Search
Generic filters

Red Hot Chili Peppers konsert – på kino

Red Hot Chili Peppers spiller én eneste konsert i forbindelse med slippet av albumet ”I’m With You”. Konserten distribueres i stedet til verdens kinoer, hvor publikum betaler dyrt. Skremmende ny trend?

I pressemeldingen står det at Red Hot Chili Peppers tirsdag 30. august fremfører hele det nye albumet for aller første gang live, og at få timer senere, kl. 21.00, vises konserten på Ringen og Colosseum kino i Oslo.

Billettprisen blir 200 kroner. Dobbelt så mye som en kinofilm, men da altså ca tre ganger mindre enn en fullblods konsert.

Dette lanseres som en god nyhet, og det kan det også være. Jeg kan likevel ikke la være å bli litt bekymret for fremtiden. Kan det bli slik, at et band kan ligge på latsiden og komme seg unna med å spille én konsert, kringkaste den verden over til billettpriser som tilsvarer prisen for en ekte konsert av et ganske oppegående kaliber? Og dermed kanskje ikke gjøre noe mer? Eksempelvis gjorde Madonna i forbindelse med slippet av «Confessions on a Dance Flor» kun ett radiointervju som hun så distribuerte til radiokanaler verden rundt, slik at hun slapp å gjøre flere intervjuer.

Kritikken skal ikke egentlig rettes mot Red Hot Chili Peppers, da de også skal turnere verden rundt i forbindelse med albumet. Skepsisen er mer mot at det etterhvert kan virke som en god idé for andre store band og artister å kun gjøre kinoversjonen, da det er langt billigere og enklere for artisten enn å reise rundt og spille. Og det vil være kulturmord.

For ordens skyld:
Ringen kino har 18-årsgrense pga alkoholservering, mens Colosseum er uten aldersgrense.

Billetter: oslokino.no

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.