Nyhet

Samsung lanserer smart robotstøvsuger

Jet Bot 90 AI+ er utstyrt med en 3D-aktiv stereosensor og Intel AI-løsning.

Skrevet av / 07.07.21 - 08:00
Samsung lanserer smart robotstøvsuger

Jet Bot 90 AI+ er angivelig verdens første robotstøvsuger som leveres med en aktiv 3D-sensor, som nøye scanner et område for å finne gjenstander som ellers er vanskelike å oppdage. 3D-dybdekameraet – tilsvarende 256.000 avstandssensorer – kan registrere hindre så små som 1 cm. Gjenstandssporingen kan forhindre at støvsugeren setter seg fast i små hindringer i rengjøringsprosessen, skriver Samsung i en pressemelding.

Produktet er også verdens første robotstøvsuger som er utstyrt med en Intel AI-løsning, den styrer Jet AI objektgjenkjennelses-teknologien. Denne smart-løsningen gir roboten mulighet til å se diverse gjenstander og møbler, forklarer den koreanske elektronikkgiganten videre.

Jet Bot 90 AI+ skal angivelig kunne kjenne igjen både barneklær, sårbare vaser, elektriske ledninger og avføring fra kjæledyr…

Samsung Jet Bot 90 AI+
Jet Bot 90 AI+ har en innebygd Clean Station, som samler opp støv og hår i en 2,5 liter støvpose og kun skal byttes ut en gang hver tredje måned. (Foto: Samsung)

Akkurat som Ecovacs Deebot T9+ er Samsung Jet Bot 90 AI+ utstyrt med LiDAR, som brukes til å måle støvsugerens nøyaktige plassering i rommet.

Understøtter SmartThings

Naturligvis fungerer Jet Bot 90 AI+ sammen med Samsung SmartThings. Robotstøvsugeren kan dermed planlegges til å gjøre rent i et eller flere rom ved hjelp av Select & Go-funksjonen. Appen kan også brukes til å identifisere virtuelle no-go-soner for å forhindre at enhten støter på på fysiske hindringer.

Les også Guide: Apple HomeKit vs. Samsung SmartThings Apple og Samsung har hvert sitt økosystem til det smarte hjemmet. Her får du et overblikk.

I tillegg kan brukerne fjernovervåke hjemmet sitt med Jet Bot 90 Ai+ sin Patrol Mode, som bruker enhetens frontkamera til livestream av videobilder gjennom SmartThings-appen. Patruljemodusen gir brukerne mulighet til å overvåke rommene de ønsker å kontrollere mens de er borte. Det er også en planleggingsfunksjon. Den smarte enheten understøtter også end-to-end-kryptering, slik at videoklippene er sikre og kun kan sees av en autorisert bruker.

Pris og tilgjengelighet

Jet Bot 90 AI+ lanseres i Norden i midten av juli. Prisen er foreløpig ikke kjent.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Smart hjem med finsk teknologi

Slutt for Meet på Google Nest

Nespresso lanserer Vertuo Creatista

Et trivelig hjem med Beurer

Få liv i hjemmekontoret med Wiz

Frittstående kjøleskap og fryser fra Bertazzoni

Scroll to Top