Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Energibesparende WiZ smartlys og utendørslys

Signify slipper "ultraeffektivt" WiZ smartlys, og dessuten et smart utendørslys med innebygd kamera.

Skrevet av / 26.11.23 - 08:00
Energibesparende WiZ smartlys og utendørslys

Signify lanserer to nye produkter innen WiZ smartlys: En smart lyspære med energisertifisering A, og bruker 40 prosent mindre strøm, og et WiZ utendørslys med kamera, som passer på hagen eller gårdsplassen din samtidig som utendørsområdene lyses opp i ønsket farge.

wiz smartlys ultra efficient
Foto: Signify / WiZ

A-klasse WiZ smartlys

Den nye WiZ-lyspæren, som rett og slett heter Ultra-Efficient Smart-Bulb, er i energiklasse A, og er med det 40 prosent mer økonomisk enn andre LED-pærer. Den gjennomsnittlige levetiden loves å være 50 000 timer, som betyr nesten 50 år ved tre timers bruk om dagen. Det høres ut som en god investering, spør du oss!

Den avbildede lyspæren er oppgitt til 903 lumen. Som er ganske standard for normalt kraftige pærer, og omtrent det dobbelte av hva typiske pyntepærer avgir. Med en effektivitet på 210 lumen pr watt, trekker pæren bare 4,3 watt ved maksimal lysstyrke.

wiz smartlys ultra efficient
Foto: Signify / WiZ

Smart styring

Selv om WiZ Ultra-efficient smartlys bruker mye mindre strøm enn andre LED, har den likevel de samme styringsmulighetene som andre WiZ-produkter. Styr den med WiZ-appen eller din foretrukne stemmeassistent. Lysintensitet og hvitbalanse kan stilles fra varm til kald hvit, men noe RGB-lys finner du ikke her.

Lyspæren har innebygd bevegelsessensor, og kan automatisk slå seg på når en person kommer inn i rommet, og av når vedkommende går ut igjen.

wiz smart outdoor light + camera
Foto: Signify / WiZ

Utendørs lys og kamera i ett

Fra økonomisk til noe mer spennende: Et nytt WiZ utendørslys med innebygd kamera. Dette nye smartproduktet passer til utendørs bruk, og er IP44-sertifisert. Som betyr at det er motstandsdyktig mot støv, snø og regn. Det innebygde kameraet har også nattmodus, og reagerer på mistenkelige bevegelser og lyder, og sender automatisk varsel til den parete WiZ-appen hvis noe oppdages.

Du får adgang til video i sanntid, og oppdager du ubudne gjester, kan du skremme dem bort med interkomfunksjonen. Denne kan du selvsagt også bruke til å fortelle postbudet at hen kan legge sendingen ved dørterskelen, om du ikke er hjemme.

Les også For den lekne og kreative Solide spotter med uendelige muligheter

Lyset kan også stilles inn til å slå seg på når kameraet oppdager en mistenkelig situasjon.

I tillegg til å være et sikkerhetstiltak, kan lampen gi en ønsket utendørs stemning, med mange nyanser av hvitt og farger.

WiZ-Smart-Outdoor-Light-With-Camera (2)
Foto: Signify / WiZ

Matter

WiZ utendørslys med kamera og WiZ ultra-efficient-lyspære støtter smarthjemstandarden Matter, som gjør at smartprodukter fra forskjellige produsenter fungerer sammen. Signify lover en meget enkel integrasjon med Matter, bare skann QR-koden inne i emballasjen.

WiZ Ultra-efficient og utendørslys med kamera: Pris og tilgjengelighet

Begge lyspærene slippes i begynnelsen av desember. Ultra-efficient koster 220 kroner, mens utendørslyset med kamera koster 950 kroner.

Mer info: wizconnected.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top