85″ 4K TV fra Bang & Olufsen

B&O vil bringe kinofølelsen inn i stuen din med en 2 meter bred TV!
Annonse
Annonse
forfatter

En 55″ eller 65″ skjerm er vel og bra til variert TV-titting. Men dersom du søker en skikkelig filmopplevelse, lik den man opplevde første gang på kino, behøver du et mye større bilde. Det har også Bang & Olufsen forstått. Den danske designprodusenten har tidligere produsert store TV-er, som den gigantstore plasmaskjermen BeoVision 4-85, men nå som det høyoppløste 4K-formatet gjør sitt inntog, er det tid for en ny modell.

Den nye modellen er heter BeoVision Avant 85, og er som navnet indikerer, basert på tidligere lanserte Avant 55«. Den gjør imidlertid et veritabelt byks i størrelse, fra 55″ til 85» bildediagonal, og fra 50 til drøye 110 kilo i vekt! Da er det enda godt at B&O tilbyr den ferdig levert og montert…

Skjermbilde 2014-09-11 kl. 10.19.00

High-end TV
Avant 85 har i likhet med 55-eren en skjerm med 4K (3840 x 2160) oppløsning, men selve bildepanelet er basert på den mer avanserte Direct-LED teknikken med hundrevis av lysdioder inndelt i grupper, som gir evnen til å variere lysstyrken i lokale partier på skjermen. Dette innebærer langt bedre kontrast og svartnivå den mer ordinære kant-LED teknikken. Kombinert med 4K-oppløsning, Bang & Olufsens gode bildebehandling som måler lys- og fargeforholdene i rommet, og ikke minst anti-refleks overflatebehandling på glasset, kan vi nok forvente oss en storslått bildeopplevelse.

1B 85 On wall with BL18 Maple

Avansert høyttalersystem
Som vanlig for Bang & Olufsen er lydopplevelsen godt ivaretatt. Beovision 85 har identisk lydsystem med 55, som innebærer 8 høyttalerelementer inkludert dedikert senterkanal og basshøyttaler. Den motoriserte «lydplanken» senkes ned når du skrur på TV-en, og holdes skjult når den er slått av. TV-en kan også utvides til full surround med trådløse høyttalere og subwoofere fra B&O-sortimentet, for eksempel Beolab 17 eller 18, og således fungere som hjertet i et meget omfattende hjemmekinoanlegg.

Motorisert sokkel
På tross av størrelse og vekt, har B&O kunnet beholde sin stilige, motoriserte sokler og veggbeslag til 85-modellen, som kan henholdsvis dreie og vinkle TV-en i ønsket posisjon ut fra veggen. Et fast veggbeslag finnes også, men noen bordfot tilbys ikke (ikke mange TV-bord tåler over 100 kilo).

Hva koster den så?
Prisen på BeoVision Avant 85 er selvsagt stiv, men ikke like ekstrem som man kanskje kunne forvente: Drøyt 180.000 kroner må du ut med, pluss 10-20.000 kroner for festeanordning. Helt klart mye penger for en TV, men så skal man huske på at forgjengeren Beovision 4-85 kostet over 400.000 kroner, og da kom motorisert gulvstand til 132.000 på toppen av det hele! Således kan man si at inngangsbilletten til B&Os high-end TV-univers har sunket betraktelig med årene: Man behøver ikke lenger være oljesjeik for å kjøpe en Bang & Olufsen TV, men det skader selvsagt ikke å være «i oljebransjen».

Bang & Olufsen BeoVision Avant 85 er tilgjengelig fra 11. september.

Priser:
BeoVision Avant inkl BeoRemote One: 179.995 kr
Fast veggfeste: 11.595 kr
Motorisert veggfeste: 17.995 kr
Motorisert gulvstand: 17.995 kr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Nettopp slått kloa i en PS5 eller Xbox Series X? Da kan det hende du vil ønske å oppgradere skjermen din også. Vi har testet de beste TV-ene til gaming!
LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har utviklet en ny app som lar deg kalibrere TV-en selv ved hjelp av mobilen.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sennheisers nye ørepropper IE 300 skal gi en lydopplevelse av ypperste kvalitet. De koster pæng, så dette bør smake!
Philips lanserer hodetelefoner og ørepropper for trening og sport.
Nytt i år: Philips beste LCD-skjermer utstyres med avansert MiniLED-baklys!
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har utviklet en ny app som lar deg kalibrere TV-en selv ved hjelp av mobilen.
Sony a1 får ikke bare 8K-video og 50 Mp, det er gnistrende raskt også.
BMWs kommende elbil får kjørt seg på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Mange må nå handle elektronikk på nett. Derfor har Elkjøp tredoblet kapasiteten på Live shopping.
OnePlus 9 blir en markant oppgradering i forhold til OnePlus 8, mens skjermene ikke forandrer seg så mye i forhold til i fjor.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.