Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

CES 2024: Rabbit R1 – Ny AI-assistent vekker begeistring

Selskapet Rabbit Inc. vakte oppsikt på CES-messen i Las Vegas, med Rabbit R1 - en helt ny type dedikert AI-assistent.

Skrevet av / 12.01.24 - 12:25
CES 2024: Rabbit R1 – Ny AI-assistent vekker begeistring

Den lille lommeenheten Rabbit R1 har fått mye oppmerksomhet under årets CES, for sin innovative design og bruk av kunstig intelligens.

Hva er Rabbit R1?

Rabbit R1 er utviklet i samarbeid med svenske Teenage Engineering, og er en kompakt håndholdt enhet, som kan utføre daglige oppgaver for brukeren. Det kan handle om alt fra å bestille mat, få reiseinformasjon og handlevarer på nett. Målet er å forenkle hverdagen ved å overlate flere trivielle gjøremål til kunstig intelligens.

Med en enkel trykk-og-hold-knapp for stemmekommandoer, berøringsskjerm, skrollehjul og roterende kamera, skal den lille dingsen ved hjelp av kunstig intelligens (KI) altså bli vår nye følgesvenn. Den kjører et eget operativsystem kalt Rabbit OS, bygd på selskapets såkalte «Large Action Model» (LAM).

Rabbit-R1-3-1024x768- enhanced
Kameraet på Rabbit R1 kan roteres 360 grader. Foto: Rabbit, Inc

Wi-Fi og mobilnett

Den lille KI-assistenten har både Wi-Fi og støtte for SIM-kort, en enkel 2,3 GHz prosessor, 4 GB RAM og 128 GB lagringsplass. Skjermen er på 2,88 tommer, og kameraet kan roteres 360 grader.

Batteritiden oppgis til én dag, noe som vel må sies å være akkurat nok. Vi skulle helst sett at den holdt to dager.

Les også Er Humane AI Pin et steg mot en fremtid uten skjermer? Human AI Pin kan kjøpes i USA, fra og med i dag.

Er den for stor? Vil man bruke stemmen hele tiden?

Enheten ser ut til å ligge veldig fint i hånden, men om den skal være på kroppen hele tiden, spørs det om den ikke er litt stor? Så har man jo selvsagt dette med å gå og prate inn i en dings hele tiden.

Akkurat det tenker jeg man lett kan bli vant til. Jeg har for øyeblikket en diktafon kalt Plaud, som er under test. Som er en diktafon, som kan brukes til å ta opp ens egne tanker, en telefonsamtale, møte eller forelesning – og deretter bruke ChatGPT til å transkribere opptaket til tekst og dessuten lage en oppsummering. Så langt synes jeg diktafon-konseptet absolutt er noe som kan forenkle hverdagen. Spesielt for en distré person som meg selv.

For å holde på Plaud litt, så er den av kredittkortstørrelse, og fungerer med iPhone. Den dokkes magnetisk på baksiden med MagSafe, og får både strøm og mikrofontilgang gjennom telefonen. På den måten går ikke enheten tom for strøm før telefonen gjør det, og den er en mye mer elegant følgesvenn i lommen.

Rabbit R1 – pris og tilgjengelighet

Rabbit R1 kan fort vise seg å forenkle hverdagen til folk, og er bare ett eksempel på at vi virkelig ikke aner i hvilken retning kunstig intelligens vil ta oss.

Rabbit R1 er tilgjengelig for forhåndsbestilling nå, til en pris av 199 dollar. USA får de første enhetene i slutten av mars, vi andre må vente til «senere i 2024».

Mer info: rabbit.tech

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

1 hendelser på “CES 2024: Rabbit R1 – Ny AI-assistent vekker begeistring”

  1. «Som er en diktafon, som kan brukes til å ta opp ens egne tanker (..) »

    DET er fascinerende 😁✌️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Ny iPad Air fås i to størrelser

IPad Pro får to OLED-paneler

Nothings designkonkurranse er avgjort

Forsov du deg i dag morges? Apple innrømmer at det var deres feil!

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Scroll to Top