Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Ny AI-Pin utfordrer smarttelefoner

Human AI Pin kan kjøpes i USA, fra og med i dag.

Skrevet av / 16.11.23 - 20:31
Ny AI-Pin utfordrer smarttelefoner

Startup-bedriften Humane, som ble grunnlagt av to tidligere Apple-ansatte, har i dag offisielt lansert den såkalte AI Pin – en liten, bærbar enhet som skal erstatte den tradisjonelle smarttelefonen.

Humane AI Pin er en kompakt og skjermløs enhet som måler knappe fem centimeter på hver side. Den festes til klærne ved hjelp av en magnet som også fungerer som et lett utskiftbart batteri, og bæres i brysthøyde.

Humane AI Pin
(Foto: Humane)

Enheten har ingen skjerm, men betjenes i stedet via stemmestyring eller håndbevegelser. I tillegg spiller det innebygde kameraet en spesiell rolle som det man kan kalle den kunstige intelligensens øye, ettersom programvaren i AI Pin er i stand til å gjenkjenne objekter.

På lanseringen for noen dager siden (som du kan se i sin helhet i videoen under artikkelen) ble denne funksjonen demonstrert av Humanes medstifter, Imran Chaudhri, som holdt opp en håndfull mandler foran linsen og spurte hvor mye protein de inneholdt. Svaret var “15 gram”, noe som var helt korrekt basert på mengden. Chaudhri viste deretter AI Pin en bok og fikk den til å bestille den på nettet.

Humane AI Pin
(Foto: Humane)

Humane AI Pin kan også oversette samtaler i sanntid, for eksempel mellom engelsk og spansk.

Når kameraet og den innebygde mikrofonen slås på, lyser en tydelig indikator på toppen av enheten, slik at det ikke er noen tvil om at AI Pin nå tar opp det som skjer rundt den.

Sist, men ikke minst, er det også en liten projektor innebygd i AI Pin. Når brukeren holder hånden foran projektoren, vises informasjon som klokkeslett, værinformasjon og musikken som spilles av. Enheten, som også kan kobles til trådløse hodetelefoner, gir tilgang til musikkstrømmetjenesten Tidal.

Les også Samsung satser på AI Den neste Samsung-mobilen vil ha avanserte AI-funksjoner

Pris og tilgjengelighet

I første omgang lanseres Humane AI Pin kun i USA, hvor den koster 699 USD og kan kjøpes fra i dag. Blant investorene i Humane finner vi blant annet CEO i OpenAI, Sam Altman.

Introducing Humane Ai Pin from Humane, Inc. on Vimeo.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Huaweis etterfølger kommer tilbake

Gemini Nano for Pixel 8 er nå her

Ærlig talt, Apple?

Nå skal budsjettmobiler være lekre

Apples årlige programvareoppdatering

Slapp av! Litt skjermlys skader ikke søvnen

Gemini-appen på norsk

Samsungs smartklokker får kunstig intelligens

57 prosent av Googles mobilkunder vil bytte

Rykte: iOS 18 får AI-genererte emojier og ChatGPT-partnerskap

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Scroll to Top