Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G blir en Xbox-smarttelefon

Den hittil største lekkasjen avslører spesifikasjoner og bilder av Samsungs kommende flaggskipsmodell.

Den 5. august løfter Samsung sløret for de nyeste modellene i den populære Galaxy Note-serien.

Men takket være lekkede opplysninger via tyske Winfuture.de , kan vi allerede nå avsløre at toppmodellen i den nye Note 20-serien, Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, vil være den første Samsung-mobilen til å støtte Microsofts Project xCloud-tjeneste.

Kort fortalt er Project xCloud en online-tjeneste med streaming av Xbox One-spill til smarttelefoner og nettbrett. Tjenesten ble annonsert for et par år siden på spillmessen E3, men angivelig skulle Project xCloud være klar til start i begynnelsen av september i år.

 

Kjøper man Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G får man ifølge Winfuture.de et Xbox Game Pass med på kjøpet og dermed tilgang til mer enn 90 konsollspill på mobilen.

108 Mp kamera

Likt årets første toppmodell fra Samsung, Galaxy S20 Ultra, får Galaxy Note 20 Ultra 5G et hovedkamera med en sensor på 108 Mp. Kameraet får ikke 100x «Space Zoom»-funksjonen fra S20 Ultra, men til gjengjeld lynrask laserbasert Dual Pixel-Autofokus.

Fra fem til tre linser: Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G skrur litt ned på kameragalskapen ift. Galaxy S20 Ultra. (Foto: Winfuture.de)

I tillegg kommer to kameraer med 12 Mp hver, hvorav det ene er en ultravidvinkel-linse og det andre en telelinse med 5x optisk zoom.

På forsiden får Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G et kamera med 10 Mp sensor, som også kommer med Dual-Pixel-Autofokus.

Funksjoner og spesifikasjoner

I forhold til fjorårets toppmodell, Samsung Galaxy Note 10+, har den kommende Galaxy Note 20 Ultra 5G vokst litt. Skjermen har nå gått fra 6,8″ til 6,9″, selv om oppløsningen fortsatt er på 3200 x 1440 piksler.

Oppdateringsfrekvensen er dynamisk opptil 120 Hz. For øvrig blir Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G angivelig den første smarttelefon på markedet med en skjerm fremstilt av det helt nye Gorilla Glass 7.

Den nye S-Pen har en reaksjonstid på bare 9 millisekunder, som skal kunne gi en skriveopplevelse på skjermen som ligner å skrive på papir.

Mobilen kommer for øvrig med den samme åttekjerners Exynos 990 prosessoren som sitter i Galaxy S20 Ultra, som suppleres av 12 GB RAM og opptil 512 GB innebygd lagring, som kan utvides ved hjelp av MicroSD-kort.

Batteriet blir på 4.500 mAh (med støtte for trådløs lading), i tillegg kommer Galaxy Note 20 Ultra 5G med Wi-Fi 6, USB-C 3.2 og IP68-sertifisering.

En pris kjenner vi foreløpig ikke til, men telefonen skal komme i fargene Mystic Black og Mystic Bronze.

De siste detaljene blir som sagt avslørt den 5. august.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
[favorite_button]
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

  1. Fredrik Larsen

    Har akuratt begynt med og se dette og kjøpte en på drammen det var 3n ny bilig en av g20 og n\ haddde deet vært gøy og prøve den ny der.La m4g være en prøve maskin på den.

Les også

Du kan finne gode smarttelefoner til gode priser på Black Friday, men forhandlerne prøver å komme unna med uselgelige varer. Slik unngår du feilkjøp.
Nå kan du spare mye penger på nytt kamera
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.