TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!

Wimp satser klassisk

Ansetter redaktør for klassisk musikk.

forfatter
Publisert 04.04.14 - 14:57

Det er liten tvil om at Wimp satser hardt på musikk. Først med en sterk musikkredaksjon som hele tiden jobber hardt med å lage ulike redaksjonelle spillelister, for deretter å rulle ut HiFi-abonnementet med helt tapsfri FLAC-komprimering. Altså ren CD-kvalitet.

Og nå ønsker tjenesten altså å omfavnes av folk som elsker klassisk musikk.

– inn i den digitale tidsalder
Wimp lover i fremtiden å sette et særlig fokus på klassisk musikk, ”og dermed rykke sjangeren inn i den digitale tidsalder.” Wimp ønsker å være best på klassisk, og har derfor alliert seg med en av Danmarks fremste formidlere av klassisk musikk, nemlig Morten Ernst Lassen, som har blitt ansatt som redaktør for Wimp Klassisk på heltid.

Formålet er å lede musikkforbrukerne til den klassiske musikkens storslåtte univers, både de som er klassiske superbrukere, men også de svært mange som er nysgjerrige på sjangeren men ikke vet hvor de skal begynne.

Morten Ernst Lassen er ny redaktør for Wimp Klassisk. Foto: Isak Hoffmeyer
Morten Ernst Lassen er ny redaktør for Wimp Klassisk. Foto: Isak Hoffmeyer

Morten Ernst Lassen har selv vokst opp i et hjem med klaver, og er sønn av en klassisk dirigent. Den klassiske veien var derfor kort. Han har blant annet utdannet seg til operasanger, og har sunget som solist over store deler av verden. I Danmark har han den siste tiden vært kjent som redaktør for Radio Klassisk, men har før det jobbet hos blant andre Universal Music, Tivoli og dagsavisen Berlingske – Danmarks eldste eksisterende avis.

 

Les også: Endelig Wimp HiFi på datamaskinen

 

Klassisk = hi-fi
Det er ikke uten grunn at Wimp nå satser klassisk. Tilhengere av klassisk musikk er opptatt av lydkvalitet og legger ofte mer penger i et lydanlegg, enn de som hører på pop og rock. Dersom man får klassisk-gjengen til å strømme musikken i stedet for å kjøpe CD-er, er oddsen derfor stor for at de vil velge Wimps dyrere HiFi-abonnement.

– Wimp HiFi er det produktet på markedet, som gjør at det nå for alvor er verdt å lytte til klassisk musikk via strømming. For å leve opp til de enorme dynamiske krav som stilles til avspillingen av spesielt klassisk musikk, er lydkvaliteten nødt til å være helt i topp og like bra som vi er vant til fra CD-en – og det er den nå med WiMP HiFi. Og så elsker jeg å kunne gå rundt med 400-500 års musikkhistorie i lommen, som jeg kan hente frem og lytte til fra min telefon, sier Morten Ernst Lassen i en pressemelding.

Siden lanseringen av Wimp HiFi i oktober i fjor har andelen av avspillinger av klassisk musikk tredoblet seg i Wimp. Brukerne har derfor ekstra god grunn til å glede seg over at det nå også blir satt fokus på den klassiske musikken i Wimp.

– I Wimp Klassisk vil brukerne i fremtiden få nyheter, albumanbefalinger, spillelister målrettet brukernes spesifikke ønsker og behov, samt mulighet for å følge med på hva som skjer på den klassiske musikkfronten – både hjemme og i utlandet, sier den nye redaktøren for WiMP Klassisk.

Annonse
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt album fra The Boss Det er offisielt! Den 11. november slipper The Boss sitt 21. studioalbum.
Nytt album? Den amerikanske rockelegenden er snart klar med sitt 21. studioalbum - og denne runden covrer han soul-legender.
90-tallet har ringt: Winamp er tilbake I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp som styrte musikken til festen. Nå er avspilleren tilbake etter nesten 10 års fravær.
TikTok som musikktjeneste? Det populære sosiale mediet kan få sin egen musikkstrømmetjeneste.
Kjøpe Twitter, eller Springsteen-billetter? Etter 3-års koronahiatus er den amerikanske rockelegenden Bruce Springsteen tilbake på verdensturné neste år; men til hvilke billettpriser?
Hør musikken fra «Stranger Things» Er du klar for sesongfinalen på Stranger Things? Med denne spillelisten kommer du i rett stemning.
Følg Lyd & Bilde