Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

LGs varmepumpe med doble lameller

LG lanserer den nye varmepumpen Dualcool, som har to lameller der det nedre luftutløpet kan slås av for en jevnere luftstrøm.

Skrevet av / 08.03.24 - 13:13
LGs varmepumpe med doble lameller

LGs nye luftvarmepumpe Dualcool har to luftutganger – den ene er rettet nedover i rommet, mens den andre er rettet skrått oppover for å sende luften mot taket og ned langs veggene.

Den doble luftutgangen er konstruert for å gi rask og optimal temperaturregulering og en skånsom, indirekte luftstrøm som ikke får brukerne til å fryse, mens Dual Inverter-kompressoren sørger for at klimaanlegget fungerer optimalt til alle årstider.

Soft Air-funksjonen, som LG sier at de har utviklet som svar på tilbakemeldinger fra forbrukerne, innebærer at den nedre vingen lukkes slik at luften bare slippes ut gjennom det forovervendte utløpet, noe som betyr at luftstrømmen ikke rettes direkte mot rommet, men beveger seg fra taket og ned langs veggene for en mykere kjøleopplevelse.

Luftstrømmens rekkevidde oppgis til 22 meter, noe som er en økning på 22 % sammenlignet med tidligere modeller. Human Detection Sensor betyr at Dualcool registrerer avstanden mellom klimaanlegget og personer i rommet og endrer luftstrømmen (direkte eller indirekte) deretter.

Proaktiv energisparing

LG Dualcool har energiklasse A+++, og brukerne kan spare energi ved å sette mål for strømforbruket med kW Manager, som via LGs ThinQ-app gjør det mulig å overvåke energiforbruket i sanntid og varsle brukeren hvis målet overskrides. Ved regelmessig å overvåke strømforbruket og analysere driftsinformasjon kan kW Manager finne de mest energieffektive driftsinnstillingene for en rekke ulike scenarier, sier LG.

I tillegg setter Human Detecting Sensor automatisk klimaanlegget i energisparemodus hvis det ikke er noen i rommet. Samtidig kan funksjonen for gjenkjenning av åpne vinduer forhindre energisløsing og aktivere energisparemodus hvis temperaturen i rommet plutselig stiger eller faller (Dualcool kan selvsagt både varme og kjøle).

Vårt nyeste LG Dualcool-klimaanlegg for boliger er utviklet for å gi optimal innekomfort til alle årstider», sier James Lee, direktør for Air Solution Business Unit hos LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company.

Pris og tilgjengelighet

LGs nye Dualcool har premiere på MCE 2024 (en av Europas største messer for varme, ventilasjon og klimaanlegg) i Milano 12.-15. mars. Produktet lanseres i Italia og noen andre EU-land i april. Om det kommer til Norden og hva det vil koste, vet vi ikke i skrivende stund.

LG har i dag ikke noe aktivt salg av klimaanlegg i Norden, men for rundt ti år siden hadde de relativt stor suksess med modellen Nordic Prestige, som blant annet ble kåret til den beste luftvarmepumpen som noensinne er testet av Energimyndigheten i Sverige.

Les også Smart varmepumpestyring Tado Heat Pump Connector gjør varmepumpen din smart og holder strømregningen under kontroll.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist for L&B Home. Ola har i 24 år jobbet med å holde oversikt over - og skrive om - trender, innovasjoner og produkter innenfor forbrukerelektronikk, hvitevarer og husholdningsapparater. I perioden 1999-2017 jobbet Ola i de svenske fagbladene Rateko, El&Vitt og ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktør og sjefredaktør. Siden 2017 har Ola jobbet som konsulent - i sitt eget firma Eor AB, grunnlagt i 2014 - med hovedvekt på det skrevne ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lover kaffe med baristakvalitet

Denne nye kinesiske robotstøvsugeren vil snart gjøre rent i norske hjem

Batteridrevet traktor fra Ryobi

En enklere hverdag med nye hvitevarer fra Samsung

Miele introduserer flere funksjoner i appen sin

Se hvordan du rengjør

Sikkerhetsløsning fra Yale

Nye roboter fra Ecovacs tar seg av vinduer og hager

Kjøkkenmaskin med ikoner i stedet for knotter

Dreame lanserer sin første robotgressklipper i Norden

Smartlåsen som er innebygd i døren

iRobot videreutvikler sin bestselgende robotstøvsuger.

Lyd & Bilde
Scroll to Top