Search
Generic filters

Nordmenn kjøper flatskjermer for 4 milliarder

Omsetningstallene for 2009 er klare, og informasjonssjef i Elektronikkbransjen Erik Andersen, forteller om et fall i totalomsetningen på 11,5 prosent, til 25,95 milliarder.

Informasjonssjef i Elektronikkbransjen Erik Andersen, presenterte i dag omsetningstallene for en samlet elektronikkbransje. Sammenlignet med året før, falt totalomsetningen med 11,5 prosent til 25,95 milliarder, av dette beløpet omsatte bransjen for 8,76 milliarder i flatskjermer, musikkanlegg og såkalte brunevarer.

De er en markert nedgang på 20,2 prosent for brunevarer, sammenlignet med foregående år.
Men nordmenn kjøper fortsatt flatskjermer, bransjen solgte 601.000 apparater og omsatte for 4 milliarder bare i tv, nesten halvparten av totalmarkedet for brunevarer. Blant disse er 80 prosent av flatskjermene rene LCD-skjermer, men 10 prosent av dem har LED-belyste LCD-skjermer.

Totalt økte omsetningen av musikkanlegg med 13 prosent til 161.000 stykker, hvor mikroanleggene i en eller annen form er den største gruppen, og hele 42 prosent av anleggene hadde iPod-dokking eller tilkobling.
I 2009 vokste også omsetningen av Blu-ray-spillere med hele 170 prosent til 81.000 solgte BD-spillere. Og siste kvartal 2009 ble det omsatt flere BD-spillere enn DVD-spillere. Tallene inneholder ikke omsetningen av spillkonsoller som Playstation 3, som også her integrert BD-spiller.
Forøvrig kan det nevnes at omsetningen av radioer med DAB økte med 57 prosent og endte på 66.000, som fører totalomsetningen for DAB opp i 290.000 solgte apparater. Tallene inkluderer bilstereo med DAB og 3000 omsatte Mini-TV-er med DMB/DAB-mottak.
Elektronikkbransjen

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.