Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Smart hjem-appen Home Connect Plus forsvinner

Hvis du har integrert hjemmet ditt med Home Connect Plus, er det på tide å se etter andre alternativer.

Skrevet av / 21.04.23 - 15:42
Smart hjem-appen Home Connect Plus forsvinner

Home Connect samler smarte husholdningsapparater fra forskjellige produsenter i én app. Dette kan være vaskemaskiner, tørketromler, oppvaskmaskiner, ovner, kjøleskap, kaffetraktere og støvsugere. Hvis man ikke ønsker å ha fjorten forskjellige smart hjem-apper, har man hittil kunnet bruke Home Connect Plus, som også samler andre typer produkter, som belysning, sikkerhetskameraer, dørlåser og oppvarming. Men nå meddeler Residential IoT Services GmbH, som står bak appene, at Plus-tjenesten opphører 30. juni i år.

Foto: Residential IoT Services

Det er jo ganske smart når produkter fra produsenter som Siemens, Bosch og Gaggenau alle kan styres fra samme app. Spesielt hvis man vil prøve å oppnå en form for automatisering. Men da vil man jo også at produktene skal kunne reagere på sensorer som ikke tilhører kategorien hvitevarer. Dette er en trist nyhet for de som har investert tid og krefter i å programmere sitt smarte hjem med appen.

Home Connect (Skjermbilde fra App Store)

Dette er samtidig et godt eksempel på hva som har vært feil med smart hjem-industrien så langt. Alle har sine egne løsninger og egne apper, og produktene lever på sine egne isolerte øyer uten å ha noen anelse om at det finnes andre produkter i hjemmet.

Les også Ditt smarte hjem blir enklere med Matter Matter bygger bro mellom Smart Home-produkter så de fungerer smertefritt på tvers av de store plattformene.

Forhåpentligvis kan Matter være løsningen på problemet – en felles standard som alle de store produsentene har lovet å støtte. Dessverre hjelper ikke dette de som har eldre smarte hjem-produkter som snart vil blir utdaterte.

Merk dog at den vanlige Home Connect-appen fortsatt vil være tilgjengelig.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lover kaffe med baristakvalitet

Denne nye kinesiske robotstøvsugeren vil snart gjøre rent i norske hjem

Batteridrevet traktor fra Ryobi

En enklere hverdag med nye hvitevarer fra Samsung

Miele introduserer flere funksjoner i appen sin

Se hvordan du rengjør

Sikkerhetsløsning fra Yale

Nye roboter fra Ecovacs tar seg av vinduer og hager

Kjøkkenmaskin med ikoner i stedet for knotter

Dreame lanserer sin første robotgressklipper i Norden

Smartlåsen som er innebygd i døren

iRobot videreutvikler sin bestselgende robotstøvsuger.

Lyd & Bilde
Scroll to Top