Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

CES 2024: Samsungs AI-visjon for det smarte hjemmet

Samsung ønsker at kunstig intelligens skal forbedre folks hverdag uten å være påtrengende.

Skrevet av / 09.01.24 - 14:07
CES 2024: Samsungs AI-visjon for det smarte hjemmet

Vi er alle blitt imponert, og kanskje litt bekymret, over den raske utviklingen innen kunstig intelligens. Og på CES oversvømmes vi av produkter med kunstig intelligens. Men hva trenger vi det egentlig til? Det var temaet for Samsungs presentasjon, der de forsøkte å ta et mer helhetlig grep for å gjøre enhetene mer intuitive og brukervennlige.

Dette gjaldt spesielt smarthjemmet og Samsungs SmartThings-plattform. Tanken er at jo flere Samsung-enheter du har, desto smartere og mer brukervennlige blir de. En viktig teknologi vil være Spatial AI, der enhetene forstår hvordan hjemmet ser ut og rutinene til menneskene som bor der. For eksempel bruker robotstøvsugeren LiDAR til å lage en digital planløsning. I mars lanserer Samsung en 3D Map View for smarttelefoner og TV-er. Det vil også gjøre det mulig å legge til familie og venner i hjemmet ved hjelp av en enkel QR-kode.

Foto: Samsung

Stemmeassistenten Bixby vil også bruke dette til å bli mer nyttig. En felles kommunikasjonsprotokoll og muligheten til å vekke flere sovende enheter samtidig betyr at riktig enhet gjør riktig ting. Hvis du for eksempel ser på en oppskriftsvideo på Family Hub og ber Bixby om å spille musikk, vil den gjøre det på smarthøyttaleren i stedet for å avbryte videoen.

Les også Samsung Family Hub blir nesten som et familiemedlem Samsungs Family Hub har masser av smarte features.

Samsung Daily+-tjenesten som kjører på TV-en, vil være det sentrale knutepunktet for dette. Den gir også tilgang til videosamtaler og synkronisering av treningsdata med smartklokker. TV-en vil også ha Samsung Now+, som kan vise været eller overvåkningskameraer på skjermen selv når den er slått av.

Selv bilen er også en del av hjemmet, og hvis du har en Hyundai, vil SmartThings kunne varme den opp på forhånd med en talekommando, eller omvendt, bilen vil kunne åpne garasjeporten eller endre varmen i hjemmet når du nærmer deg.

Samsung viste også frem de siste oppgraderingene av Ballie-roboten i 2020. Siden den gang har den fått AI-funksjoner og kan samhandle med smarthjemmet. Ballie kan også projisere videoer for å vise informasjon du trenger, for eksempel været når du går ut.

Er du interessert i AI-teknikken i Samsungs nye skjermer kan du lese om det i vår egen artikkel.

Les også Samsungs nye TV-er får «AI-prosessor» Bruker kunstig intelligens for å oppnå enda skarpere bildekvalitet.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Doble kurver byr på flere muligheter

Tilkoblet ølbrygger for det smarte hjemmet

Robotgressklipper med sylinder

Tado oppgradert til nyeste standard

Koda 2 Max er Oonis hittil største og mest avanserte pizzaovn

Matter versjon 1.3

Motorisert mopp fra Dyson

Et kamera for enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Matlaging uten ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsuging og gulvrengjøring med menneskelig presisjon

Ønsker å endre gulvrengjøring

Scroll to Top