Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Innovative funksjoner i Boschs smarte hjem

Hos Bosch fikk se nye smartfunksjoner i hvitevarer som vi ikke har sett før.

Skrevet av / 05.09.23 - 09:06
Innovative funksjoner i Boschs smarte hjem

Også på standen til Bosch var energisparing og miljøet et gjennomgående tema. Overalt var det skjermer som viste hvordan apparater måler strømforbruket, og hvordan man programmerer og overvåker hvitevarene.

Foto: Jonas Ekelund (L&B Home)

Det som var gledelig å se, var at Bosch har innsett at det ikke er nok å ha tilkoblede enheter for å kunne kalle det et smart hjem. Hvis ikke apparatene evner å snakke med hverandre, blir det bare en haug med isolerte smarte enheter. Kokeplaten kan for eksempel fortelle viften at matlagingen er i gang. Eller, som i eksemplet ovenfor, kan vaskemaskinen fortelle tørketrommelen hva som skal vaskes, slik at den kan velge et passende tørkeprogram.

IMG_6843 IMG_6842
<
>
Foto: Jonas Ekelund (L&B Home)

En enda mer innovativ funksjon er at man ved hjelp av mobilkamera kan skanne etiketten på vaskemiddelet. Dermed kan maskinen vite den nøyaktige sammensetningen av vaskemiddelet og bestemme hvor mye som skal tilsettes i vaskevannet ved hjelp av det automatiske doseringssystemet. De fleste bruker som regel alt for mye vaskemiddel, noe som skaper unødvenig forurensning og krever ekstra skylling for å fjerne det fra klærne.

 

IMG_6837 IMG_6838
<
>
Foto: Jonas Ekelund (L&B Home)

Også oppvaskmaskiner er smarte, og i tillegg til at de kan fjernstyres og overvåke energiforbruket, kan de også holde oversikt over hvor mange oppvasktabletter som er brukt og sende et varsel når det er på tide å kjøpe nye.

Foto: Jonas Ekelund (L&B Home)

Bosch-ovnen er utstyrt med et kamera. Og det er ikke for at du skal kunne sitte i sofaen og følge med på bollene. I stedet er kameraet utstyrt med AI, slik at det kan gjenkjenne hva slags mat du har satt inn, og dermed automatisk justere varmen og tiden.

Foto: Jonas Ekelund (L&B Home)

Det er heller ikke lenger nødvendig å koble en ledning til ovnen for å følge med på den innvendige temperaturen i det som tilberedes. Bosch tilbyr nå et helt trådløst termometer.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Roborock Qrevo S renser seg selv

Smartlås fra Aqara som er lett å installere

Autentisk pizza på mindre plass

Bertazzoni tar patent på Air-Tec

Smarte produkter til hjemmets firbeinte venner

Kjøle-/fryseskap med 438 fargekombinasjoner

Sov bedre med Philips Hue

Fargerik musikk fra Wiz

Husqvarnas robotgressklipper får solcellelading

Denne airfryeren er en dobbeldekker

Enklere hverdag med Yales smarte kodehåndtak

Budsjettvennlig airfryer med vindu

Scroll to Top