Search
Generic filters

3 x Ultra HDTV fra LG

TV-er med høyere oppløsning er en av trendene på årets messe, og LG legger lista med tre ultra-høyoppløste TV-er.

Foruten den tidligere lanserte 84-tommeren fra 2012, viser LG frem to splitter nye 55″ og 65″ Ultra HD modeller på CES-messen.

De nye skjermene tilbyr UltraHD-oppløsning i et litt mer kompakt og «stuevennlig» format, og forhåpentligvis en litt mer budsjettvennlig pris. Vi tror likevel at 65-tommeren vil være den mest interressante av disse to, da fordelen med høyere oppløsning er mindre merkbar etter hvert som skjermstørrelsen synker. Muligheten til bruke passive 3D-briller og likevel oppnå Full HD-oppløsning, er imidlertid kjærkommen.

Ultra HD (også kjent som 4K) byr på bilder med 3840 x 2160 pikslers oppløsning, og gir nøyaktig 4 ganger mer bildeinformasjon enn dagens Full HD format (1920 x 1080). Noe av poenget med Ultra HD er at du skal kunne bytte ut din nåværende Full HD TV med en vesentlig større skjerm, uten at du behøver å øke sitteavstanden. På denne måten oppnår du et skarpere bilde med bredere synsvinkel, og således en mer helomsluttende og engasjerende bildeopplevelse.

LG har ennå ikke kunngjort prisen på sine to 4K-babyer, men hvis Sharps spesialbygde 60-tommer er noe å dømme etter, frykter vi at det fortsatt dreier seg om stive priser.

Artikkelen oppdateres.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.