Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nordmenn kjøper flatskjermer for 4 milliarder

Omsetningstallene for 2009 er klare, og informasjonssjef i Elektronikkbransjen Erik Andersen, forteller om et fall i totalomsetningen på 11,5 prosent, til 25,95 milliarder.

Skrevet av / 02.02.10 - 12:49
Nordmenn kjøper flatskjermer for 4 milliarder

Informasjonssjef i Elektronikkbransjen Erik Andersen, presenterte i dag omsetningstallene for en samlet elektronikkbransje. Sammenlignet med året før, falt totalomsetningen med 11,5 prosent til 25,95 milliarder, av dette beløpet omsatte bransjen for 8,76 milliarder i flatskjermer, musikkanlegg og såkalte brunevarer.

De er en markert nedgang på 20,2 prosent for brunevarer, sammenlignet med foregående år.
Men nordmenn kjøper fortsatt flatskjermer, bransjen solgte 601.000 apparater og omsatte for 4 milliarder bare i tv, nesten halvparten av totalmarkedet for brunevarer. Blant disse er 80 prosent av flatskjermene rene LCD-skjermer, men 10 prosent av dem har LED-belyste LCD-skjermer.

Totalt økte omsetningen av musikkanlegg med 13 prosent til 161.000 stykker, hvor mikroanleggene i en eller annen form er den største gruppen, og hele 42 prosent av anleggene hadde iPod-dokking eller tilkobling.
I 2009 vokste også omsetningen av Blu-ray-spillere med hele 170 prosent til 81.000 solgte BD-spillere. Og siste kvartal 2009 ble det omsatt flere BD-spillere enn DVD-spillere. Tallene inneholder ikke omsetningen av spillkonsoller som Playstation 3, som også her integrert BD-spiller.
Forøvrig kan det nevnes at omsetningen av radioer med DAB økte med 57 prosent og endte på 66.000, som fører totalomsetningen for DAB opp i 290.000 solgte apparater. Tallene inkluderer bilstereo med DAB og 3000 omsatte Mini-TV-er med DMB/DAB-mottak.
Elektronikkbransjen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Nå blir Googles AI mye flinkere - på norsk!

Hyperloop i Italia

0
Scroll to Top