Search
Generic filters

Dolby Atmos i Sandvika

SF Sandvika er den første kinoen i Oslo-området som viser Hobbiten med Dolby Atmos surroundlyd.

I forbindelse med premieren på Hobbiten har SF Kino Sandvika oppgradert sin største sal, Sal 1, med det nye surroundsystemet Dolby Atmos. Etter det Lyd & Bilde kjenner til, er dette den andre kinoen i landet med det nye lydsystemet, og den første i Oslo-regionen.

Kinosalen har fått installert nye Yamaha-høyttalere i taket og på siden, for å kunne utvide lydbildet i høyde og bredde og således skape en en mer tredimensjonal lydopplevelse. Forskjellen fra tradisjonell Dolby Surround, er at Atmos gir hver høyttaler sin egen dedikerte lydkanal, slik at lydeffekter kan styres og panoreres mer nøyaktig. Totalt er det rom for hele 64 lydkanaler, mot dagens 8.

Lyd & Bildes utskremte fikk oppleve dette i praksis: Vi var nemlig på Hobbiten-premieren i Sandvika natt til onsdag, og fikk en over snittet heftig lydopplevelse. Lydbildet er virkelig tredimensjonalt og helomsluttende, og fremfor alt tøft som bare det.

Lydsporet til Hobbiten gjør også effektiv bruk av de nye høydekanalene: Man tok seg selv i å «dukke» flere ganger under filmen, og scenen der svære gigantedderkopper kravler på taket til trollmannen Radagast den brune, var spesielt realistisk. I en annen scene i filmen hvor Gollum snakker til Bilbo fra en bergknaus, er det en høydeforskjell på dialogene, hvilket var en kul effekt.

Det får være nok spoilers, dra heller å se filmen!

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
6 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.