TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Sony HDC-F5500: Proffkamera kan noe andre ikke kan

Med global lukker elimineres et velkjent problem med 4K proffkameraet Sony HDC-F5500.

forfatter
Publisert 26.03.22 - 08:00

Sony HDC-F5500 er et profesjonelt 4K videokamera med S35 bildesensor, som takket være global lukker eliminerer et problem med lukkerforvrengning, hvor objekter ser ut til å bøye seg ved raske kamerapanoreringer. Dette i motsetning til en rullende lukker, eller rolling shutter, som artefakten også er oppkalt etter.

Sony HDC F55002
Sony HDC-F5500 har global lukker. Foto: Sony

HDC-F5500 er ideelt til live og sport

Den globale lukkeren er lynrask, som gjør HDC-F5500 ideelt til live- og sportsproduksjoner.

Les også Sony Venice – storformat videokamera for proffer Med fullformat bildesensor lover Sony at Venice-systemet fanger "Emotions in every frame".

Kameraet skal fungere «perfekt under utfordrende lysforhold», som for eksempel konserter med hurtige LED-strobelys.

 

 

HDC-F5500 er et S35 fullformat systemkamera, med 8-trinns ND-filter som også brukes i det digitale filmkameraet VENICE. Dette gir mulighet for å raskt velge riktig fokusdybde, og gjør det enklere å gjøre kontrollerte opptak av motiver i rask bevegelse. Også under klare lysforhold.

Kameraet kan styres både lokalt eller eksternt over IP, for høyest mulig fleksibilitet. Kameraet er også kompatibelt med IP-utvidelses-adapteren HDCE-TX50, som gjør det enklere å sette opp multikameraproduksjon ute i felten.

Sony HDC F55003
Foto: Sony

Sony HDC-F5500 kommer til Europa

HDC-F5500 ble lansert i USA i oktober 2021, og nå er det bestemt at kameraet kommer til Europa. Det skal blant annet tas i bruk under Montreux Jazz Festival i Sveits i juli. Her vil det brukes til å filme artistene på scenen, men også til å filme omgivelsesbilder på kysten av Genèvesjøen.

Sony HDC-F5500 er et profesjonelt kamera med en pris som matcher: 90.000 euro koster det.

Mer info: pro.sony.eu

Sony HDC F5500
Foto: Sony

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde