TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Red Hot Chili Peppers konsert – på kino

forfatter
Publisert 09.08.11 - 11:07

Red Hot Chili Peppers spiller én eneste konsert i forbindelse med slippet av albumet ”I’m With You”. Konserten distribueres i stedet til verdens kinoer, hvor publikum betaler dyrt. Skremmende ny trend?

I pressemeldingen står det at Red Hot Chili Peppers tirsdag 30. august fremfører hele det nye albumet for aller første gang live, og at få timer senere, kl. 21.00, vises konserten på Ringen og Colosseum kino i Oslo.

Billettprisen blir 200 kroner. Dobbelt så mye som en kinofilm, men da altså ca tre ganger mindre enn en fullblods konsert.

Dette lanseres som en god nyhet, og det kan det også være. Jeg kan likevel ikke la være å bli litt bekymret for fremtiden. Kan det bli slik, at et band kan ligge på latsiden og komme seg unna med å spille én konsert, kringkaste den verden over til billettpriser som tilsvarer prisen for en ekte konsert av et ganske oppegående kaliber? Og dermed kanskje ikke gjøre noe mer? Eksempelvis gjorde Madonna i forbindelse med slippet av «Confessions on a Dance Flor» kun ett radiointervju som hun så distribuerte til radiokanaler verden rundt, slik at hun slapp å gjøre flere intervjuer.

Kritikken skal ikke egentlig rettes mot Red Hot Chili Peppers, da de også skal turnere verden rundt i forbindelse med albumet. Skepsisen er mer mot at det etterhvert kan virke som en god idé for andre store band og artister å kun gjøre kinoversjonen, da det er langt billigere og enklere for artisten enn å reise rundt og spille. Og det vil være kulturmord.

For ordens skyld:
Ringen kino har 18-årsgrense pga alkoholservering, mens Colosseum er uten aldersgrense.

Billetter: oslokino.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Ikonisk studiomikrofon er tilbake Neumanns ikoniske rørmikrofon M 49 er tilbake. Men den er langt fra billig.
Robotklippere feirer Curiositys bursdag Curiosity Rover har i dag vært på Mars i 10 år. Det feires av 100.000 robotgressklippere.
EU vil ha totalovervåkning av alle samtalene dine Et forslag fra EU-kommisjonen vil innføre omfattende granskning av samtaler, med hensikten om å beskytte barn mot overgrep, et inngrep som i praksis betyr totalovervåkning av alle borgere.
Slik lager du din egne fantasy-illustrasjoner Med en enkelt kommando lager maskinen fantastiske bilder basert utelukkende på din fantasi.
Følg Lyd & Bilde