Wimp – nå for usignerte artister

Er du ambisiøs artist uten distribusjon? Strømmetjenesten Wimp gjør det enklere å få ut musikken.
Annonse
Annonse
forfatter

Den nye tjenesten WiMP DIY (Do It Yourself) gjør det nå enkelt for usignerte artister å publisere musikken sin for strømming. Ingen oppstartskostnader, og så mye som 70 prosent av inntektene går tilbake til artisten. Dermed åpner Wimp dørene for at uetablerte artister kan nå ut til et bredere publikum.

DIY er en forlengelse av Wimps pågående Nylyd-kampanje, som setter fokus på ny.norsk musikk. DIY-musikken samles og presenteres i en egen seksjon i Wimp.

Redaksjonel satsning
Foruten å få musikken ut, lover musikkredaksjonen å høre gjennom alle DIY-utgivelser og aktivt promotere det som holder høyest kvalitet, for eksempel gjennom månedlige DIY-spillelister, anbefalinger, promotering i toppbannere og andre aktiviteter.

– Med Nylyd-kampanjen har vi satt fokus på nye, spennende debutanter og artister som ikke er så velkjente for de fleste. Med WiMP DIY tar vi enda et skritt dypere ned i det norske grolaget. Vi gleder oss til å se hva som rører seg og fortjener å bli vist fram, sier Sveinung Rindal i Wimp-redaksjonen.

Wimp har tidligere hatt løsningen JUBA, som ga usignerte band og artister muligheter til å strømme musikken gjennom Wimp, samt selge den gjennom Platekompaniet og Telenors digitale butikker.

Annonse

Samarbeid med Phonofile
DIY er mye av det samme som JUBA var, bortsett fra at Wimp med den nye tjenesten samarbeider med Phonofile, Nordens største digitale musikkdistributør. Phonofile står for administrasjon og utbetalinger, mens artisten selv markedsfører musikken sin. Wimp gjør musikken tilgjengelig, trekker frem noe musikk som promoteres spesielt, og sørger for at 70 prosent av inntektene tilfaller artisten direkte. Resterende 30 prosent går til administrasjon og avregning.

Ingen registreringsavgift
Det er ingen avgift for registrering eller bruk av tjenesten. Musikken blir eksklusivt tilgjengelig på Wimp i en måned, deretter gjøres den også tilgjengelig i andre tjenester.

– Tilbudet lanseres for å dekke en synlig etterspørsel i markedet. WiMP DIY er ikke ment som et alternativ til en vanlig platekontrakt, men et steg på veien. WiMP ønsker å invitere inn artister som enda ikke har et plateselskap i ryggen, men som har ambisjoner om å nå ut med musikken sin, sier Rindal.

Mer info:
wimpmusic.com/wimpdiy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.