Nyhet

Steambox – elektrisk matboks med damp

Steambox er en oppladbar elektrisk matboks som bruker damp til å varme opp matpakken.

Skrevet av / 01.08.23 - 20:51
Steambox – elektrisk matboks med damp

Det nederlandske selskapet Steambox presenterte sitt første produkt – Steambox – på CES-messen i Las Vegas i januar i år, og etter tre års utvikling er den nå tilgjengelig i Nord-Amerika og Europa.

Steambox sies å være verdens første elektriske matboks som bruker damp, og fungerer som en bærbar dampovn som kan varme opp opptil tre måltider på én lading.

Du legger ganske enkelt maten i Steamboxens beholder, som tåler oppvaskmaskin, plasserer den i Steamboxen og fyller på den lille vannbeholderen. Når du blir sulten, fyller du på vann i varmeelementet og stiller inn timeren. Avhengig av type mat og starttemperatur tar det 15-20 minutter å varme opp maten ved hjelp av damp. Det følger også med en app som lar deg styre enheten og få tilgang til oppskrifter.

Steambox-2 Steambox-3 Steambox-4 Steambox-1-989x989
<
>
Steambox (Foto: Steambox)

Sammenlignet med konvensjonell oppvarming eller mikrobølgeovnsvarming gir damping bedre smak, samtidig som flere næringsstoffer bevares under oppvarmingsprosessen, opplyser selskapet.

– Vi har sett økt frihet og fleksibilitet i så mange bransjer. Nå er det på tide at Steambox gjør det samme for matindustrien», sier Amit Jaura, administrerende direktør i Steambox.

Steambox er utviklet for å varme opp ferdig tilberedt mat, men den kan også brukes til å tilberede visse typer mat (for eksempel grønnsaker). Selskapet anbefaler derimot ikke å tilberede rått kjøtt, kylling eller fisk med Steambox.

Du kan også varme opp frossen mat med Steambox, men det vil ta litt lenger tid enn 15-20 minutter.

Steamboxen har en effekt på 120 W, og en lading gir ca. 45 minutters damping (tilsvarende to til tre måltider). Produktets mål er 27 x 16,5 x 9 cm (matbeholderen rommer 0,75 liter) og vekten er 1,99 kg.

Pris og tilgjengelighet

Steambox kan kjøpes nå på selskapets nettside www.steam-box.com for 249 euro, og selskapet planlegger bredere distribusjon i løpet av tredje kvartal i år.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist for L&B Home. Ola har i 24 år jobbet med å holde oversikt over - og skrive om - trender, innovasjoner og produkter innenfor forbrukerelektronikk, hvitevarer og husholdningsapparater. I perioden 1999-2017 jobbet Ola i de svenske fagbladene Rateko, El&Vitt og ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktør og sjefredaktør. Siden 2017 har Ola jobbet som konsulent - i sitt eget firma Eor AB, grunnlagt i 2014 - med hovedvekt på det skrevne ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Kjøle- og fryseskap i større format

Fargerik espressomaskin fra Smeg

Bedre og billigere sikkerhetskameraer

Siemens temperaturstyrte platetopper

Miele Aerium fresher opp klærne dine!

Smart hjem med finsk teknologi

Scroll to Top