Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Aqara Smart Lock U200 er en smartlås som er enkel å installere

Låsen, som monteres på den eksisterende, støtter Matter- og Apple Home keys.

Skrevet av / 10.07.24 - 13:11
Aqara Smart Lock U200 er en smartlås som er enkel å installere

Det finnes mange smarte låser der ute, f. eks. den utmerkede Yale Doorman. Men mange av dem krever at man bytter ut den eksisterende låsen, noe som ikke alltid er like enkelt, og som kan kreve at man hyrer inn en montør. Det slipper du med Aqaras nye lås, som monteres på den gamle låsen. Det er ikke nødvendig å gjøre inngrep i døren, og den kan monteres med en enkel skrutrekker.

Les også Yale Doorman har blitt mer moderne Den nyeste Yale Doorman L3S er en smart kodelås som er like sikker som den er elegant og enkel.

Når låsen er installert, kan den åpnes ved hjelp av fingeravtrykksgjenkjenning, PIN-koder, mobilappen, stemmeassistenter, Aqaras NFC-kort eller Apple Home-keys. Det er ikke ofte vi ser smartlåser som støtter Apples løsning, der du kan klikke på iPhone eller Apple Watch for å låse opp. Om alt annet svikter, kan du fortsatt låse opp med den gammeldagse nøkkelen.

Låsen har flere sikkerhetsfunksjoner under panseret, som kryptering for å beskytte mot hackerangrep, en alarm hvis noen prøver å tukle med kodelåsen, og en automatisk låsefunksjon i tilfelle du skulle glemme å låse på tur ut. Du får også varsel om hendelser, slik at du vet når folk kommer og går i hjemmet ditt. Du kan selvfølgelig også dele ut midlertidige koder til gjester og håndverkere.

Foto: Aqara

Det er en stor fordel at låsen støtter både Matter-standarden og Thread-protokollen, noe som skulle gjøre den enkel å integrere i det smarte hjemmet og så fremtidssikker som den kan bli i dag.

Det innebygde oppladbare batteriet skal holde i opptil seks måneder mellom hver lading. Kodelåsen på utsiden kan enten bruke AAA-batterier eller kobles til dørklokkens strøm.

Pris og tilgjengelighet 

Aqara Smart Lock U200 er tilgjengelig i Aqaras Amazon-butikk i Europa, men kan også kjøpes hos de skandinaviske forhandlerne. På Amazon selges den for 270 euro, ca 3.100 kroner.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Roborock Qrevo S renser seg selv

Smartlås fra Aqara som er lett å installere

Autentisk pizza på mindre plass

Bertazzoni tar patent på Air-Tec

Smarte produkter til hjemmets firbeinte venner

Kjøle-/fryseskap med 438 fargekombinasjoner

Sov bedre med Philips Hue

Fargerik musikk fra Wiz

Husqvarnas robotgressklipper får solcellelading

Denne airfryeren er en dobbeldekker

Enklere hverdag med Yales smarte kodehåndtak

Budsjettvennlig airfryer med vindu

Scroll to Top