Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Sean Bean i ny Disney+-serie – Shardlake

Populært mordmysterium kan snart strømmes fra Disney+.

Skrevet av / 21.04.24 - 09:40
Sean Bean i ny Disney+-serie – Shardlake

Sean Bean er nok, sine mange filmroller til tross, mest kjent for sin fascinerende (hodeløse) hovedrolle i den episke fantasyserien Game of Thrones.

Til tross for sin relativt korte opptredenen, gjorde han et uutslettelig inntrykk som sindige Ned Stark.

Les også 10 år: Game of Thrones! I dag er det 10 år siden verdens største TV-serie hadde premiere.

Nå vender Bean tilbake i serieformat, denne gangen i Disney+’ mordmysterium Shardlake.

 

Originalserien Shardlake er basert på den bestselgende romanserien til C.J. Sansom, og hovedrollene bekles av Arthur Hughes, Anthony Boyle og Sean Bean.

Les også Hurra! For en remake Med remaken av 1980-tallsserien serverer Disney+ en av årets mest interessante TV-opplevelser.

Serien kan strømmes på Disney+ fra den 1. mai, da samtlige fire episoder slippes.

Shardlake Shardlake, sesong 1_1 (6) Shardlake Shardlake, sesong 1_1 (2) Shardlake
<
>
Shardlake, sesong 1 (Foto: Disney+)

I perioden 2003-2018 har den britiske forfatteren Sansom utgitt syv historiske mysteriebøker, alle satt til Tudor-tiden:

  • Dissolution (2003)
  • Dark Fire (2004)
  • Sovereign (2006)
  • Revelation (2008)
  • Heartstone (2010)
  • Lamentation (2014)
  • Tombland (2018)

Sesong 1 er basert på den første romanen, og seriemanuset er ført i pennen av Stephen Butchard, og regisseres av Justin Chadwick (The Other Boleyn Girl).

Shardlake, sesong 1 (Foto: Disney+)

Arthur Hughes spiller Matthew Shardlake, en advokat med en sterk rettferdighetssans, og en av de få ærlige mennene i en verden preget av sammensvergelser og komplott.

Shardlake jobber for Thomas Cromwell, spilt av Sean Bean, den farlige og allmektige høyre hånden til Kong Henik VIII.

Anthony Boyle (Masters of the Air) spiller den kjepphøye Jack Barak, som lar Shardlake forbli nølende til om han er en assistent, eller en av Cromwells spioner…

Ruby Ashbourne Serkis, «Shardlake, sesong 1» (Foto: Disney+)

I andre ledende roller ser vi også Babou Ceesay som abbed Fabian, Paul Kaye som broder Jerome, Ruby Ashbourne Serkis som Alice Fewterer, Peter Firth som Norfolk.

Matthew Steer spiller Goodhap, Brian Vernel er broder Mortimus, Irfan Shamji som broder Guy, David Pearse som broder Edwig, Miles Barrow som broder Gabriel, Mike Noble som Bugge og Kimberley Nixon som Joan.

Les også G(alt)enialt sjarmerende Miniserien basert på Patricia Highsmiths Tom Ripley-romaner er blitt rystende bra filmkunst.

Fra handlingsreferatet kan vi lese:

Gjennomvåt av mystikk, spenning og bedrag er dette dramaet et uhyggelig whodunnit-eventyr, satt i England på 1500-tallet under oppløsningen av klostrene.

Shardlakes beskyttede liv som advokat blir snudd på hodet når Cromwell instruerer ham om å etterforske drapet på en av kommissærene hans i et kloster i den avsidesliggende byen Scarnsea. Kommissæren samlet bevis for å stenge klosteret, og det er nå avgjørende for Cromwells egen politiske overlevelse at Shardlake både løser drapet og stenger klosteret. Han lar Shardlake ikke være i tvil om at fiasko ikke er et alternativ.

Cromwell insisterer på å bli akkompagnert av Jack Barak til Scarnsea, hvor duoen blir møtt med fiendtlighet, mistenksomhet og paranoia av munkene som frykter for fremtiden deres, og tilsynelatende er villig til å gjøre hva som helst for å bevare ordenen deres.

Les også Mer enn bare «okidoki» En stilsikker, smått overfladisk, postapokalypse, som surfer i mål med sin ironiske snert.
Shardlake, sesong 1 (Foto: Disney+)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top