Nyhet

Nye lydplanker fra Samsung

Lydplanke-flaggskipene Samsung HW-Q950T og Q900T støtter Dolby Atmos og DTS-X, og er fullstappet med høyttalerelementer!

Skrevet av / 02.09.20 - 14:27
Nye lydplanker fra Samsung

Samsung har lansert en rekke nye lydplanker for 2020, men de virkelige toppmodellene hadde Samsung spart til sin digitale høstlansering Life Unstoppable som gikk av stabelen onsdag. Foruten et glimt av nye hjemmekinoprojektorer og veranda-TVen The Terrace, fikk vi stifte bekjentskap med de nye lydplankene HW-Q900T og HW-Q950T. Bare gjennom skjermen da, riktignok…

Lydplanker med Dolby Atmos og DTS-X

De nye toppmodellene er i praksis arvtagerne til fjorårets flaggskipmodell HW-Q96R, som vi kåret til årets beste lydplanke 2019-2020. Både HW-Q900T og Q950T er kompatible med 3D lydformatene Dolby Atmos og DTS-X, og kommer utstyrt med et arsenal av høyttalerelementer…16 stykker for å være nøyaktig.

Samsung HW-Q950T har hele 16 høyttalerelementer på innsiden. (Foto: Samsung)

De to modellene er i praksis identiske hva selve lydplanken angår, men Q950T har i tillegg et sett eksterne bakhøyttalere, for deg som vil ha komplett surroundlyd. Begge modellene støtter også funksjonen Q Symphony, som tillater samspill med høyttalerne innebygd i nyere Samsung TV-er.

Samsung HW-Q900T

 

Samsung HW-Q900T. (Foto: Samsung)

HW-Q900T gjengir surroundlyden i en såkalt 7.1.2 konfigurasjon. Det betyr at den har separate drivere til venstre/høyre, senter og surround-kanalene, i tillegg til dedikerte høydekanaler.

Samsung HW-Q950T

 

Samsung HW-Q950T. (Foto: Samsung)

Storebroren Q950T er Samsungs toppmodell for 2020. Den er i praksis lik Q900T, men har i tillegg eksterne bakhøyttalere med innebygde høydekanaler, hvilket bringer bringer total-konfigurasjonen opp til 9.1.4 kanaler. Det er mer enn f.eks Sonos Arc, som må klare seg med 5.1.2 kanalers oppsett. Nå vet vi alle at lydkvaliteten er viktigere enn lydKVANTITETEN, men vi ser uansett frem til å hva teste hva Samsungs nye lydplanker er gode for!

Nytt på årets modeller er at Samsung har tatt i bruk et ekstra sett med side-høyttalere(såkalte Front Wide kanaler), som skal gi et bredere lydbilde. (Illustrasjon: Samsung)
De ligger (heldigvis vil mange si) skjult bak et pent og pyntelig høyttalerstoff fra danske Kvadrat. (Foto: Samsung)

Pris og tilgjengelighet

De nye lydplankene er tilgjengelig nå, med følgende veil. priser:

Samsung HW-Q900T: 12990 kr

Samsung HW-Q950T: 14990 kr

Les også Samsungs 8K-TV er gnistrende god! Med sin suverene skarphet gir Samsung Q800T en kruttsterk forsmak på fremtidens TV-teknologi.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Smart og lyssterk 4K-projektor

Denon-receiver gir Atmos hjemmekino i mellomstore rom

8K-hjemmekinolyd til en fornuftig pris

Yamaha lanserer nye lydplanker

Sonys nye høyttalere kan noe helt spesielt

Dali lanserer ny senterhøyttaler i Oberon-serien

Scroll to Top