TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Ny og billigere Chromecast med Google TV i HD-versjon

Denne nye dingsen fra Google kan være en rimelig og smart oppgradering til din gamle TV.

forfatter
Publisert 23.09.22 - 12:47

Har du en eldre TV med grei bildekvalitet, men hvor brukergrensesnittet begynner å halte litt? Kanskje noen av de mest populære appene ikke lar seg oppdatere lengre, eller rett og slett har sluttet å fungere? I så fall kan denne nye dingsen fra Google være en kjærkommen oppgradering. Chromecast HD med Google TV er en oppdatert utgave av den populære smart-dingsen, som Google har solgt bøttevis av gjennom en årrekke. Hensikten er å tilby en billig oppgradering til eldre TV-er.

Chromecast HD med Google TV

Forvirret? Vel, Google lanserte nylig sin Chromecast med Google TV, som vi allerede har testet med godt resultat. Nå kommer det altså en enklere og billigere versjon – Chromecast med Google TV (HD), hvor hovedforskjellen er at video-oppløsningen er redusert fra 4K (3840 x 2160) til HD (1920 x 1080). Lillebroren  kan dermed være en fornuftig oppgradering til eldre HD TV-er som uansett ikke støtter 4K eller HDR.

Chromecast med Google TV. (Foto: Google)

Chromecast-enheten kobles enkelt til TV-en din via HDMI-inngangen samt til Wi-Fi nettverket, og gir bred tilgang til strømming og andre smarte tjenester. Det nye Google TV brukergrensesnittet lar deg logge på med egen brukerprofil og kommer med skreddersydde, personlige anbefalinger til underholdning du kan se på. Stort sett alle de nyeste strømmetjenestene finnes tilgjengelig, inkludert Netflix, HBO Max, Disney+ og Amazon Prime Video. Og selvfølgelig YouTube. Du kan dessuten «caste» og dele innhold via mobilen og over på TV-skjermen.

Les også Nå får du Google TV på alle skjermer Google Chromecast gir TV-en nytt liv, og nå har den fått både fjernkontroll, Google TV – og 4K. Men også et problem.

Pris og tilgjengelighet

Chromecast med Google TV (HD( er tilgjengelig nå og koster 449 kroner – 350 kroner rimeligere enn 4K-versjonen.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Følg Lyd & Bilde