funksjonen Auto Depth Enhancer analyserer bildematerialet, og gjør elementer som ligger i forgrunnen skapere enn de som ligger i forgrunnen. Alt for å fremheve dybdefølelsen i bildet.

Samsungs produktsjef var for øvrig enig i Lyd & Bildes observasjoner om at fordelene med bueformen kommer best frem på skjermer av stort format, gjerne 65 tommer eller mer.

Samsungs UHD-modeller, her representert ved 65HU8505, vil støtte Netflix i 4K-oppløsning ved lansering.
Samsungs UHD-modeller, her representert ved 65HU8505, vil støtte Netflix i 4K-oppløsning ved lansering.

Flere Ultra-HD modeller
Nest etter bueformen blir også større utvalg av 4K/Ultra-HD oppløste TV-er en viktig trend i år. 2013 var på mange måter et «prøveår» for det nye bildeformatet, men i år kommer både utvalget av TV-er, tilgangen på innhold og ikke minst prisene til å bedre seg. Samsung samarbeider med en rekke innholdsleverandører, og deres 4K-modeller vil være klar for den nye 4K-tjenesten fra Netflix når de lanseres i løpet av april/mai.

Twin tuner og oppgradert smart-opplevelse
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Samsung har forbedret både smartfinesser og tilkoblingsmuligheter på de nye 2014-modellene. Nær samtlige av TV-ene kommer med en ny ”Smart Control” fjernkontroll med pekefunksjon (kjent fra bl.a LG sin Magic Remote), som forenkler navigering rundt om i menyer og smartfunksjoner.

TV-ene har dessuten fått økt prosessorkraft, og bildedelen har fått støtte for videokomprimeringen H.265/HEVC. På tilkoblingssiden støtter Samsung nå både HDMI 2.0, USB 3.0 og den mobile overføringsstandarden MHL 3.0. Flere av modellseriene bruker en separat «One Connect» koblingsboks, med kun en enkel kabel mellom boks og TV.

Flere av de mer påkostede Samsung-modellene får dessuten to innebygde TV-tunere, med dobbel kortplass som støtter krypteringsstandarden CI+. Det innebærer at man kan installere to programkort i TV-en, se på ett program mens man tar opp et annet (PVR-funksjon).

2014 Evolution Kit
Samsung lanserer to oppgraderingskit for eldre smart TV-skjermer i 2014. Den ene for Full HDTVer med intern kortplassering (7 og 8-serien fra 2012/2013), og en for fjorårets Ultra-HD skjermer med separat koblingsboks (F9005). Begge oppgraderer skjermene til 2014 funksjonalitetsnivå, inkludert støtte for HDMI 2.0. Begge kitene kommer også med den nye Smart Control fjernkontrollen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Modellserier

HU8505 (4K/Ultra HD)

Samsung UE65HU8505
Samsung UE65HU8505

Arvtageren i Samsungs populære designserie blir selvfølgelig buet. I tillegg får den et Ultra HD bildepanel (3840 x 2160) og kommer med ekstern One Connect-boks med tilkoblinger som støtter HDMI 2.0/HDCP 2.2/MHL 3.0 og HEVC/H.265 videokodeket.

H8005 (Full HD)

Samsung UN65H8005
Samsung UN65H8005

Den ”alminnelige” 8-serien H8005 blir buet den også, men her har bildepanelet vanlig Full HD oppløsning, og tilkoblingene sitter internt i selve TV-en. Smartfunksjonaliteten ivaretas med en Quad Core+ prosessor, og Samsung-skjermen har hurtigstartfinessen Instant ON som gjør at TV-en starter og er klar til bruk på bare 2 sekunder.

HU7505 (4K/Ultra HD)

Samsung UN55HU7505
Samsung UN55HU7505

I 7505-serien finner vi litt rimeligere Ultra-HD skjermer med tradisjonell flat fasong. Modellutvalget spenner fra 48 og helt opp til 75 tommer, med innebygd støtte for HDMI2.0, HDCP2.2, MHL3.0 og HEVC (H.265).

H7005

Samsung H7005
Samsung H7005

Den alminnelige 7-serien byr på flate skjermer med Full HD oppløsning. Bildekvaliteten skal likevel være utmerket takket være Samsung Ultra Clear bildepanel med den allerede kjente lysstyringsteknikken Micro Dimming Pro. PÅ 7-serien er eksternt videokamera tilleggsutstyr.

H6000

Samsung H6475
Samsung H6475

6000-serien er som vanlig fornuftig prisede modeller, som takket være prispress fra de høyere modellseriene er blitt riktig så velutstyrt. 6000-serien inkluderer den nye Smart Control fjernkontrollen med både touch, gyrosensor og akselerometer for en rask og intuitiv betjening av smartfunksjonene.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
10 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.
Med Yeti X World of Warcraft Edition kan spillere modulere stemmen sin, og tilføre spillopplevelsen nye underholdende lyder.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!