Nyhet

iRobot Roomba j9+ har kontroll på rengjøringen

Den nye robotstøvsugeren har blitt smartere, gjør ikke teppene våte og har en ny ladestasjon.

Skrevet av / 12.09.23 - 09:40
iRobot Roomba j9+ har kontroll på rengjøringen

iRobot har bare så vidt rukket å lansere mellomklasse-robotene Combo i5+ og Combo j5+ før det er tid for de nye toppmodellene. Det dreier seg om robotstøvsugeren Roomba j9+ og Roomba Combo j9+, som også kan moppe.

Foto: iRobot

Ifølge iRobots undersøkelser irriterer kjøperne seg over roboter som setter seg fast, gjør de samme feilene om og om igjen, og mopper som etterlater våte merker på tepper. De hevder å ha løst de første problemene med det nye iRobot OS 7.0, som har nye funksjoner.

iRobot forstår at kundene må stole på at roboten holder det den lover når det gjelder automatisert rengjøring. Hvis en robot stadig setter seg fast, går seg vill, forårsaker flekker på teppet fordi en våt, skitten mopp dras over det osv., mister kunden tilliten til produktet», sier Colin Angle, styreformann og administrerende direktør i iRobot.

Med Dirt Detective får du et «smusskart» over hjemmet ditt, slik at den kan prioritere problemområder og til og med automatisk spare badet til sist. Den velger å senke farten på glatte gulv, suge litt ekstra på teppet og moppe litt ekstra på kjøkkenet der det er søl på gulvet. Dette ivaretas av den nye SmartScrub-funksjonen, der den ikke bare tørker gulvet, men faktisk skrubber der det trengs.

Foto: iRobot

Når det gjelder tepper, løfter Roomba Combo j5+ moppen helt opp til toppen av roboten, i stedet for bare å trekke den litt opp på undersiden. På denne måten unngår du å skrubbe vann i teppet.

Moppen lyfts upp hela vägen (Foto: iRobot)

Den nye Clean Base Auto-Fill Dock lade- og tømmestasjonen tømmer skitt i 60 dager og fyller på skurevann i opptil 30 dager. Stasjonen er den hittil mest stillegående og har oppbevaringsplass for støvsugerposer og moppekluter.

Foto: iRobot

Pris og tilgjengelighet

Roomba Combo j9+ har en veiledende pris på 17 500 NOK og Roomba j9+ 12 700 NOK. Begge forventes på lager i november.

Les mer på irobot.no

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Bedre og billigere sikkerhetskameraer

Siemens temperaturstyrte platetopper

Miele Aerium fresher opp klærne dine!

Smart hjem med finsk teknologi

Slutt for Meet på Google Nest

Nespresso lanserer Vertuo Creatista

Scroll to Top