SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

8908 DesignLine – heftig design-TV fra Philips

Philips sin nye designmodell er laget av en eneste stor, sømløs glassplate.

Design står i fokus hos Philips, som ruller ut sine 2013-modeller i disse dager. TV-divisjonen er nå overført til det nyoppstartede selskapet TP Vision, hvor Philips eier 30 prosent. Men hovedkontoret og utviklingsavdelingen for TV ligger fortsatt i Amsterdam, og det var her Philips presenterte sin nye design-TV torsdag.

DesignLine 8908 som TV-en heter, kommer i 46 og 55 tommers størrelse, og har en ganske unik design: Hele TV-en er laget på en stor, sømløs glassplate, og er beregnet på å lenes rett inn mot veggen, omtrent slik man gjør med store speil og malerier. Nederste del av glassplaten er gjennomsiktig,med et gradvis mørkere mønster som gjør at TV-en smelter inn i omgivelsene, og gir inntrykk av et bilde som svever i løse luften.

P1000940rKunststykket Philips har gjort, er å lime hele TV-en på baksiden av en herdet glassplate(4 millimeter på 46-tommeren, og 6 millimeter på 55-tommeren). Alt av tilkoblinger skjer på baksiden, hvor det også sitter godt dimensjonerte høyttalere som sprer lyden ut på hver side. Ledningene kan trekkes helt eller delvis skjult, enten gjennom veggen bak, eller ned langs TV-en i en hvit kabelstrømpe festet med borrelås. Den medfølgende veggbraketten brukes til å henge TV-en loddrett, eller med inntil 10 graders vinkel ut fra veggen.

P1000948r
8908 er designet av Frank Rettenbacher, som tok oss gjennom skisser av TV-en, fra tegnebordet til ferdig produkt. Ambisjonen har vært å lage en tidløs TV som kan passe inn i ulike interiører, uten å skrike «teknologi».

God bildekvalitet

8908 bruker kant-led LCD-paneler «fra øverste hylle» i følge Philips, kombinert med bildemotoren fra fjorårets 9000-serie. Vi fikk TV-en demonstrert i Amsterdam, og selv om demomaterialet selvfølgelig var valgt med omhu, ser bildekvaliteten absolutt lovende ut, med god fargegjengivelse og rikelig med kontrast og lysstyrke selv på høylys dag. Samtidig noterte vi oss at skjermen kunne bli ganske blank i de samme omgivelsene, så vi vil nok anbefale å dempe belysningen litt når man skal titte på TV.

P1000974r
DesignLine kommer som forventet med Philips Ambilight omgivelseslys. Nytt i år er at man også kan overføre Ambilight-lyset til ekstra Philips Hue fargelamper rundt om i rommet, og på denne måten forsterke stemningen ytterligere. TV-en kommuniserer med fargelampene via Wi-Fi. Finessen kalt Ambilight Hue kommer som app til TV-ene i løpet av året, og blir etter sigende også kompatibel med noen av 2012-modellene.

P1000984r

Miracast 

Philips DesignLine 8908 kommer også med en rekke smartfunksjoner, inkludert muligheten til å  kommunisere med bærbare enheter. En av de kuleste finessene ser ut til å bli den trådløse teknologien Miracast, som gjør det mulig å strømme innholdet på TV-skjermen rett til Android-baserte smartmobiler og nettbrett, såvel som andre TV-skjermer i huset. Man kan også gå motsatt vei og vise innhold fra mobil og nettbrett rett på storskjermen.

8908-serien kommer også med tosidig fjernkontroll med tastatur på baksiden – kjekt for inntasting av søkeord, passord og lignende når man navigerer i smart-portalen. Årets modeller har i tillegg en forbedret pekekontroll som forenkler navigering i menyer og nettsider.

Prisen, da?

Med lekker design og høy bildekvalitet blir prisen ofte deretter, men i Philips sitt tilfelle er ikke prisen så avskrekkende som man skulle forvente: Til henholdsvis 14.995  og 19.995 kroner kan 46PDL8908 og  55PDL8908 bli tøffe utfordrere til andre design TV-er på markedet, deriblant Samsungs 8- og 9-serie, for ikke å glemme adskillig dyrere TV-er fra Loewe og Bang & Olufsen. Vi ser frem til å teste 55PDL8908 ved første anledning!

Philips Designline 8908 kommer i butikk i løpet av mai 2013.

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.