Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Nye TV-er fra TCL: Bedre – og mye større!

At det kommer nye Mini LED- og QLED-modeller fra TCL er ingen stor overraskelse. Det som derimot er stort, er den nye 98-tommeren!

Skrevet av / 12.04.22 - 12:25
Nye TV-er fra TCL: Bedre – og mye større!

TCL hadde i dag storslipp på TV-fronten: Den kinesiske produsenten har akkurat avduket fire nye modellserier-  C93, C83, C73 og C63 – alle med 4K-oppløsning og HDR. Toppmodellene C83 og C93 har tredje generasjons Mini LED TV-er med QLED-farger, hvor man har tatt i bruk en mer avansert skjermteknologi, som TCL lover skal gi enda bedre bildekvalitet. I tillegg lanseres det flere skjermstørrelser, hvor den største TV-en går helt opp til 98 tommer!

TCL 50 55 65 C63 2
TCL C63-serien støtter 120 Hz fra et 60 Hz bildepanel. Foto: TCL

Google TV

Alle C-seriene har Google TV innebygd. Et smart-TV-grensesnitt som vi har blitt stadig mer komfortable med, og som støtter de fleste apper og tjenester du trenger til TV-en din. TV-ene kan også stemmestyres, i situasjoner hvor det kan bli vel mange operasjoner med fjernkontrollen.

Les: Test av TCL C725 (43C725): Flink til det meste

Bedre kontrast

Med de nye C-seriene har TCL satset på større kontrast, enda høyere lysstyrke, og dessuten en redusert glorieeffekt. Dette er en utfordring på LCD-paneler, hvor områder med stor kontrast kan få et tåkete omriss. Med de mindre Mini LED-diodene får man plass til enda flere dimming-soner, som reduserer denne svakheten. Dette er noe TCL skal ha klart å forbedre ytterligere på fra forrige generasjon.

TCL C73 lifestyle
Gamere er tatt hensyn til, med de nye C-seriene fra TCL. Her C73 i 65″. Foto: TCL

TCL har tenkt på gaming

Gaming står også i fokus på de nye modellene, som støtter oppdateringsfrekvenser opp til hele 144 Hz  (120 hz for C63) – noe gamere garantert vil sette pris på. Variabel oppdateringsfrekvens (VRR) støttes fra C73-serien og oppover, som minimerer risikoen for “tearing” eller skjermrivning, hvor raske bevegelser kan forårsake rykk og napp i bildet.

Responstiden er selvsagt også viktig til spilling, og her byr C63-serien på automatisk lav forsinkelse, eller ALLM (Auto Low Latency Mode). Det betyr at TV-en automatisk gjenkjenner at den skal brukes til spilling, og bytter til bildemodusen med lavest forsinkelse på HDMI-inngangen. Det betyr også at alt av unødvendig bildebehandling deaktiveres, til fordel for raskere responstid.

Fra C73-serien og oppover får du såkalt Game Master Pro, som gir både ALLM og VRR i både 120 Hz og 144 Hz, og dessuten har alt av spillrelaterte bildeinnstillinger samlet på et eget sted – i en egen Game Bar. I tillegg støtter TV-ene FreeSync Premium, som blant annet kompenserer for tapte bilderuter i et spill. Low Framerate Compensation (LFC) vil repetere visningen av enkelte bilderuter, for å fylle inn hullene dersom grafikkortet innimellom ikke klarer å holde følge med spillets raske frekvens. Dette skal sørge for en jevnere spillopplevelse.

TCL 65 75 C93 BACK
TCL C93-serien har Onkyo-høyttalere med egne Dolby Atmos topphøyttalere. Foto: TCL

Onkyo-lyd og Dolby Atmos

TCL anerkjenner også at en god TV-opplevelse krever god lyd, og har utstyrt alle C-seriene med lyd fra Onkyo og støtte for Dolby Atmos. Vi blir lovet at Onkyo-høyttalerne gir “klarhet og presisjon”, og i det hele tatt en mer realistisk lyd fra TV-en enn man er vant til.

TCL C83-serien har 2.1-lyd med integrerte stereohøyttalere, og en egen basshøyttaler på baksiden for å gjengi bunnregisteret. Vi regner med et lydbilde med god fylde her.

TCL C93-serien tar det et steg lengre, med 2.1.2. Det betyr to ekstra høyttalere vendt oppover, for å gjøre mer ut av opplevelsen med Dolby Atmos.

TCL C73 98 inch scaled 1
På toppen av C73-serien troner er gigantskjerm på 98 tommer! Foto: TCL

Kjempedigert bilde på 98 tommer!

Mens alle seriene byr på skjermstørrelser fra 43 til 75 tommer, rommer C73-serien et par interessante modeller for de riktig storskjerm-interesserte: Deriblant en 85-tommer (85C735) – og nå for første gang en 98-tommer(98C735)! Da snakker vi hjemmekino!! En 98” TV-skjerm er omtrent 2,2 meter bred, og under kan du se størrelsesforholdet mot en ”vanlig” 85-tommer.

98 inch 16x9 vs 85 inch 16x9 1
Her ser du forskjellen mellom en 85″ og 98″ 16:9 TV. (Kilde: Displaywars.com)

For å unngå at storskjermen tar større plass enn nødvendig (!), har TCL gått for en “rammeløs” design der går bildet nesten helt ut i kanten, med bare et syltynt omriss.

C63-serien har et justerbart stativ med to posisjoner, på skjermstørrelsene fra 55 tommer og oppover. Dermed trenger du ikke en veldig bred benk selv til de største skjermene. Du får også plass til en lydplanke i midten av sokkelen.

C73-, C83- og C93-serien står på et sentralt stativ i metall, for enklest mulig plassering. C83 og C93 har en ultratynn design, for interiørbevisste.

Nye P-serier

Hvis du synes de nye C-seriene blir for kostbare, slipper TCL også de rimeligere P-seriene: P63 og P73. Dette er basismodellene med LCD-teknologi og Google TV, hvor det legges vekt på å tilby flere skjermstørrelser (opp til 85”) med et lavere prispunkt.

Pris og tilgjengelighet

De nye modellene fra TCL introduseres våren/sommeren 2022. Utvalgte priser under:

Nordic prices TV Soundbars April122022
Nordiske priser på TCL TV-er og lydplanker 2022

Mer info: tcl.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Her er artiklene du leste mest i 2023

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

Scroll to Top