Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Wimp – nå for usignerte artister

Er du ambisiøs artist uten distribusjon? Strømmetjenesten Wimp gjør det enklere å få ut musikken.

Skrevet av / 10.04.13 - 15:37
Wimp – nå for usignerte artister

Den nye tjenesten WiMP DIY (Do It Yourself) gjør det nå enkelt for usignerte artister å publisere musikken sin for strømming. Ingen oppstartskostnader, og så mye som 70 prosent av inntektene går tilbake til artisten. Dermed åpner Wimp dørene for at uetablerte artister kan nå ut til et bredere publikum.

DIY er en forlengelse av Wimps pågående Nylyd-kampanje, som setter fokus på ny.norsk musikk. DIY-musikken samles og presenteres i en egen seksjon i Wimp.

Redaksjonel satsning
Foruten å få musikken ut, lover musikkredaksjonen å høre gjennom alle DIY-utgivelser og aktivt promotere det som holder høyest kvalitet, for eksempel gjennom månedlige DIY-spillelister, anbefalinger, promotering i toppbannere og andre aktiviteter.

– Med Nylyd-kampanjen har vi satt fokus på nye, spennende debutanter og artister som ikke er så velkjente for de fleste. Med WiMP DIY tar vi enda et skritt dypere ned i det norske grolaget. Vi gleder oss til å se hva som rører seg og fortjener å bli vist fram, sier Sveinung Rindal i Wimp-redaksjonen.

Wimp har tidligere hatt løsningen JUBA, som ga usignerte band og artister muligheter til å strømme musikken gjennom Wimp, samt selge den gjennom Platekompaniet og Telenors digitale butikker.

Samarbeid med Phonofile
DIY er mye av det samme som JUBA var, bortsett fra at Wimp med den nye tjenesten samarbeider med Phonofile, Nordens største digitale musikkdistributør. Phonofile står for administrasjon og utbetalinger, mens artisten selv markedsfører musikken sin. Wimp gjør musikken tilgjengelig, trekker frem noe musikk som promoteres spesielt, og sørger for at 70 prosent av inntektene tilfaller artisten direkte. Resterende 30 prosent går til administrasjon og avregning.

Ingen registreringsavgift
Det er ingen avgift for registrering eller bruk av tjenesten. Musikken blir eksklusivt tilgjengelig på Wimp i en måned, deretter gjøres den også tilgjengelig i andre tjenester.

– Tilbudet lanseres for å dekke en synlig etterspørsel i markedet. WiMP DIY er ikke ment som et alternativ til en vanlig platekontrakt, men et steg på veien. WiMP ønsker å invitere inn artister som enda ikke har et plateselskap i ryggen, men som har ambisjoner om å nå ut med musikken sin, sier Rindal.

Mer info:
wimpmusic.com/wimpdiy

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

Den ultimate forsterkeren

High-end forforsterker med moderne strømming

McIntosh oppdaterer forforsterkeren

Kompakt hi-fi i stilren design

Lenco frir til vinylelskere

Platespiller for sjeiker og baroner

Astell&Kern: Musikkspiller i gull!

1500 gjester gledet seg over hi-fi i København

0
Scroll to Top