Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
Vi utfører vedlikehold på våre nettsider fra kl 23:00 22.04.24. Noe nedetid vil forekomme.

Nyhet

Sony HDC-F5500: Proffkamera kan noe andre ikke kan

Med global lukker elimineres et velkjent problem med 4K proffkameraet Sony HDC-F5500.

Skrevet av / 26.03.22 - 08:00
Sony HDC-F5500: Proffkamera kan noe andre ikke kan

Sony HDC-F5500 er et profesjonelt 4K videokamera med S35 bildesensor, som takket være global lukker eliminerer et problem med lukkerforvrengning, hvor objekter ser ut til å bøye seg ved raske kamerapanoreringer. Dette i motsetning til en rullende lukker, eller rolling shutter, som artefakten også er oppkalt etter.

Sony HDC F55002
Sony HDC-F5500 har global lukker. Foto: Sony

HDC-F5500 er ideelt til live og sport

Den globale lukkeren er lynrask, som gjør HDC-F5500 ideelt til live- og sportsproduksjoner.

Les også Sony Venice – storformat videokamera for proffer Med fullformat bildesensor lover Sony at Venice-systemet fanger "Emotions in every frame".

Kameraet skal fungere «perfekt under utfordrende lysforhold», som for eksempel konserter med hurtige LED-strobelys.

 

 

HDC-F5500 er et S35 fullformat systemkamera, med 8-trinns ND-filter som også brukes i det digitale filmkameraet VENICE. Dette gir mulighet for å raskt velge riktig fokusdybde, og gjør det enklere å gjøre kontrollerte opptak av motiver i rask bevegelse. Også under klare lysforhold.

Kameraet kan styres både lokalt eller eksternt over IP, for høyest mulig fleksibilitet. Kameraet er også kompatibelt med IP-utvidelses-adapteren HDCE-TX50, som gjør det enklere å sette opp multikameraproduksjon ute i felten.

Sony HDC F55003
Foto: Sony

Sony HDC-F5500 kommer til Europa

HDC-F5500 ble lansert i USA i oktober 2021, og nå er det bestemt at kameraet kommer til Europa. Det skal blant annet tas i bruk under Montreux Jazz Festival i Sveits i juli. Her vil det brukes til å filme artistene på scenen, men også til å filme omgivelsesbilder på kysten av Genèvesjøen.

Sony HDC-F5500 er et profesjonelt kamera med en pris som matcher: 90.000 euro koster det.

Mer info: pro.sony.eu

Sony HDC F5500
Foto: Sony

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top