4K TV fra Panasonic

Panasonic er snart produksjonklare med sine første 4K-TVer.
Annonse
Annonse
forfatter

Panasonic har tidligere nøyd seg med å demonstrere enorme 4K plasmaskjermer på opptil 150 tommer, samt en 56″ OLED-skjerm med 4K-oppløsning og ekstrem bildekvalitet. Nå kan ting tyde på at japanerne vil slippe 4K-skjermer til priser det faktisk går an å betale…

Den japanske business-portalen Nikkei.com spår at Panasonic vil slippe 4K Ultra HD TV-er i størrelser fra 50″ og oppover høsten 2013. De vil trolig være utelukkende LED/LCD-baserte: Panasonic har tidligere kunngjort at de vil trappe ned produksjonen av de populære plasmaskjermene sine. Det er lite sannsynlig at vi får se en 4K plasmavariant, da den høye oppløsningen vil kreve et altfor finmasket nett av fosforceller enn det er praktisk (og økonomisk) mulig å produsere.

Både LG, Samsung og Sony har lansert 4K-skjermer basert på den tradisjonelle LED-LCD teknologien, og flere produsenter er på vei.

De første 4K-modellene fra Panasonic blir sannsynligvis se på IFA-messen i Berlin, som går av stabelen i begynnelsen av september.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
LG viser frem både små og store TV-er under CES 2021, men denne tar kaka.
TCL satser tungt på den nye MiniLED-teknologien, med flere modeller i planene for 2021.
LG har en rekke TV-nyheter på gang i år, deriblant et helt nytt OLED-panel!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.