Sony Venice – storformat videokamera for proffer

Med fullformat bildesensor lover Sony at Venice-systemet fanger "Emotions in every frame".
Annonse
Annonse
forfatter

Sony Venice er et storformat kamerasystem med nestegenerasjons CineAlta-teknologi. Tanken er at man skal gi filmskapere mer kreativ frihet gjennom storformat, «full-frame bildeopptak av filmatiske bilder med naturlige hudtoner og ekspressive mørke områder.»

Les: Derfor trenger vi 4K video

Bildesensoren måler hele 36 x 24 mm og er utviklet for high-end videoproduksjon. Maksimal oppløsning er 6.048 x 4.032 piksler, som er nesten tre ganger pikselantallet til 4K-oppløsning. Venice støtter nært sagt alle bildeformater opp til denne oppløsningen, enten det er 1,85:1, 2,39:1, 17:9 eller 16:9. Enten du vil filme kvadratisk, anamorf, eller IMAX 1,43:1, så klarer kameraet biffen, med maksimal oppløsning.

Rask lukker, stort fargerom

Lukkeren er ekstremt rask for å overkomme problemene CMOS-sensorer gjerne har ved raske kamerabevegelser, hvor bildet bildet disser (jello effect). Det er fremdeles en rullende lukker man snakker om, ikke global.

Venice støtter meget høyt fargerom, høyere enn Rec. 2020. Det er større enn DCI-P3 og har en ekstrem fargedybde. Når man så skyter filmer video kodet med Sonys tredje generasjons LOG gamma (S-Log3), skal dette gi optimalt utgangspunkt når bildene skal justeres og grades i etterproduksjon.

Annonse

Test: Verdens skarpeste proffkamera for amatører

Kameraet har 15 trinns dynamisk rekkevidde som kommer godt med under vanskelige lyssituasjoner. Det betyr at det gjøres 15 samtidige eksponeringer, som settes sammen til ett bilde, for å virkelig få frem alle detaljene.

Gjennom Sonys etablerte 16-bit RAW/X-OCN- og XAVC-arbeidsflyter, og den portable minneopptakeren AXS-R7, får man både høy kvalitet og en effektiv filbasert produksjon. Systemet er også kompatibelt med nåværende og kommende hardware-tillegg til CineAlta-kameraer (DVF-EL200 Full HD OLED Viewfinder, AXS-R7-opptaker, AXS-CR1- og AR1-kortleser, AXS- og SxS-minnekort).

Sony Venice skal dessuten være filmbransjens første kamera med innbygd 8-stegs glass-ND-filtersystem, som reduserer erstatningsarbeidet ved bruk av et eksternt ND-filter, og skal gjøre opptaksprosessen mer effektiv.

Vi blir lovet «intuitive kontrollpaneler plassert på høyre og venstre side av kameraet.» Inngang og utgang til A 24-strømforsyning og en Lemo-kontakt lar deg bruke mange standard kameratillegg og gjør bruken enklere under røffe forhold.

Annonse

Tilgjengelighet og pris

Sony Venice kommer på markedet i februar 2018, og hvis kameraet virker proff så belyses dette av prisen. Som forventes å bli 350.000 kroner…

pro.sony.com

 

Les også

Polaroidkameraet er tilbake

Kast laptopen – kjøp nettbrett i stedet

Annonse

Test: Panasonic Lumix GH5 – ikke et hvilket som helst kamera

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Pro-Ject har oppgradert retrospilleren The Classic, og skapt et av de beste kjøpene i klassen.
Et bedre phono-trinn kan være det som skal til for å løfte selv de minste nyansene ut av rillene på vinylen.
Det er en gåte hvorfor Hegel ikke har gjort dette før. Deres første phono-trinn lykkes på alle vesentlige punkter.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Har du en Formation-høyttaler fra B&W, kan du glede deg over at B&W Music-appen endelig har kommet for musikkavspilling og multiromsstyring.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.