Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Snart kan Matter spille en større rolle i ditt smarte hjem

Den nye smart hjem-standarden kan snart knytte sammen hvitevarer og små elektriske apparater.

Skrevet av / 26.10.23 - 10:00
Snart kan Matter spille en større rolle i ditt smarte hjem

Det at ulike smart home-enheter fra forskjellige merker ikke kan kommunisere med hverandre, er et stort irritasjonsmoment. Bransjeorganisasjonen CSA tok tak i dette ved å lansere den uavhengige standarden Matter i 2022. Hittil har det bare vært mulig å koble sammen smart hjem-huber, sikkerhetssensorer, smartlåser, smartkontakter, smartlamper, smartlampeknapper, smarttermostater, smarte persienner og gardiner. Men det vil snart endre seg.

Den nye Matter 1.2-versjonen har nettopp blitt lansert, og nå kan du også koble opp robotstøvsugere, kjøleskap, oppvaskmaskiner, luftkvalitetsmålere, luftrensere, vaskemaskiner og tørketromler, vifter, klimaanlegg og alarmsystemer. Produkter som støtter dette, skal være på vei innen utgangen av året.

Les også Ditt smarte hjem blir enklere med Matter Matter bygger bro mellom Smart Home-produkter så de fungerer smertefritt på tvers av de store plattformene.

Denne oppdateringen gjør det enklere å sette opp automatiseringer som inkluderer flere apparater i hjemmet. Det kan for eksempel være å starte robotstøvsugeren når du forlater hjemmet, eller å få et lys til å blinke når klesvasken er ferdig.

Bransjeorganisasjonen lover å fortsette å lansere oppdateringer neste år, blant annet med støtte for sikkerhetskameraer og garasjeåpnere.

Les mer hos Connectivity Standards Alliance

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Matter versjon 1.3

Motorisert mopp fra Dyson

Et kamera for enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Matlaging uten ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsuging og gulvrengjøring med menneskelig presisjon

Ønsker å endre gulvrengjøring

Rundere kurver på dine stikkontakter og lysbrytere

Nutribullet gjør comeback i Norden

Ny Matter-sikkerhetsstandard for det smarte hjem

LG utvider sin premium-serie

Lover kaffe med baristakvalitet

Scroll to Top