Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Trådløse high-end høyttalere

Dynaudio presenterer en ny Xeo-serie, med trådløse høyttalere som lover high-end ytelse uten at det koster skjorta.

Skrevet av / 15.05.14 - 12:50
Trådløse high-end høyttalere

De var tidlig ute med trådløse høyttaler, og lyktes så godt at vi ga dem toppscore og en pris for årets høyttalere. Nå kommer nye modeller i Dynaudios trådløse Xeo-serie, som fremdeles består av en kompakt gulvstående modell – Xeo 6, og en bokhyllehøyttaler kalt Xeo 4.

De er begge bygget opp rundt den samme arkitekturen med samme elementer – den gulvstående har to basser, og en trådløs tilkoblingsboks.

Dynaudio Xeo boks

Den har både analoge og digitale innganger, og fungerer som et nav for alle lydkildene du trenger å koble til. Med små trådløse adaptere i tillegg, til 150 Euro stykket, kan man utvide trådløs avspilling til flere rom. Man kan altså ha et par gulvstående Xeo-høyttalere i stuen, og et par små på kjøkkenet som spiller den samme musikken.

Men det er mulig å bruke bare en sender, som sender signal til flere par høyttalere, som man styrer parvis med den medfølgende volumkontrollen.

Dynaudio Xeo sort

Høyttalerne har naturligvis innebygde forsterkere med 50 w effekt til hver av elementene, slik at man bare trenger å koble til strøm og en sender for å kunne spille musikk.

Den kompakte Xeo 3 koster 1950 Euro med sender inkludert, mens den gulvstående Xeo 5 koster 3250 Euro, også den med sender inkludert.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top