Search
Generic filters

Denne dingsen fjerner all internettreklame

AdTrap er en dings som kobles til hjemmenettverket. Den stanser så all reklame før den når noen av dine tilkoblede komponenter.

Det lover i hvert fall grunnleggerne bak AdTrap, Chad Russel og Charles Butkus. Det hele startet som en mimresamtale om hvordan internettet var i den spede begynnelsen.

– Det var side, tekst og bilder – og det var det, sier Russel (31).

Det fantes med andre ord ikke annonser. Men det tok ikke lang tid før overfloden av annonser kom.

Under slagordet ”The internet is yours again” lanserte de to karene en Kickstarter-kampanje for sin idé. Kickstarter er en metode hvor gründere kan benytte seg av folkefinansiering for å prøve å få produsert og markedsført produktet sitt. Og i løpet av de 30 dagene prosjektet lå på Kickstarter, kom det inn 213.392 dollar fra totalt nesten 2.000 investorer. Det er 63.000 dollar, eller 42 prosent, mer enn de 150.000 de ba om for å sette i gang prosjektet.

Med andre ord skal AdTrap bli virkelighet, selv om produktet ennå ikke har blitt lansert. Det kan forhåndsbestilles for 139 dollar pluss 12 dollar i frakt utenfor USA.

Det finnes i dag mange tilleggsprogrammer som kan lastes ned til datamaskinen, for å stoppe reklame. Som for eksempel AdBlock for Chrome, Firefox, m.m. Dette fungerer fint, men felles for dem alle er at de kun fungerer lokalt på akkurat den datamaskinen. Med AdTrap vil alle enheter tilkoblet det samme nettverket slippe internettreklame. Etter hva vi har forstått, gjelder dette også internettilkoblede produkter som smart-TV-er, spillkonsoller og Blu-ray-spillere som belager seg på apper for å få tilgang på internettinnhold.

Fjerner ”alt”
Og AdTrap fjerner ikke bare pop-up-reklame. Har du gratisabonnement på Spotify, slipper du også å høre de irriterende reklamesnuttene! Lei av reklamefilmer før YouTube-videoene? Poff, borte er de! AdTrap kan brukertilpasses til å ta bort nærmest hvilken som helst type reklame du ønsker.

Slutten på gratis internett?
Hva vil dette så bety? For det første vil fjerning av irriterende reklame gjøre internettopplevelsen mye mer behagelig og sømløs, dersom produktet funker som annonsert (tok du’n?). Men dersom dette eller lignende produkter blir meget utbredt, kan det bli problematisk for gratistjenester som er avhengig av finansiering gjennom annonser og reklame. Det er lett å se at tjenester som Spotify kan se seg nødt til å fjerne sitt gratisabonnement og at Google vil ta betalt for tilgang til YouTube.

Vi har allerede sett at nettaviser stanser tilgang på innhold gratis. Aftenposten er den første riksdekkende avisen til å gjøre det her hjemme, men i andre land som USA og Storbritannia er det vanlig at man kun får tilgang på ingressen til artikkelen gratis, og må betale abonnement for resten av artikkelen. Dersom fjerning av reklame også vil gjøre at alt på nettet koster penger, er det ikke sikkert det blir så moro likevel.

Uansett hva som skjer, er vi spent på fremtiden!

Mer info:
getadtrap.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.