Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Usynlig trådløs lading

På Kitchen & Bath Industry Show (KBIS) i Las Vegas, USA, 27.-29. februar, presenterte Freepower sin nyeste løsning, FreePower for Countertop, som gjør en hvilken som helst overflate til en trådløs lader.

Skrevet av / 04.03.24 - 10:19
Usynlig trådløs lading

FreePower for Countertop er spesialutviklet for å gjøre det enklere for designere, arkitekter, byggherrer og showroom-eiere å legge til trådløs lading på benkeplater i stein.

Med svært synlige prosjekter i bil- og forbrukerelektronikkbransjen fikk vi forespørsler fra designere og byggherrer om å integrere teknologien vår i benkeplater, samt i butikk- og servicelokaler. Vi visste at det var mulig, men også at det ville kreve en del arbeid. Å støpe inn i stein er ikke noe forbrukere eller produsenter kan gjøre på egenhånd, det krevde at vi utviklet helt nye verktøysprosesser, som vi måtte perfeksjonere underveis – men vi fikk det til! Vi ser frem til å samarbeide med designmiljøet for å få denne elegante teknologien ut på markedet,» sier Jake Slatnick CEO og grunnlegger av FreePower.

Hvordan fungerer det?

For å få en jevn, elegant og uavbrutt benkeplate er FreePower designet inn i selve steinen. Bortsett fra den patenterte lyskransen er det ingen indikasjon på at det befinner seg en trådløs lader rett under overflaten. Lyskransen indikerer ladesonen, som styres av en app der brukerne kan tilpasse fargene, fra dempet hvitt til flerfarget «party mode». Den kan slås helt av og deretter aktiveres på nytt med en funksjon som kalles «Wave to Wake». Det er bare å vifte med smarttelefonen over området, så lyser ladesonen opp og viser hvor telefonen skal plasseres.

FreePower for Countertop kan oppgraderes med programvare, slik at investeringen i innebygd teknologi kan vare i mange år etter hvert som smarttelefoner og andre enheter utvikles.

FreePower-for-Countertop6 FreePower-for-Countertop5 FreePower-for-Countertop4 FreePower-for-Countertop3 FreePower-for-Countertop2 FreePower-for-Countertop1
<
>
FreePower for Countertop. (Foto: Freepower)

Om FreePower

I 2017 tok FreePower de første skrittene mot å gjenoppfinne en teknologi som ikke alltid har levd opp til forventningene, nemlig trådløs lading. I dag har selskapet mer enn 230 patenter i sitt egenutviklede system. Etter flere år med perfeksjonering av teknologien lanserte de andre generasjon FreePower sammen med Tesla i 2023, etterfulgt av den nyeste innovasjonen: FreePower for Countertop.

Mer info: https://www.freepower.io

Ikea-Sjomarke3 Ikea-Sjomarke2 Ikea-Sjomarke1
<
>
Ikea Sjömärke. (Foto: Ikea)

Et alternativ fra Ikea

Et eksisterende alternativ til Freepowers løsning er Ikeas trådløse lader Sjömärke, som skjules under en benkeplate eller hylle. Ifølge Ikea fungerer Sjömärke gjennom alle materialer – unntatt metall – i tykkelser på 8-22 mm.

Sjömärke er Qi-sertifisert og kompatibel med alle Qi-sertifiserte mobiler og andre enheter.

Ikea Sjömärke utgår av sortimentet senere i år, men kan fortsatt kjøpes i ditt nærmeste Ikea-varehus for 579 kroner.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist for L&B Home. Ola har i 24 år jobbet med å holde oversikt over - og skrive om - trender, innovasjoner og produkter innenfor forbrukerelektronikk, hvitevarer og husholdningsapparater. I perioden 1999-2017 jobbet Ola i de svenske fagbladene Rateko, El&Vitt og ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktør og sjefredaktør. Siden 2017 har Ola jobbet som konsulent - i sitt eget firma Eor AB, grunnlagt i 2014 - med hovedvekt på det skrevne ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Robotgressklipper med sylinder

Tado oppgradert til nyeste standard

Koda 2 Max er Oonis hittil største og mest avanserte pizzaovn

Matter versjon 1.3

Motorisert mopp fra Dyson

Et kamera for enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Matlaging uten ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsuging og gulvrengjøring med menneskelig presisjon

Ønsker å endre gulvrengjøring

Rundere kurver på dine stikkontakter og lysbrytere

Nutribullet gjør comeback i Norden

Scroll to Top