Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Dolby Atmos i Sandvika

SF Sandvika er den første kinoen i Oslo-området som viser Hobbiten med Dolby Atmos surroundlyd.

Skrevet av / 12.12.12 - 16:52
Dolby Atmos i Sandvika

I forbindelse med premieren på Hobbiten har SF Kino Sandvika oppgradert sin største sal, Sal 1, med det nye surroundsystemet Dolby Atmos. Etter det Lyd & Bilde kjenner til, er dette den andre kinoen i landet med det nye lydsystemet, og den første i Oslo-regionen.

Kinosalen har fått installert nye Yamaha-høyttalere i taket og på siden, for å kunne utvide lydbildet i høyde og bredde og således skape en en mer tredimensjonal lydopplevelse. Forskjellen fra tradisjonell Dolby Surround, er at Atmos gir hver høyttaler sin egen dedikerte lydkanal, slik at lydeffekter kan styres og panoreres mer nøyaktig. Totalt er det rom for hele 64 lydkanaler, mot dagens 8.

Lyd & Bildes utskremte fikk oppleve dette i praksis: Vi var nemlig på Hobbiten-premieren i Sandvika natt til onsdag, og fikk en over snittet heftig lydopplevelse. Lydbildet er virkelig tredimensjonalt og helomsluttende, og fremfor alt tøft som bare det.

Lydsporet til Hobbiten gjør også effektiv bruk av de nye høydekanalene: Man tok seg selv i å «dukke» flere ganger under filmen, og scenen der svære gigantedderkopper kravler på taket til trollmannen Radagast den brune, var spesielt realistisk. I en annen scene i filmen hvor Gollum snakker til Bilbo fra en bergknaus, er det en høydeforskjell på dialogene, hvilket var en kul effekt.

Det får være nok spoilers, dra heller å se filmen!

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Nå blir Googles AI mye flinkere - på norsk!

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top