Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Få et helselaboratorium i hjemmet

Å holde orden på helsen for å ha et så bra og kvalitativt liv som mulig er viktig. Men det er ikke alltid du tar deg tid til å besøke legen for å sjekke generell status. Med mindre du virkelig føler deg syk selvfølgelig.

Skrevet av / 15.01.23 - 09:50
Få et helselaboratorium i hjemmet

Ved legebesøk får du nesten alltid avgi urinprøve. Grunnen til dette er at urinen, med over 3.000 metabolitter, er en utmerket måte å måle og vurdere helsen din.

Etter fire års utvikling presenterer Withings nå U-Scan. En plattform for biomarkøranalyse hjemme som gjør at du kan måle urinen selv i et trygt og integritetssikkert miljø, direkte i eget baderom. Et hjemmelaget helselaboratorium i miniatyr, hygienisk plassert i toalettsetet.

Den oppladbare U-Scan-leseren er 90 mm i diameter og ser ut som en stein. (Foto: Withings)

U-Scan er utviklet som en allsidig og kompleks plattform bestående av en oppladbar leser som ser ut som en stein. Steinen, med sine utskiftbare analysepatroner, er laget for å vurdere spesifikke biokjemikalier uten behov for ekstern prøvetaking eller striper.

U-Scan-leseren er konstruert for å skille mellom ekstern væske og urin og automatisk velge prøver for analyse. Når en termisk sensor oppdager urin, aktiveres en pumpe som starter urinprøvens reise i en mikrostrømskrets. Etter samlingen injiseres urinprøven i en testkapsel der en optisk modul leser den kjemiske reaksjonen. Ved slutten av hver måling går kretsen tilbake til hvilemodus og den gjenværende væsken skylles gjennom et avløpsutløp. Systemet rengjøres deretter ved hver skylling.

En stream ID-funksjon gjør det mulig for U-Scan å skille mellom ulike brukere.

«Funksjonaliteten til U-Scan, å utføre daglig urinanalyse hjemme, vil gjøre det mulig for WITHINGS å ta oppdraget om å hjelpe forbrukere til å utnytte helsedata fra urinen til et helt nytt nivå. Det er en av de mest spennende og komplekse produktene vi noen gang har lansert. Vi starter denne reisen med U-Scan Cycle Sync og Nutri Balance, og ser frem til å presentere flere patroner og også medisinske bruksområder for denne teknologien«, sier Mathieu Letombe, CEO i WITHINGS.

I den medfølgende Withings-appen kan du se resultater, få praktiske innsikter og veiledning designet for å hjelpe deg som bruker å bygge opp vaner som forbedrer velværet.

Innledningsvis lanseres U-Scan i Europa sammen med to konsumenthelsepatroner: U-Scan Cycle Sync som gir kvinner mulighet til å følge menstruasjonssyklusen månedlig og U-Scan Nutri Balance som gir brukeren en detaljert metabolsk guide til væskebalanse og ernæring. I fremtiden planlegges flere medisinske versjoner.

Tilgjengelighet og pris

U-Scan vil være tilgjengelig i Europa fra andre kvartal i 2023, da med konsumenthelsepatronene Cycle Synk og Nutri Balance. Brukere vil da kunne kjøpe et U-Scan startsett for 499,95 EUR som inkluderer U-Scan-leseren og en patron som gir 3 måneders testing. Mer informasjon på Withings.com.

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Billigere Arlo-overvåkningskameraer

Hårføner som skåner hodebunnen

Markedets mest effektive rengjøringsverktøy

To beholdere i én airfryer

Sommerlig utekjøkken fra IKEA

Frittstående oppvaskmaskin i rustfritt stål

Er din Philips Hue berørt?

Airfryer på 11 liter – eller 2 x 5,5 liter

Ny luftvarmepumpe fra LG

Electrolux stangstøvsuger av resirkulert materiale

Trådløs lading som ikke synes

Smarte gressklippere til lav pris

0
Scroll to Top