Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Første Matter-produkt fra Netatmo

Nå kommer de første produktene til ny Smart Home-standard

Skrevet av / 12.01.22 - 14:42
Første Matter-produkt fra Netatmo

I fjor lanserte den globale Connectivity Standards Alliance (CSA) den nye standarden Matter til det smarte hjem. Bak allisansen sto selskaper som Amazon, Apple, Google, IKEA og Samsung, og mindre selskaper som Netatmo har også blitt med. I alt har 220 selskaper i skrivende stund lovet at deres Smart Home-produkter vil understøtte Matter i fremtiden.

Les også Matter gjør endelig det smarte hjemmet smart En ny standard for smart-enheter lover å gjøre det enklere å få dingsene i hjemmet til å jobbe sammen. Og det ser ut til at alle produsentene er med på det.

Tanken bak Matter er at alle de eksisterende Smart Home-protokollene og -plattformene vil være støttet. Uansett om enhetene kommuniserer via Wi-Fi, Ethernet, Bluetooth eller Thread, og om styringen skjer gjennom Amazon, Alexa, Apple HomeKit, Google Home eller Samsung SmartThings.

På CES 2022 benyttet en rekke firmaer seg av muligheten til å avduke nye Matter-kompatible produkter. Bl.a. tidligere nevnte Netatmo, som lanserte sitt første Matter-produkt i form av en smart sikkerhetssesnor, forteller selskapet i en pressemelding.

Netatmos smarte sikkerhetssensor er utstyrt med en kontaktsensor samt en infrarød bevegelsesdetektor og er designet til å forbedre både sikkerhet og komfort i hjemmet, lover produsenten.

Kommende sikkerhetssensor fra Netatmo understøtter Matter. (Foto: Netatmo)

Den smarte sikkerhetssensoren kan plasseres på både dører og vinduer, og registrerer når de åpnes, for å så melde i fra via varsler. Du kan også holde styr på om dører og vinduer er åpne eller lukket, også når du ikke er hjemme.

Produktet kommer også med infrarød bevegelsesdetektor, som takket være Matter gjør det mulig å interagere med andre tilkoblede produkter. Det betyr at sikkerhetssensoren f.eks. kan skru på varmen hvis den registrerer at noen er i rommet. Eller skru av varmen når noen forlater rommet. I tillegg kan den også skru på aircondition og lys.

Netatmos kommende smarte sikkerhetssensor støttes av både Thread og Matter. Pris og tilgjengelighet vil bli annonsert på et senere tidspunkt.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

1 hendelser på “Første Matter-produkt fra Netatmo”

  1. Gleder meg til og lese test av dette på Lyd&bilde!!! Og ikke bare pris og tilgjengelighet… Eller… Det hadde vært noe, test av hus/leilighet sikkerhetsutstyr Først i Norge Lyd&bilde. For det abbonemang befengte sikkerhetsutstyret til Securitas osv vet vi at virker, fordi om dem ikke alltid kommer når dem burde/skal tidsnok så blir ihvertfall eiendomseier varslet på mobil med en gang ihvertfall og ringt opp fra selskapet sånn nogenlunde med en gang alarm utløses og sånt koster skjorta i kroner og øre, men har man en litt rommelig leilighet feks leier en med 7-8 vinduer +inngangsdør er det greit og få noe billigere uten abb som varsler deg på mobil om noe skulle knuses eller åpnes av uvedkommende, for markedet oversvømmes av slikt utstyr i dag og dessverre ingen kyndige tester dette i dag med hensyn til sikkerhet i både batt tid og WiFi sikkerhet osv osv, og hacking av slikt utstyr og hvordan sikre det utstyret fra og bli det feks. For dem er blitt bra avanserte disse som spesialiserer seg på hus leiligheter med hensyn til og komme seg inn ubemerket bare man er i butikken feks. Dirking av vanlige dørlåser er noe alle kan lære seg med litt trening feks, og da faller jo innboforsikkringen ned når man ikke kan se fysisk innbrudd dessverre. Så varsling på mobil er smart bare det er nogenlunde hacker sikkert. Bortsett fra når tjuvene kjøper seg boks på Internett med en hav av antenner på som man skrambler/stopper alle sms meld i hele nabolaget det kommer bare tegn og annet tull i sms’n når sånt er på. Da er man kjangseløs med hensyn til sms meld dessverre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top