TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Wimp – nå for usignerte artister

Er du ambisiøs artist uten distribusjon? Strømmetjenesten Wimp gjør det enklere å få ut musikken.

forfatter
Publisert 10.04.13 - 15:37

Den nye tjenesten WiMP DIY (Do It Yourself) gjør det nå enkelt for usignerte artister å publisere musikken sin for strømming. Ingen oppstartskostnader, og så mye som 70 prosent av inntektene går tilbake til artisten. Dermed åpner Wimp dørene for at uetablerte artister kan nå ut til et bredere publikum.

DIY er en forlengelse av Wimps pågående Nylyd-kampanje, som setter fokus på ny.norsk musikk. DIY-musikken samles og presenteres i en egen seksjon i Wimp.

Redaksjonel satsning
Foruten å få musikken ut, lover musikkredaksjonen å høre gjennom alle DIY-utgivelser og aktivt promotere det som holder høyest kvalitet, for eksempel gjennom månedlige DIY-spillelister, anbefalinger, promotering i toppbannere og andre aktiviteter.

– Med Nylyd-kampanjen har vi satt fokus på nye, spennende debutanter og artister som ikke er så velkjente for de fleste. Med WiMP DIY tar vi enda et skritt dypere ned i det norske grolaget. Vi gleder oss til å se hva som rører seg og fortjener å bli vist fram, sier Sveinung Rindal i Wimp-redaksjonen.

Wimp har tidligere hatt løsningen JUBA, som ga usignerte band og artister muligheter til å strømme musikken gjennom Wimp, samt selge den gjennom Platekompaniet og Telenors digitale butikker.

Samarbeid med Phonofile
DIY er mye av det samme som JUBA var, bortsett fra at Wimp med den nye tjenesten samarbeider med Phonofile, Nordens største digitale musikkdistributør. Phonofile står for administrasjon og utbetalinger, mens artisten selv markedsfører musikken sin. Wimp gjør musikken tilgjengelig, trekker frem noe musikk som promoteres spesielt, og sørger for at 70 prosent av inntektene tilfaller artisten direkte. Resterende 30 prosent går til administrasjon og avregning.

Ingen registreringsavgift
Det er ingen avgift for registrering eller bruk av tjenesten. Musikken blir eksklusivt tilgjengelig på Wimp i en måned, deretter gjøres den også tilgjengelig i andre tjenester.

– Tilbudet lanseres for å dekke en synlig etterspørsel i markedet. WiMP DIY er ikke ment som et alternativ til en vanlig platekontrakt, men et steg på veien. WiMP ønsker å invitere inn artister som enda ikke har et plateselskap i ryggen, men som har ambisjoner om å nå ut med musikken sin, sier Rindal.

Mer info:
wimpmusic.com/wimpdiy

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt album? Den amerikanske rockelegenden er snart klar med sitt 21. studioalbum - og denne runden covrer han soul-legender.
90-tallet har ringt: Winamp er tilbake I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp som styrte musikken til festen. Nå er avspilleren tilbake etter nesten 10 års fravær.
TikTok som musikktjeneste? Det populære sosiale mediet kan få sin egen musikkstrømmetjeneste.
Kjøpe Twitter, eller Springsteen-billetter? Etter 3-års koronahiatus er den amerikanske rockelegenden Bruce Springsteen tilbake på verdensturné neste år; men til hvilke billettpriser?
Hør musikken fra «Stranger Things» Er du klar for sesongfinalen på Stranger Things? Med denne spillelisten kommer du i rett stemning.
Her finner du musikken fra favorittseriene dine Ny nordisk hub gjør det enklere å finne musikken fra Stranger Things og andre Netflix-serier.
Følg Lyd & Bilde