TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022
Nyhet

IKEA Dirigera

IKEA Home smartappen styrer flere smartprodukter.

forfatter
Publisert 25.10.22 - 09:49

Inntil nylig var det slik at man måtte kjøpe alt som kunne styres med en app, fra samme produsent. Noen få produsenter hadde støtte for  smartprodukter fra andre leverandører, men regelen var at man ble bundet til én og samme leverandør.

Det slipper man heldigvis med IKEA Dirigera, som er en ny smart hub som styres med IKEA Home smart-appen – og her er poenget: Den støtter den nye Matter-standarden. Som er en ny standard for smartstyring i hjemmet, sånn at man kan mikse smartprodukter fra ulike leverandører, og styre dem alle fra én og samme app.

87d5ae22 e83f 461b 8992 0a7112c64dfb
IKEA Home smart. Foto: IKEA

IKEAs nye app støtter Matter, det samme gjør Apples HomeKit, Google og Amazon Alexa.

Sammen med huben Dirigera, kan man styre gardinene på soverommet, lyset i huset, kaffemaskinen på kjøkkenet og musikken i stuen. Blant mye annet. Dirigera-huben er i salg hos IKEA i Sverige i slutten av oktober, og kommer til flere land kort tid etterpå.

Dirigera-huben fungere selvsagt med eldre smartprodukter fra IKEA, og er priset til 699 kr i Sverige og Norge.

55b4651d 7e3d 4617 ad84 518f6358c624
Foto: IKEA

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Det er jul, det er smart Kom i julestemning med Philips Hue. Vi har testet den smarteste juletrelenken til dags dato.
Veldressert Hvordan klarer en robotstøvsuger seg midt blant flytteesker og pakkemateriale? Spiser den opp alt på sin vei, eller klarer den likevel å holde rent?
Ta kontrollen med Energy IQ Selv om termometeret ikke viser fullt så lave tall som det pleier å gjøre i november, er det nok ikke lenge til vinteren er over oss. Og med vinter og kulde følger høye strømkostnader.
Philips Hue på juletreet Signify har nettopp lansert Philips Hue Festavia, som er en smart lyslenke til juletreet.
Smart varmeovn sparer penger Den kalde årstiden betyr høyere strømforbruk, men med appstyring kan du selv ta kontrollen over strømregningen.
Snart vil Philips Hue kunne snakke med alle Smart Home-produkter Matter-standarden, som skal gjøre det enklere for Smart Home-produkter å fungere sammen, har nå blitt offisielt lansert. Og Matter er på vei til nesten alle Philips Hue-produkter, forteller produsenten.
Følg Lyd & Bilde