Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Aqara Door and Window Sensor P2 støtter Thread og Matter

Nå starter Aqara utrullingen av Matter-kompatible produkter som skal erstatte de gamle Zigbee-enhetene.

Skrevet av / 07.07.23 - 10:55
Aqara Door and Window Sensor P2 støtter Thread og Matter

Smart Home-produkter som ikke kan samarbeide med produkter fra andre leverandører er i grunn litt «dumme». Med den nye fellestandarden Matter får vi endelig en løsning på dette, og nå begynner produsentenes fremtidsprodukter å finne veien til markedet.

Aqara tilbyr et bredt utvalg av sensorer, fjernkontroller og kameraer for det smarte hjem, og er kjent for rimelige priser. Hittil har de vært basert på den relativt utbredte Zigbee-standarden. Men allerede i 2021 annonserte de støtte for Matter, og i begynnelsen av 2022 fortalte de om de første produktene sine, som etter planen skulle komme på slutten av fjoråret. I stedet fikk vi vite at mange av de gamle produktene ville bli Matter-kompatible gjennom en programvareoppdatering av selskapets smart home-hub.

Les også Ditt smarte hjem blir enklere med Matter Matter bygger bro mellom Smart Home-produkter så de fungerer smertefritt på tvers av de store plattformene.

Men nå kommer endelig det første «ekte» Matter-produktet, som er en oppgradering av selskapets dør- og vindussensor. Den er ekte i den forstand at den bruker Thread-protokollen til å sette opp et mesh-nettverk med andre enheter.

Det nye produktet er Door and Windows Sensor P2, en magnetbasert sensor som ganske enkelt registrerer om vinduer og dører åpnes eller lukkes. Denne sensoren er derfor perfekt for alarmsystemer, men kan også brukes til å aktivere scener i det smarte hjem. Som for eksempel å slå på lyset i hagen når du åpner inngangsdøren når det er mørkt ute.

Foto: Aqara

En liten hake er at noen av funksjonene vil kreve Aqaras såkalte Border Router med Thread-støtte, Hub M3, og en oppdatering av appen for å støtte Matter. Og disse kommer ikke før tidlig i 2024.

Blant disse funksjonene er en alarm som går i gang hvis noen prøver å fjerne sensoren, en justerbar følsomhet for sensoren og en programmerbar knapp som kan brukes til automatisering i hjemmet.

Pris og tilgjengelighet

Aqara Door and Window Sensor P2 er tilgjengelig nå på selskapets Amazon-butikk for 33 euro (ca. 385 kroner), samt hos utvalgte forhandlere.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Matter versjon 1.3

Motorisert mopp fra Dyson

Et kamera for enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Matlaging uten ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsuging og gulvrengjøring med menneskelig presisjon

Ønsker å endre gulvrengjøring

Rundere kurver på dine stikkontakter og lysbrytere

Nutribullet gjør comeback i Norden

Ny Matter-sikkerhetsstandard for det smarte hjem

LG utvider sin premium-serie

Lover kaffe med baristakvalitet

Scroll to Top