Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

3 x Ultra HDTV fra LG

TV-er med høyere oppløsning er en av trendene på årets messe, og LG legger lista med tre ultra-høyoppløste TV-er.

Foruten den tidligere lanserte 84-tommeren fra 2012, viser LG frem to splitter nye 55″ og 65″ Ultra HD modeller på CES-messen.

De nye skjermene tilbyr UltraHD-oppløsning i et litt mer kompakt og «stuevennlig» format, og forhåpentligvis en litt mer budsjettvennlig pris. Vi tror likevel at 65-tommeren vil være den mest interressante av disse to, da fordelen med høyere oppløsning er mindre merkbar etter hvert som skjermstørrelsen synker. Muligheten til bruke passive 3D-briller og likevel oppnå Full HD-oppløsning, er imidlertid kjærkommen.

Ultra HD (også kjent som 4K) byr på bilder med 3840 x 2160 pikslers oppløsning, og gir nøyaktig 4 ganger mer bildeinformasjon enn dagens Full HD format (1920 x 1080). Noe av poenget med Ultra HD er at du skal kunne bytte ut din nåværende Full HD TV med en vesentlig større skjerm, uten at du behøver å øke sitteavstanden. På denne måten oppnår du et skarpere bilde med bredere synsvinkel, og således en mer helomsluttende og engasjerende bildeopplevelse.

LG har ennå ikke kunngjort prisen på sine to 4K-babyer, men hvis Sharps spesialbygde 60-tommer er noe å dømme etter, frykter vi at det fortsatt dreier seg om stive priser.

Artikkelen oppdateres.

Annonse
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.