TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Første Matter-produkt fra Netatmo

Nå kommer de første produktene til ny Smart Home-standard

forfatter
Publisert 12.01.22 - 14:42

I fjor lanserte den globale Connectivity Standards Alliance (CSA) den nye standarden Matter til det smarte hjem. Bak allisansen sto selskaper som Amazon, Apple, Google, IKEA og Samsung, og mindre selskaper som Netatmo har også blitt med. I alt har 220 selskaper i skrivende stund lovet at deres Smart Home-produkter vil understøtte Matter i fremtiden.

Les også Matter gjør endelig det smarte hjemmet smart En ny standard for smart-enheter lover å gjøre det enklere å få dingsene i hjemmet til å jobbe sammen. Og det ser ut til at alle produsentene er med på det.

Tanken bak Matter er at alle de eksisterende Smart Home-protokollene og -plattformene vil være støttet. Uansett om enhetene kommuniserer via Wi-Fi, Ethernet, Bluetooth eller Thread, og om styringen skjer gjennom Amazon, Alexa, Apple HomeKit, Google Home eller Samsung SmartThings.

På CES 2022 benyttet en rekke firmaer seg av muligheten til å avduke nye Matter-kompatible produkter. Bl.a. tidligere nevnte Netatmo, som lanserte sitt første Matter-produkt i form av en smart sikkerhetssesnor, forteller selskapet i en pressemelding.

Netatmos smarte sikkerhetssensor er utstyrt med en kontaktsensor samt en infrarød bevegelsesdetektor og er designet til å forbedre både sikkerhet og komfort i hjemmet, lover produsenten.

Kommende sikkerhetssensor fra Netatmo understøtter Matter. (Foto: Netatmo)

Den smarte sikkerhetssensoren kan plasseres på både dører og vinduer, og registrerer når de åpnes, for å så melde i fra via varsler. Du kan også holde styr på om dører og vinduer er åpne eller lukket, også når du ikke er hjemme.

Produktet kommer også med infrarød bevegelsesdetektor, som takket være Matter gjør det mulig å interagere med andre tilkoblede produkter. Det betyr at sikkerhetssensoren f.eks. kan skru på varmen hvis den registrerer at noen er i rommet. Eller skru av varmen når noen forlater rommet. I tillegg kan den også skru på aircondition og lys.

Netatmos kommende smarte sikkerhetssensor støttes av både Thread og Matter. Pris og tilgjengelighet vil bli annonsert på et senere tidspunkt.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Gleder meg til og lese test av dette på Lyd&bilde!!! Og ikke bare pris og tilgjengelighet… Eller… Det hadde vært noe, test av hus/leilighet sikkerhetsutstyr Først i Norge Lyd&bilde. For det abbonemang befengte sikkerhetsutstyret til Securitas osv vet vi at virker, fordi om dem ikke alltid kommer når dem burde/skal tidsnok så blir ihvertfall eiendomseier varslet på mobil med en gang ihvertfall og ringt opp fra selskapet sånn nogenlunde med en gang alarm utløses og sånt koster skjorta i kroner og øre, men har man en litt rommelig leilighet feks leier en med 7-8 vinduer +inngangsdør er det greit og… Les videre »

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Robotklippere feirer Curiositys bursdag Curiosity Rover har i dag vært på Mars i 10 år. Det feires av 100.000 robotgressklippere.
Nye lamper av gamle CD-er og fiskenett med 3D-print teknologi Lysprodusenten Signify introduserer en ny kolleksjon av 3D-printede lamper i gjenbrukte og gjenvinnelige materialer under navnet Philips MyCreation. 
Smart overvåkning og webkameraer Toucan Solutions lanseres i Norden med smarthjem-produkter.
Nye robotstøvsugere i mellomklassen iRobot utvider sortimentet sitt med to nye robotstøvsugere i mellomklassen
Få soloppgangen inn på soverommet Sommernyhetene fra Philips Hue byr på morgensol på soverommet og lyse netter på terrassen.
Halvdum smart hage gir deg grønne fingre Click & Grow Smart Garden 9 Pro selger seg på å være spekket med smart-teknologi, men egentlig er den nesten like dum som en vanlig altankasse.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend