Search
Generic filters

32″ Billig superbilde

32-tommers flatskjermer er et bra utgangspunkt for deg som vil ha en rimelig tv med bra bilde. Vi har testet de nyeste modellene mellom fem og åtte tusen kroner!

Vi tester:

Crea Tierra K32S
5 500 kr

JVC LT-32A90BU
6 000 kr

Toshiba 32CV501PG
6 000 kr

Grundig Vision 6 32-8631 T
6 000 kr

Philips 32PFL5403
7 500 kr

Sony KDL-32V4500
7 500 kr

Om budsjettet til tv er begrenset, er det ofte bedre å velge en mindre skjerm med bra kvalitet, enn en som er størst mulig til prisen. Kravene til bildekvalitet stiger nemlig kraftig når skjermen blir større, fordi alle detaljer blir blåst opp i større format. Av samme grunn er det også færre argumenter for å velge en svinedyr, men liten tv.

Hvor stor bør tv-en være?
Selv om lommebok og egne preferanser er mest avgjørende, er det lurt å tenke på avstanden når du bestemmer hvor stor tv du vil kjøpe. Jo lenger unna du sitter, desto større bør skjermen være for å gi en komplett tv-opplevelse, særlig med dagens digitale tv-signaler. En grei tommelfingerregel for å regne ut størrelsen, er 10 tommer (målt diagonalt) per meter betraktningsavstand, som gjør at 32-tommerne passer fint på ca. 3 meters avstand. Da får du en bra opplevelse av nyheter, serier og andre tv-programmer. Ved større avstander kan det være en fordel med en større skjerm.

Spesielt film og sportssendinger, hvor handlingen er mer kompleks, kommer bedre frem i et større format. Ved korte sitteavstander (1–3 meter) har 32-tommerne derimot en fordel. Bildepunktene er ofte mindre enn på de større modellene, og dette kan gi et mer finkornet bilde når du sitter tett på. Dette er imidlertid mest aktuelt på vanlige tv-sendinger med lav oppløsning, for med høyoppløste bildesignaler vil selv de største flatskjermene gi et finkornet bilde på tett hold.

Les mer i Lyd og bIlde oktober 2008

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.