Nyhet

PC’en din kan hjelpe deg i kampen mot coronaviruset

Ved hjelp av Folding@Home-projektet fra Stanford University.

Skrevet av / 10.03.20 - 17:43
PC’en din kan hjelpe deg i kampen mot coronaviruset

Coronaviruset har allerede hatt store konsekvenser for elektronikkbransjen. For et par uker siden ble verdens største mobilmesse, Mobile World Congress i Barcelona, avlyst på grunn av frykt for den nye lungesykdommen, og etterfølgende arrangementer som High End 2020 og Geneva International Motor Show ble droppet av samme grunn.

Nå har epidemien også kommet til Norge, hvor vi i skrivende stund har 225 registrerte smittetilfeller, men heldigvis ingen dødsfall.

Du kan hjelpe forskerne

I en slik situasjon kan man fort føle seg ganske hjelpeløs, men om du ikke bare vil sitte med hendene i fanget, så er det faktisk mulighet til å hjelpe vitenskapen med å bekjempe coronaviruset.

Forskere fra universitet i Stanford har nemlig opprettet prosjektet Folding@Home, som lar allminnelige pc-brukere bidra med datamaskinens regnekraft via internett. På denne måten kan forskerne få nok regnekraft til å utføre kompliserte beregninger, som kan viser hvordan sykdommen faktisk forløper i den menneskelige lunge.

Målet er bl.a. å utvikle metoder for å forhindre virusinfeksjonen i å binde seg til reseptorproteinet i lungecellene. Det vil på sikt kunne bidrå til å utviklingen av medisin eller vaksine som kan stoppe sykdommen.

Du kan lese mer om Folding@Home her. Hvis du ønsker å stille maskinen din til rådighet for prosjektet, kan den nødvendige programvare lastes ned her.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top