s.077

32-tommers flatskjermer er et bra utgangspunkt for deg som vil ha en rimelig tv med bra bilde. Vi har testet de nyeste modellene mellom fem og åtte tusen kroner!

Vi tester:

Crea Tierra K32S
5 500 kr

JVC LT-32A90BU
6 000 kr

Toshiba 32CV501PG
6 000 kr

Grundig Vision 6 32-8631 T
6 000 kr

Philips 32PFL5403
7 500 kr

Sony KDL-32V4500
7 500 kr

Om budsjettet til tv er begrenset, er det ofte bedre å velge en mindre skjerm med bra kvalitet, enn en som er størst mulig til prisen. Kravene til bildekvalitet stiger nemlig kraftig når skjermen blir større, fordi alle detaljer blir blåst opp i større format. Av samme grunn er det også færre argumenter for å velge en svinedyr, men liten tv.

Hvor stor bør tv-en være?
Selv om lommebok og egne preferanser er mest avgjørende, er det lurt å tenke på avstanden når du bestemmer hvor stor tv du vil kjøpe. Jo lenger unna du sitter, desto større bør skjermen være for å gi en komplett tv-opplevelse, særlig med dagens digitale tv-signaler. En grei tommelfingerregel for å regne ut størrelsen, er 10 tommer (målt diagonalt) per meter betraktningsavstand, som gjør at 32-tommerne passer fint på ca. 3 meters avstand. Da får du en bra opplevelse av nyheter, serier og andre tv-programmer. Ved større avstander kan det være en fordel med en større skjerm.

Spesielt film og sportssendinger, hvor handlingen er mer kompleks, kommer bedre frem i et større format. Ved korte sitteavstander (1–3 meter) har 32-tommerne derimot en fordel. Bildepunktene er ofte mindre enn på de større modellene, og dette kan gi et mer finkornet bilde når du sitter tett på. Dette er imidlertid mest aktuelt på vanlige tv-sendinger med lav oppløsning, for med høyoppløste bildesignaler vil selv de største flatskjermene gi et finkornet bilde på tett hold.

Les mer i Lyd og bIlde oktober 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.