Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Vi har sett på Dysons nye hightech-vaskeutstyr

Nå vet vi mer om de kommende luftrenserne, stangstøvsugeren, moppehodet og robotstøvsugeren.

Skrevet av / 14.06.23 - 22:33
Vi har sett på Dysons nye hightech-vaskeutstyr

Som vi tidligere har skrevet om, lanserer Dyson en rekke nye produkter senere i år. Det interessante er at de skiller seg ut fra resten av sortimentet, med nytt design, nye funksjoner og til og med nye produkttyper. Nå har vi tatt en nærmere titt på dem.

Les også Mer high-tech rengjøringsutstyr fra Dyson Dyson kommer med nye luftrensere, en robotstøvsuger, en oppladbar støvsuger og sin første våtstøvsuger.

Først har vi den nye, tradisjonelle (til Dyson å være) batteridrevne poseløse støvsugeren Gen5detetc cordless vacuum. Den har fått en mindre og mer effektiv motor, og de har forbedret ergonomien som flere har klaget på. Den kan også raskt forvandles til en håndholdt støvsuger med børste uten å måtte bytte tilbehør. Sensorer holder styr på om du har rengjort eller trenger å fortsette.

Dyson Gen5detetc cordless vacuum og V15s Detect Submarine (Foto: Jonas Ekelund L&B Home)

Mer spennende er at de for første gang lanserer to moppehoder til støvsugerne, Dyson V15s Detect Submarine og Dyson V12s Detect Slip Submarine, som passer til V15- og V12-modellene. De har en tank på kun 3 dl, men skal visstnok holde til 100 kvadratmeters våttørking av gulv. Under demonstrasjonen hadde mikrofiberrullen ingen problemer med å fjerne en klissete ketchupflekk på gulvet.

Den store nyheten er imidlertid at Dyson gjør et nytt forsøk på robotstøvsugere etter flere kortlevde modeller for et par år siden. Den nye Dyson 360 Vis Navig robotic vacuum skal ifølge selskapet ha seks ganger så kraftig sugeevne som konkurrentene.

Robotstøvsugeren 360 Vis Nav har en kombirulle for harde gulv og tepper (Foto: Jonas Ekelund L&B Home).

Støvsugeren har en kombirulle med myk nylon og karbonfiber for harde gulv og nylonbørster som kan grave seg ned i tepper. På toppen sitter et 360-kamera som kartlegger rommet og registrerer hindringer. Store hjul med god fjæring skal gjøre det mulig å komme over hindringer. Den har også en sidebørste som kan felles ut når den kjører langs en vegg for å komme helt inntil, i stedet for en roterende børste som hos konkurrentene, som ifølge Dyson for det meste blåser støv opp i luften.

 

I tillegg kommer to gigantiske luftrensere som skiller seg fra Dysons vanlige design. Dette er fordi denne teknologien bare fungerer i rom av normal størrelse. Hvis du befinner deg i et stort kontorlandskap, er det ikke tilstrekkelig. Derfor er Dyson Purifier Big + Quiet Formaldehyde og spesielt Dyson Purifier HEPA Big + Quiet Formaldehyde mer egnet for større lokaler. De har et nytt utblås som genererer en kraftig luftstrøm som skal kunne nå 10 meter for å holde store rom rene. De har svært tette filtre som kan fjerne partikler ned til virusnivå. De har også sensorer som måler flere typer forurensning enn vi har sett i noen annen luftrenser. For å fungere på kontorer har sistnevnte modell et støynivå på bare 56 desibel. Noe som ble demonstrert ved å ha den på full guffe under presentasjonen, noe som var langt mindre forstryrrende enn forventet.

 

Dyson Purifier HEPA Big + Quiet Formaldehyde er et beist! (Foto: Jonas Ekelund L&B Home)

 

Dyson V15 detect Absolute

Fri for støv med laser og LCD-skjerm

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen – det finnes morsommere ting enn å gjøre rent. Men til alt hell finnes det mennesker som faktisk gjør sitt ytterste for å få det hele både enklere og artigere.

Les hele testen
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Koda 2 Max er Oonis hittil største og mest avanserte pizzaovn

Matter versjon 1.3

Motorisert mopp fra Dyson

Et kamera for enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Matlaging uten ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsuging og gulvrengjøring med menneskelig presisjon

Ønsker å endre gulvrengjøring

Rundere kurver på dine stikkontakter og lysbrytere

Nutribullet gjør comeback i Norden

Ny Matter-sikkerhetsstandard for det smarte hjem

LG utvider sin premium-serie

Scroll to Top