Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Ny og billigere Chromecast med Google TV i HD-versjon

Denne nye dingsen fra Google kan være en rimelig og smart oppgradering til din gamle TV.

Skrevet av / 23.09.22 - 12:47
Ny og billigere Chromecast med Google TV i HD-versjon

Har du en eldre TV med grei bildekvalitet, men hvor brukergrensesnittet begynner å halte litt? Kanskje noen av de mest populære appene ikke lar seg oppdatere lengre, eller rett og slett har sluttet å fungere? I så fall kan denne nye dingsen fra Google være en kjærkommen oppgradering. Chromecast HD med Google TV er en oppdatert utgave av den populære smart-dingsen, som Google har solgt bøttevis av gjennom en årrekke. Hensikten er å tilby en billig oppgradering til eldre TV-er.

Chromecast HD med Google TV

Forvirret? Vel, Google lanserte nylig sin Chromecast med Google TV, som vi allerede har testet med godt resultat. Nå kommer det altså en enklere og billigere versjon – Chromecast med Google TV (HD), hvor hovedforskjellen er at video-oppløsningen er redusert fra 4K (3840 x 2160) til HD (1920 x 1080). Lillebroren  kan dermed være en fornuftig oppgradering til eldre HD TV-er som uansett ikke støtter 4K eller HDR.

Chromecast med Google TV. (Foto: Google)

Chromecast-enheten kobles enkelt til TV-en din via HDMI-inngangen samt til Wi-Fi nettverket, og gir bred tilgang til strømming og andre smarte tjenester. Det nye Google TV brukergrensesnittet lar deg logge på med egen brukerprofil og kommer med skreddersydde, personlige anbefalinger til underholdning du kan se på. Stort sett alle de nyeste strømmetjenestene finnes tilgjengelig, inkludert Netflix, HBO Max, Disney+ og Amazon Prime Video. Og selvfølgelig YouTube. Du kan dessuten “caste” og dele innhold via mobilen og over på TV-skjermen.

Les også Nå får du Google TV på alle skjermer Google Chromecast gir TV-en nytt liv, og nå har den fått både fjernkontroll, Google TV – og 4K. Men også et problem.

Pris og tilgjengelighet

Chromecast med Google TV (HD( er tilgjengelig nå og koster 449 kroner – 350 kroner rimeligere enn 4K-versjonen.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top