Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi utfører vedlikehold på våre nettsider fra kl 23:00 22.04.24. Noe nedetid vil forekomme.

Nyhet

Ta kontroll over oppvarmningskostnadene med Energy IQ

Selv om termometeret ikke viser fullt så lave tall som det pleier å gjøre i november, er det nok ikke lenge til vinteren er over oss. Og med vinter og kulde følger høye strømkostnader.

Skrevet av / 13.11.22 - 10:00
Ta kontroll over oppvarmningskostnadene med Energy IQ

For å hjelpe husholdninger med å holde kostnadene på oppvarmingen nede, lanserer Tado, som spesialiserer klimakontroll for det smarte hjemmet, nå sin Energy IQ-funksjon for hjem med smarte termostater. Uansett hvordan husholdningen varmes opp, blir det enklere enn noen gang å få oversikt over kostnadene.

Tado Smart Thermostat tar kun 30 minutter å installere med en trinn-for-trinn-guide. Alle elementer med eksisterende termostatventil kan oppgraderes til en energisparende radiator ved å skru inn en ny termostat fra Tado. Og for alle Tado-brukere med Auto Assist-abonnement kommer nå en ny funksjon ved navn Energy IQ. Denne funksjonen gjør bl.a. at man kan se interaktiv forbruksgraf som gir deg en indikasjon på forbruket ditt over tid.

Du kan velge mellom å se forbruk presentert i valuta eller kWh/m3 og også sammenligne med forrige måned året før. For nye brukere er det mulig å manuelt legge inn tidligere forbruksdata.

I appen kan du også få en prognose for oppvarmingskostnadene dine for resten av måneden. Estimatet baseres på en rekke faktorer, som f.eks. kjelens aktivitets- og/eller forbruksdata. Den estimerte kostnaden beregnes ved hjelp av gjennomsnittlig energipris i din region, eller den faktiske prisen du betaler for oppvarming.

Tado Smart Thermostat reduserer energikostnadene med gjennomsnittlig 22 prosent gjennom funksjoner som geofencing, som automatisk skrur av og på når ingen er hjemme. Blant andre funksjoner har man også Open Window Detection, Weather Adaption og Smart Schedules, som bidrar til å forhindre unødvendig energibruk i hjemmet.

– Stadig flere husholdninger bruker en smart termostat, ikke bare for enkelhets skyld, men som et verktøy for å måle og kontrollere strømregningen. Da trenger man ikke lenger å gjette hva energikostnaden blir eller bli overrasket når fakturaen kommer, sier Christian Deilmann, medgründer og CPO i Tado. 

Prisen for tjenesten Energy IQ ligger på cirka 4 euro i måneden eller 30 euro per år.

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

En enklere hverdag med nye hvitevarer fra Samsung

Miele introduserer flere funksjoner i appen sin

Se hvordan du rengjør

Sikkerhetsløsning fra Yale

Nye roboter fra Ecovacs tar seg av vinduer og hager

Kjøkkenmaskin med ikoner i stedet for knotter

Dreame lanserer sin første robotgressklipper i Norden

Smartlåsen som er innebygd i døren

iRobot videreutvikler sin bestselgende robotstøvsuger.

Espresso med et enkelt sveip

Samsungs nye AI-hvitevarer

To nye eksklusive kullsyremaskiner

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top