Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Se! Et nettbrett for blinde!

Forskere har utviklet nettbrett med blindeskrift.

Skrevet av / 15.01.16 - 11:27
Se! Et nettbrett for blinde!

Det er forskere ved University of Michigan som har laget den første prototypen av et nettbrett med blindeskrift, såkalt braille, slik at personer med kraftig nedsatt syn kan lese tekst. Når man går til en ny side, oppdaterer nettbrettet seg automatisk med ny skrift, takket være “piksler” som hever seg, og som man kan føle på.

Tidligere varianter av nettbrett for blinde har bare klart å vise en braille-tekstlinje om gangen. Denne prototypen viser hele sider.

I første omgang dreier det seg om ren tekst, men professor Dr. Sile O’Modhrain, som leder prosjektet, sier det er planer for å inkludere muligheten for å ”lese” grafer, fotografier og annen grafikk.

– Du får ikke gjort mye med en enkel linje. For det første er det vanskelig å lese slik, men du kan heller ikke gjøre andre ting som grafer, du kan ikke lage regneark, du kan ikke gjøre noen form for informasjon distribuert i rom.

Foruten å være bedre enn énlinje-nettbrettene, er den nye enheten billigere. Typisk for de andre er å koste 30.000-50.000 kroner. O’Modhrain oppgir ingen pris for sitt, annet enn at han er sicker på at det blir mye rimeligere.

Se video om nettbrettet for blinde her:

https://youtu.be/M7Gl2qF9Eds

Kilde: BGR

(Artikkelfoto: University of Michigan)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top