Search
Generic filters

85″ 4K TV fra Bang & Olufsen

B&O vil bringe kinofølelsen inn i stuen din med en 2 meter bred TV!

En 55″ eller 65″ skjerm er vel og bra til variert TV-titting. Men dersom du søker en skikkelig filmopplevelse, lik den man opplevde første gang på kino, behøver du et mye større bilde. Det har også Bang & Olufsen forstått. Den danske designprodusenten har tidligere produsert store TV-er, som den gigantstore plasmaskjermen BeoVision 4-85, men nå som det høyoppløste 4K-formatet gjør sitt inntog, er det tid for en ny modell.

Den nye modellen er heter BeoVision Avant 85, og er som navnet indikerer, basert på tidligere lanserte Avant 55«. Den gjør imidlertid et veritabelt byks i størrelse, fra 55″ til 85» bildediagonal, og fra 50 til drøye 110 kilo i vekt! Da er det enda godt at B&O tilbyr den ferdig levert og montert…

Skjermbilde 2014-09-11 kl. 10.19.00

High-end TV
Avant 85 har i likhet med 55-eren en skjerm med 4K (3840 x 2160) oppløsning, men selve bildepanelet er basert på den mer avanserte Direct-LED teknikken med hundrevis av lysdioder inndelt i grupper, som gir evnen til å variere lysstyrken i lokale partier på skjermen. Dette innebærer langt bedre kontrast og svartnivå den mer ordinære kant-LED teknikken. Kombinert med 4K-oppløsning, Bang & Olufsens gode bildebehandling som måler lys- og fargeforholdene i rommet, og ikke minst anti-refleks overflatebehandling på glasset, kan vi nok forvente oss en storslått bildeopplevelse.

1B 85 On wall with BL18 Maple

Avansert høyttalersystem
Som vanlig for Bang & Olufsen er lydopplevelsen godt ivaretatt. Beovision 85 har identisk lydsystem med 55, som innebærer 8 høyttalerelementer inkludert dedikert senterkanal og basshøyttaler. Den motoriserte «lydplanken» senkes ned når du skrur på TV-en, og holdes skjult når den er slått av. TV-en kan også utvides til full surround med trådløse høyttalere og subwoofere fra B&O-sortimentet, for eksempel Beolab 17 eller 18, og således fungere som hjertet i et meget omfattende hjemmekinoanlegg.

Motorisert sokkel
På tross av størrelse og vekt, har B&O kunnet beholde sin stilige, motoriserte sokler og veggbeslag til 85-modellen, som kan henholdsvis dreie og vinkle TV-en i ønsket posisjon ut fra veggen. Et fast veggbeslag finnes også, men noen bordfot tilbys ikke (ikke mange TV-bord tåler over 100 kilo).

Hva koster den så?
Prisen på BeoVision Avant 85 er selvsagt stiv, men ikke like ekstrem som man kanskje kunne forvente: Drøyt 180.000 kroner må du ut med, pluss 10-20.000 kroner for festeanordning. Helt klart mye penger for en TV, men så skal man huske på at forgjengeren Beovision 4-85 kostet over 400.000 kroner, og da kom motorisert gulvstand til 132.000 på toppen av det hele! Således kan man si at inngangsbilletten til B&Os high-end TV-univers har sunket betraktelig med årene: Man behøver ikke lenger være oljesjeik for å kjøpe en Bang & Olufsen TV, men det skader selvsagt ikke å være «i oljebransjen».

Bang & Olufsen BeoVision Avant 85 er tilgjengelig fra 11. september.

Priser:
BeoVision Avant inkl BeoRemote One: 179.995 kr
Fast veggfeste: 11.595 kr
Motorisert veggfeste: 17.995 kr
Motorisert gulvstand: 17.995 kr

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.