TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Dyson-støvsugere med laserteknologi finner skjult støv

V12 Detect Slim og V15 Detect er Dysons mest intelligente støvsuger til nå.

forfatter
Publisert 23.04.21 - 08:17

Britiske Dyson har lansert en ny generasjon av smarte støvsugere. Dyson V12 Detect Slim og Dyson V15 Detect er designet for å kunne avsløre skjult støv helt ned til 10 mikron, og en akustisk piezo-sensor dokumenterer hva man har støvsugd.

«De siste 12 månedene har bydd på enda mere tid inne, et sted de fleste gjerne vil holde det rent.Våre nyeste støvsugere bruker derfor laserteknologi til å avsløre skjult støv. Laserlyset projiseres utover gulvet i en høyde på 7,3 mm for å skape støre mulig kontrast mellom støvet og gulvet. Utover den visuelle avsløringen av det skjulte støvet analyserer våres nye støvsugere også støvet 15.000 ganger i sekundet, og størrelsen og antallet av partikler dokumenteres i realtid på den innebygde LCD-skjermen,» sier James Dyson, sjefingeniør og grunnlegger av Dyson i en pressemelding.

Les også Unik intelligent lampe til unike brukere Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.

Laserlys avslører støv

Den nye Laser Dust Detection-teknologien avslører partikler som ikke er synlige med det blotte øyet med en presist vinklet laserstråle, som er innebygd i munnstykket. Og den innebygde LCD-skjermen dokumenter alt støvet som støvsugeren samler opp.

(Foto: Dyson)

I praksis fungerer teknologien i kraft av en piezo-sensor som er innebygd i støvsugeren. Ved hjelp av carbon-tråder i støvsugerhodet samlet mikroskopiske partikler som blir registrert opptil 15.000 ganger i sekundet. Når støvet havner i støvsugeren treffer det den akustiske piezo-sensoren ved inngangen til støvbeholderen, og de små vibrasjonene omdannes til elektriske signaler. Støvpartiklenes størrelse og mengde vises på den innebygde LCD-skjermen, slik at man kan se hvor mye støv som er sugd opp og hvor store partiklene er.

Pris og tilgjengelighet

Dyson Detect V15 og Dyson V12 Detect Slim er tilgjengelige om kort tid på Dyson.no og koster hhv. 7.390 kroner og 6.390 kroner.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den populære dørlåsen blir endelig smart Ingen kodelås for inngangsdør er like populær som Yale Doorman. Nå kan du enkelt gjøre den smart, med appstyring.
Wiz scanner stuen din som en radar Smartlysprodusenten WiZ får med en softwareopdatering Wi-Fi-lyspærene til å fungere som bevegelsessensorer!
Prisgunstig og kraftfull En selvtømmende støvsuger med moppefunksjon til en rimelig pris – virker som om høsten er reddet.
Rent uten besvær Ecovacs utvider sine støvsuge- og mopperoboter med Deebot T10-familien, først ut er Plus og Turbo
La Bob og Joe hjelpe deg på kjøkkenet Franske Daan Tech vil selge sin nye minioppvaskmaskin Bob på det norske markedet. På IFA-messen i Berlin viste selskapet også frem den splitternye smarte miniovnen Joe.
Smarteste kjøleskapet vi har sett Hva med et kjøleskap som forteller deg at snart må grønnsakene kastes?
Følg Lyd & Bilde