Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nå kommer de Matter-kompatbile smarte lampene

Nanoleaf er først ute med smartlamper som følger den nye Matter-standarden over Thread.

Skrevet av / 29.03.23 - 16:58
Nå kommer de Matter-kompatbile smarte lampene

I smart home-verdenen er Matter det nye store. Denne standarden er nemlig den som alle store aktører til slutt har blitt enige om å bruke, og som gjør at produkter fra forskjellige produsenter kan fungere sammen. Den andre store nyheten på markedet er Thread-standarden, som skal gi raske og pålitelige smarte hjem-nettverk, også for batteridrevne produkter.

Les også Ditt smarte hjem blir enklere med Matter Matter bygger bro mellom Smart Home-produkter så de fungerer smertefritt på tvers av de store plattformene.

Den kanadiske produsenten Nanoleaf, som ble kjent for sine fargesprakende veggpaneler, sier nå at de er de første med produkter som støtter begge standardene. Det er snakk om en pæreformet E27-standardlampe og en lyslist som er inkludert deres Essentials-serie.

Foto: Nanoleaf

Ifølge nettsiden ser det ut til at E27-lampen også kommer som en B22, en GU10-spotlight samt en takspott, men de kommer senere. Matter Lightstrup Starter Kit kan fås både i 2 og 5 meters lengde. For å fungere krever de en Matter-kompatibel smart hub, som en Apple HomePod eller Apple TV 4K, Google Home Mini, Nest Mini eller Nest Hub.

Foto: Nanoleaf

Begge de nye lyskildene kan styres med en kontroller, en app eller stemmestyring gjennom en stemmeassistent. De kan også legges inn i tidsplaner med automatiseringer, og du får enda flere valgmuligheter ved å benytte Nanoleaf-appen. De kan vise 16+ millioner farger eller hvitt i forskjellige lystemperaturer.

Pris og tilgjengelighet

Lampene kan forhåndsbestilles nå, og standardlampen leveres i midten av april for 20 euro, eller 50 euro for en 3-pack. Lyslisten kan også forhåndsbestilles med levering i midten av april, der 2 meter koster 50 euro og 5 meter koster 80 euro.

Nanoleaf skryter også av at deres nåværende modulære lyspaneler (Shapes, Elements, Canvas och Lines) vil få en programvareoppdatering senere i år for å gjøre dem Matter-kompatible.

Nanoleaf Elements

Lysende plasttre

Nanoleaf Elements ligner en lysende god idé, men det er ikke lett å få stemningslys i det smarte hjemmet.

Les videre
Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Vil du lese hele artikkelen? Bli abonnent. Allerede abonnent? Logg inn

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B abonnement finner du her.

Solcelle-backup på balkongen

Bedre luft med Smart Humidifier 2

Ny IKEA Trådfri-dimmer

Overvåkningskameraer fra Wiz

Hold hodet kaldt uten å gå konkurs

Pizzaen er klar på to minutter

Scroll to Top