Search
Generic filters

8908 DesignLine – heftig design-TV fra Philips

Philips sin nye designmodell er laget av en eneste stor, sømløs glassplate.

Design står i fokus hos Philips, som ruller ut sine 2013-modeller i disse dager. TV-divisjonen er nå overført til det nyoppstartede selskapet TP Vision, hvor Philips eier 30 prosent. Men hovedkontoret og utviklingsavdelingen for TV ligger fortsatt i Amsterdam, og det var her Philips presenterte sin nye design-TV torsdag.

DesignLine 8908 som TV-en heter, kommer i 46 og 55 tommers størrelse, og har en ganske unik design: Hele TV-en er laget på en stor, sømløs glassplate, og er beregnet på å lenes rett inn mot veggen, omtrent slik man gjør med store speil og malerier. Nederste del av glassplaten er gjennomsiktig,med et gradvis mørkere mønster som gjør at TV-en smelter inn i omgivelsene, og gir inntrykk av et bilde som svever i løse luften.

P1000940rKunststykket Philips har gjort, er å lime hele TV-en på baksiden av en herdet glassplate(4 millimeter på 46-tommeren, og 6 millimeter på 55-tommeren). Alt av tilkoblinger skjer på baksiden, hvor det også sitter godt dimensjonerte høyttalere som sprer lyden ut på hver side. Ledningene kan trekkes helt eller delvis skjult, enten gjennom veggen bak, eller ned langs TV-en i en hvit kabelstrømpe festet med borrelås. Den medfølgende veggbraketten brukes til å henge TV-en loddrett, eller med inntil 10 graders vinkel ut fra veggen.

P1000948r
8908 er designet av Frank Rettenbacher, som tok oss gjennom skisser av TV-en, fra tegnebordet til ferdig produkt. Ambisjonen har vært å lage en tidløs TV som kan passe inn i ulike interiører, uten å skrike «teknologi».

God bildekvalitet

8908 bruker kant-led LCD-paneler «fra øverste hylle» i følge Philips, kombinert med bildemotoren fra fjorårets 9000-serie. Vi fikk TV-en demonstrert i Amsterdam, og selv om demomaterialet selvfølgelig var valgt med omhu, ser bildekvaliteten absolutt lovende ut, med god fargegjengivelse og rikelig med kontrast og lysstyrke selv på høylys dag. Samtidig noterte vi oss at skjermen kunne bli ganske blank i de samme omgivelsene, så vi vil nok anbefale å dempe belysningen litt når man skal titte på TV.

P1000974r
DesignLine kommer som forventet med Philips Ambilight omgivelseslys. Nytt i år er at man også kan overføre Ambilight-lyset til ekstra Philips Hue fargelamper rundt om i rommet, og på denne måten forsterke stemningen ytterligere. TV-en kommuniserer med fargelampene via Wi-Fi. Finessen kalt Ambilight Hue kommer som app til TV-ene i løpet av året, og blir etter sigende også kompatibel med noen av 2012-modellene.

P1000984r

Miracast 

Philips DesignLine 8908 kommer også med en rekke smartfunksjoner, inkludert muligheten til å  kommunisere med bærbare enheter. En av de kuleste finessene ser ut til å bli den trådløse teknologien Miracast, som gjør det mulig å strømme innholdet på TV-skjermen rett til Android-baserte smartmobiler og nettbrett, såvel som andre TV-skjermer i huset. Man kan også gå motsatt vei og vise innhold fra mobil og nettbrett rett på storskjermen.

8908-serien kommer også med tosidig fjernkontroll med tastatur på baksiden – kjekt for inntasting av søkeord, passord og lignende når man navigerer i smart-portalen. Årets modeller har i tillegg en forbedret pekekontroll som forenkler navigering i menyer og nettsider.

Prisen, da?

Med lekker design og høy bildekvalitet blir prisen ofte deretter, men i Philips sitt tilfelle er ikke prisen så avskrekkende som man skulle forvente: Til henholdsvis 14.995  og 19.995 kroner kan 46PDL8908 og  55PDL8908 bli tøffe utfordrere til andre design TV-er på markedet, deriblant Samsungs 8- og 9-serie, for ikke å glemme adskillig dyrere TV-er fra Loewe og Bang & Olufsen. Vi ser frem til å teste 55PDL8908 ved første anledning!

Philips Designline 8908 kommer i butikk i løpet av mai 2013.

 

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.