Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

8908 DesignLine – heftig design-TV fra Philips

Philips sin nye designmodell er laget av en eneste stor, sømløs glassplate.

Skrevet av / 14.03.13 - 23:49
8908 DesignLine – heftig design-TV fra Philips

Design står i fokus hos Philips, som ruller ut sine 2013-modeller i disse dager. TV-divisjonen er nå overført til det nyoppstartede selskapet TP Vision, hvor Philips eier 30 prosent. Men hovedkontoret og utviklingsavdelingen for TV ligger fortsatt i Amsterdam, og det var her Philips presenterte sin nye design-TV torsdag.

DesignLine 8908 som TV-en heter, kommer i 46 og 55 tommers størrelse, og har en ganske unik design: Hele TV-en er laget på en stor, sømløs glassplate, og er beregnet på å lenes rett inn mot veggen, omtrent slik man gjør med store speil og malerier. Nederste del av glassplaten er gjennomsiktig,med et gradvis mørkere mønster som gjør at TV-en smelter inn i omgivelsene, og gir inntrykk av et bilde som svever i løse luften.

P1000940rKunststykket Philips har gjort, er å lime hele TV-en på baksiden av en herdet glassplate(4 millimeter på 46-tommeren, og 6 millimeter på 55-tommeren). Alt av tilkoblinger skjer på baksiden, hvor det også sitter godt dimensjonerte høyttalere som sprer lyden ut på hver side. Ledningene kan trekkes helt eller delvis skjult, enten gjennom veggen bak, eller ned langs TV-en i en hvit kabelstrømpe festet med borrelås. Den medfølgende veggbraketten brukes til å henge TV-en loddrett, eller med inntil 10 graders vinkel ut fra veggen.

P1000948r
8908 er designet av Frank Rettenbacher, som tok oss gjennom skisser av TV-en, fra tegnebordet til ferdig produkt. Ambisjonen har vært å lage en tidløs TV som kan passe inn i ulike interiører, uten å skrike «teknologi».

God bildekvalitet

8908 bruker kant-led LCD-paneler «fra øverste hylle» i følge Philips, kombinert med bildemotoren fra fjorårets 9000-serie. Vi fikk TV-en demonstrert i Amsterdam, og selv om demomaterialet selvfølgelig var valgt med omhu, ser bildekvaliteten absolutt lovende ut, med god fargegjengivelse og rikelig med kontrast og lysstyrke selv på høylys dag. Samtidig noterte vi oss at skjermen kunne bli ganske blank i de samme omgivelsene, så vi vil nok anbefale å dempe belysningen litt når man skal titte på TV.

P1000974r
DesignLine kommer som forventet med Philips Ambilight omgivelseslys. Nytt i år er at man også kan overføre Ambilight-lyset til ekstra Philips Hue fargelamper rundt om i rommet, og på denne måten forsterke stemningen ytterligere. TV-en kommuniserer med fargelampene via Wi-Fi. Finessen kalt Ambilight Hue kommer som app til TV-ene i løpet av året, og blir etter sigende også kompatibel med noen av 2012-modellene.

P1000984r

Miracast 

Philips DesignLine 8908 kommer også med en rekke smartfunksjoner, inkludert muligheten til å  kommunisere med bærbare enheter. En av de kuleste finessene ser ut til å bli den trådløse teknologien Miracast, som gjør det mulig å strømme innholdet på TV-skjermen rett til Android-baserte smartmobiler og nettbrett, såvel som andre TV-skjermer i huset. Man kan også gå motsatt vei og vise innhold fra mobil og nettbrett rett på storskjermen.

8908-serien kommer også med tosidig fjernkontroll med tastatur på baksiden – kjekt for inntasting av søkeord, passord og lignende når man navigerer i smart-portalen. Årets modeller har i tillegg en forbedret pekekontroll som forenkler navigering i menyer og nettsider.

Prisen, da?

Med lekker design og høy bildekvalitet blir prisen ofte deretter, men i Philips sitt tilfelle er ikke prisen så avskrekkende som man skulle forvente: Til henholdsvis 14.995  og 19.995 kroner kan 46PDL8908 og  55PDL8908 bli tøffe utfordrere til andre design TV-er på markedet, deriblant Samsungs 8- og 9-serie, for ikke å glemme adskillig dyrere TV-er fra Loewe og Bang & Olufsen. Vi ser frem til å teste 55PDL8908 ved første anledning!

Philips Designline 8908 kommer i butikk i løpet av mai 2013.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

Lyd & Bilde
Scroll to Top