Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Wimp med ny iOS-design

Video, personlig profil og ny spillelisteseksjon til iPhone og iPad.

Skrevet av / 08.08.14 - 14:38
Wimp med ny iOS-design

Musikktjenesten Wimp lanserte i går en nydesignet iOS-klient til alle som bruker iPhone og iPad. De lover at det både er enklere å finne fram i den store musikkatalogen med over 25 millioner låter, i tillegg til at man nå får musikkvideo, ny spillelisteseksjon og personlig profil.

HD-video
Foruten å være den eneste tjenesten i Norden med ren CD-kvalitet på lyden (med Wimp HiFi), tilbyr den norske tjenesten nå også video i HD-kvalitet, som gradvis rulles ut til de ulike klientene. Android-brukere fikk videokanal i mai og nylig kom Wimp med en helt ny nettspiller med video på artistsidene. Nå kan også alle iPhone- og iPad-brukere finne video på artistsidene i Wimp. Video kan også enkelt spilles av i fullskjerm ved å snu telefonen eller nettbrettet på siden.

Se videopresentasjon av den nye iOS-appen her

Wimp har lisensiert musikkvideoinnhold ”fra alle de store plateselskapene og mange små” og har tilgjengelig en katalog på over 75 000 musikkvideoer.

Spillelister
Den nye iOS-klienten inneholder også en ny spillelisteseksjon som også finnes i den nye nettspilleren. Seksjonen er inndelt i stemning og situasjoner, der du kan velge mellom musikk ”til avslapning, fest, trening, romantikk, konsentrasjon eller middag i første nivå, eller dykke enda lenger ned og finne historiske lister, sesongbaserte lister, lister fra media, topplister, gjestelister og eventbaserte lister.” Dette er ikke ulikt hva Spotify rullet ut da de lanserte sin oppdaterte nettspiller i april.

– Foreløpig ser vi at de nye listene våre med fokus på avslapning og fest gjør det sterkest, mens treningslistene også holder seg populære. Spesielt de nye listene våre med fokus på hvile og avslapning ser ut til å ha direkte sammenheng med årstid og feriemodus, sier Sveinung Rindal, global redaksjonssjef for WiMP Music.

Den nye iOS-versjonen av Wimp har også mulighet til å lage en personlig profil ved å legge til fornavn, etternavn og bilde. Det er nå også mulig å logge inn med din Facebook-konto i stedet for det egne WiMP-brukernavnet. Profilsiden viser også fram din musikksamling, både musikken som er lagret som favoritter og spillelistene du har laget er nå samlet på en side.

Annet
iOS-klienten har videre fått utvidet låtinformasjon, som viser hvem som har komponert musikken, skrevet teksten, produsert og hvem som er utøvende musikere. Generelt enklere navigasjon er vi lovet, med undermenyene Nytt, Anbefalt, Topp og Norsk, både for album, låter og spillelister.

Det blir også enklere å velge hva som skal lagres som offline for lytting når du ikke har tilgang til nett.

wimp.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top