Nyhet

IKEA utvikler nye trådløse sensorer for smarte hjem

Registreringsdokumenter avslører at IKEA har en ny bevegelses- og åpningssensor på vei.

Skrevet av / 27.06.23 - 17:19
IKEA utvikler nye trådløse sensorer for smarte hjem

Det er tydelig at IKEA tar smart home-satsingen på alvor. De første produktene var litt klønete og manglet en del funksjonalitet, men de har raskt blitt bedre. Og nå ser det ut til at en ny generasjon produkter er på vei. Først erstattes den gamle Trådfri Gateway-en ut med Dirigera-huben, som er mer stabil og fremtidsrettet med støtte for Matter-standarden.

Les også IKEA Trådfri bevegelsessensor En smidig måte å slå på smarte lamper, men apparatene selv kunne vært smartere.

De har også begynt å bytte ut de gamle, utdaterte fjernkontrollene med slankere og mer moderne varianter. Og nå ser det ut til at den gamle Trådfri bevegelsessensoren også skal byttes ut. Og det er på tide, for den lå ganske langt bak Philips Hues tilsvarende sensor.

Les også Ny IKEA Trådfri-dimmer IKEA avslørte ved et uhell et nytt Trådfri-produkt i en oppdatering av IKEA Home Smart-appen.

Det er nettsiden Apple Insider som har oppdaget dokumenter som viser at IKEA har gitt det kinesiske selskapet Leedarson i oppdrag å utvikle en ny bevegelsessensor kalt Vallhorn. Vi får imidlertid ikke vite så mye mer enn at den går på AAA-batterier og bruker Zigbee-protokollen. Forhåpentligvis får den flere funksjoner og innstillinger enn den gamle.

Tegning av Vallhorn bevegelsessensoren (Kilde: Leedarson)

Men det er også et helt nytt produkt på trappene, skal vi tro dokumentene. Nemlig en ny åpne/lukke-sensor ved navn Parasoll. Slike sensorer brukes til å kontrollere om dører, vinduer, postkasser og lignende er åpnet eller lukket. Den kan enten brukes som en del av et alarmsystem, eller bare til å utløse et varsel eller tenne en lampe.

 

Kilde: Apple Insider

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Kjøle- og fryseskap i større format

Fargerik espressomaskin fra Smeg

Bedre og billigere sikkerhetskameraer

Siemens temperaturstyrte platetopper

Miele Aerium fresher opp klærne dine!

Smart hjem med finsk teknologi

Scroll to Top